maanantai 28. lokakuuta 2019

Erityisiä yksityiskohtia Raamatun profetiassa, jotka ovat nopeasti asettumassa riviin tarkastelemalla nykytilannetta Lähi-idässä

Tässä suomentamassani pastori J.D. Farag'in tuoreessa Lähi-idän profetiapäivityksessä peilataan viimeaikaista Lähi-idän kehitystä, lähinnä Syyriassa ja Israelissa, erityisiin yksityiskohtiin Raamatun profetiassa, jotka ovat nopeasti toteutumassa. Nämä profeetalliset yksityiskohdat, joita otetaan esille viisin kappalein, ovat Hesekielin 38. luvusta.

-------------------------

Bible Prophecy Update – October 27th, 2019

http://www.calvarychapelkaneohe.com/index.php?option=com_sermonspeaker&view=serie&Itemid=101
http://www.youtube.com/user/alohabibleprophecy/videos

J D Farag on egyptiläisjordanialainen Havaijin Kaneohe'n Calvary Chapel-seurakunnan perustajapastori, jolla on ainutlaatuinen arabinäkökulma Lähi-Idän tapahtumiin ja terve eskatologia. Hän osaa käyttää internettiä esimerkillisen tehokkaasti, kuten ylläolevista linkeistä voi päätellä. Seuraavassa suomennetut ”notet” Lähi-Idän profetiapäivitykseen 27.10.-19. Ne ovat erinomainen tiivistelmä puheesta. Suom. huom.


https://cckministries.com/sermonlibrary?SERIES=00-PRU (nykyään löydät täältä uusimmat engl. PDF-notet profetiapäivityksille)

Pastori J.D. selittää kuinka Raamatun profetian erityiset yksityiskohdat ovat nopeasti asettumassa riviin.


- Tämänkertaisessa profetiapäivityksessä haluan esittää eräänl. profeetallisen tarkistusluettelon, joka liittyy erityisiin yksityiskohtiin Jesajan luvussa 17 ja Hesekielin luvussa 38.

- Näin siksi, että Lähi-itää koskeva viimeaikainen kehitys on sellainen, että se sopii yhteen sen kanssa, mitä meille kerrotaan näissä yksityiskohdissa.

- Nimittäin, Israelin tila hallituksellisesti, Venäjän korostunut läsnäolo geopoliittisesti ja Yhdysvaltain poissaolo sotilaallisesti.

Yksityiskohta #1: Saudi-Arabia puolustaa näennäisesti Israelia protestoidessaan hyökkäystä Israeliin saaliiseen liittyen (Hesekielin 38:13)

Keskiviikkona amerikkalainen geopoliittinen tiedustelufoorumi Stratfor julkaisi artikkelin siitä kuinka Syyriassa Venäjä ja Turkki jakavat ”saalista (spoils)”. Yli kuusi tuntia kestäneiden neuvottelujen jälkeen, Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ilmestyivät Sotšissa, Venäjällä, 22. lokakuuta sopimuksen kanssa perustaakseen ”Syyrian turvallisuusvyöhykkeen” pitkin Syyrian ja Turkin rajaa.

https://worldview.stratfor.com/article/syria-russia-turkey-split-spoils-kurds-sdf-ypg-assad-iran-erdogan-putin

Yksityiskohta #2: Yhdysvallat tulee olemaan näkyvästi poissaoleva ja/tai on sotilaallisesti merkityksetön liittyen Israeliin (Hesekiel 38:13)

The Wall Street Journal julkaisi tiistaina raportin puolustusministeri Mark Esper'in tapaamisesta Saudi-Arabian kuninkaan kanssa ollessaan kiertueella kuningaskunnan sotilaslaitoksissa kun Yhdysvallat suorittaa sen suurinta Lähi-idän joukkojen kokoamista Trump'in hallinnon alaisuudessa.

https://www.wsj.com/articles/esper-tours-saudi-military-site-as-u-s-readies-troop-buildup-11571772446

Yksityiskohta #3: Venäjä tulee ottamaan selkeän roolin alueella liittoutuneiden hyökkäyksen johtomaana (Hesekiel 38:1-5)

Yleinen konsensus on, että Yhdysvaltojen vetäytyminen Syyriasta antoi Putin'ille vihreän valon lisätäkseen hallintaa Syyriassa. Perjantaina Haaretz kertoi, että satoja uusia Venäjän sotilaita saapuu Syyriaan samalla kun amerikkalaiset sotilaat vetäytyvät kauemmaksi, korostaen sitä, kuinka tilanne paikalla on muuttunut dramaattisesti Turkin hyökkäyksen myötä.

https://www.haaretz.com/middle-east-news/hundreds-of-additional-russian-troops-arrive-in-syria-to-oversee-kurdish-withdrawal-1.8025521

Yksityiskohta #4: Israel on haavoittuvainen huolimatta taloudellisesta ja sotilaallisesta vahvuudesta, joka antaa heille väärän turvallisuuden tunteen (Hesekiel 38:8-11)

Jos olet jokseenkin samanlainen kuin minä, olet seurannut hyvin kiinnostuneena kehitystä, joka koskee Israelin hallituksen muodostamista. Torstaina, Israel Hayom'illa oli erittäin hyvin kirjoitettu artikkeli siitä, että Gantz'illa on tyhjä mandaatti, joka saattaa lopulta vieriä takaisin Netanyahu'lle. Lainaten artikkelia: Israelissa on tehty historiaa kun ensimmäistä kertaa vuosikymmeneen jollekin muulle kuin Benjamin Netanyahu'lle annetaan tehtäväksi muodostaa hallitus. Jonkinlainen.” He jatkavat ehdottamaan, että ilman hallituksen muodostumista, joka on tulossa yhä todennäköisemmäksi vaihtoehdoksi, Israel suuntaa jälleen uuteen ennenaikaiseen vaalisykliin.”

https://www.israelhayom.com/opinions/gantzs-empty-mandate-may-lead-back-to-bibi/

Yksityiskohta #5: Liittoutuneiden hyökkäys Israeliin tulee kohtaamaan nopean ja tuhoisan tappion itse Jumalalta (Hesekiel 38:21-23)

Mielenkiintoista tässä yksityiskohdassa on, että Hesekiel 38:n kolme viimeistä jaetta ja Jesaja 17:n kolme viimeistä jaetta näyttävät molemmat ennustavan äkillistä ja nopeaa loppua. The Times of Israel'in mukaan, he ovat erittäin tietoisia siitä kuinka nopeasti tämä kaikki voi tapahtua. IDF:n henkilöstöpäällikkö Aviv Kohavi varoitti torstaina, että Israelilla on konfliktin uhka sekä pohjoisessa että etelässä, pakottaen armeijan valmistautumaan nopeasti sotaan.” IDF:n päällikkö jatkoi: Pohjois- ja etelä-areenoilla tilanne on kireä ja uhanalainen sekä valmis pahenemaan konfliktiksi huolimatta siitä, että vihollisemme eivät ole kiinnostuneita sodasta. Tämän valossa, IDF on ollut nopeutetussa valmisteluprosessissa...” Armeijan päällikkö esitti huomautuksensa suunnitelman, joka tunnetaan nimellä Momentum, tai hepreaksi Tenufa, paljastustilaisuudessa, joka ohjaa armeijan toimia seuraavien viiden vuoden ajan.

https://www.timesofisrael.com/idf-chief-warns-precarious-security-situation-could-lead-to-conflict-in-north/

- Uskon todella, että kaikki on asettumassa riviin henkeäsalpaavalla nopeudella, niin suuresti, että en voi nähdä skenaariota, jossa mennään tauolle.

- Tarkoitan tällä, että on pysähtymätöntä vauhtia, kun se liittyy edellämainittujen yksityiskohtien erityisyyteen Raamatussa.

- Ei tarvitse katsoa kauemmaksi kuin mitä profetianopettajat sanoivat ennen vuotta 1948 ja mitä profetianopettajat sanovat tänään.

- Tässä tärkein asia: Olemme selostaneet seikkaperäisesti Raamatun profetiaa, koska Jumala haluaa meidän olevan informoituja, jotta olisimme valmiita.

- Siksi teemme näitä viikoittaisia profetiapäivityksiä ja päätämme ne Jeesuksen Kristuksen evankeliumiin ja yksinkertaiseen pelastuksen ABC:hen.

- Evankeliumi tai hyvä uutinen on se, että Jeesus ristiinnaulittiin, haudattiin, nousi ylös kuolleista kolmantena päivänä ja palaa meitä varten jonain päivänä.

1. Korinttolaiskirje 15:1-4 (KR 33/38)Veljet, minä johdatan teidät tuntemaan sen evankeliumin, jonka minä teille julistin, jonka te myöskin olette ottaneet vastaan ja jossa myös pysytte ja jonka kautta te myös pelastutte, jos pidätte siitä kiinni semmoisena, kuin minä sen teille julistin, ellette turhaan ole uskoneet. Sillä minä annoin teille ennen kaikkea tiedoksi sen, minkä itse olin saanut: että Kristus on kuollut meidän syntiemme tähden, kirjoitusten mukaan, ja että hänet haudattiin ja että hän nousi kuolleista kolmantena päivänä, kirjoitusten mukaan,”

Pelastuksen ABC

- A on sen tunnustamista, että olet syntinen ja tarvitset Vapahtajaa, (Room. 3:10, 23; 6:23).

- B on sydämen uskoa siihen, että Jeesus on Herra ja Jumala herätti Hänet kuolleista, (Room. 10:9-10).

- C on vetoamista Herran nimeen ja tunnustamista suun kautta, että Jeesus Kristus on Herra, (Room. 10:9-10, 13).


Arkisto suomennettuihin J.D. Farag'in profetiapäivityksiin vuosilta 2014-19 löytyy osoitteesta: http://nokialainen.blogspot.fi/p/pastori-jd-faragin-profetiapaivityksia.html

Lähettänyt Olli-R klo 22.44