tiistai 1. marraskuuta 2016

Hyökkäyksiä Raamatun profetian opettamista vastaan tällä hetkellä kun maailma kulkee kohti katastrofia ja Jeesuksen toinen tulemus on lähellä

Tässä tuore ja hyvin aiheellinen suomentamani Lähi-idän profetiapäivitys pastori J.D. Farag'ilta, joka on kokenut omassa Golgatan kappeli (Calvary Chapel) -uskonliikkeessään vastustusta viimeaikoina, kun hänen toimintatapaansa on kritisoitu, johon kuuluu kaikkien Raamatun 66 kirjan selityksellinen opetus ja voimakas Raamatun profetian saarnaaminen. Pastori J.D. perustelee opetuskäytäntöään vedoten esim. Raamattuun ja selittää puheessaan miksi tämänkaltainen raamatunprofetian vastainen kritiikki on yleistä näinä aikoina monissa seurakunnissa, joissa pastorit eivät opeta lainkaan Raamatun profetiasta.

------------------------

Mid-East Prophecy Update – October 30th, 2016


http://www.calvarychapelkaneohe.com/index.php?option=com_sermonspeaker&view=serie&Itemid=101


http://www.youtube.com/user/alohabibleprophecy/videos


J D Farag on egyptiläisjordanialainen Havaijin Kaneohe'n Calvary Chapel-seurakunnan perustajapastori, jolla on ainutlaatuinen arabinäkökulma Lähi-Idän tapahtumiin ja terve eskatologia. Hän osaa käyttää internettiä esimerkillisen tehokkaasti, kuten ylläolevista linkeistä voi päätellä. Seuraavassa suomennetut ”notet” Lähi-Idän profetiapäivitykseen 30.10.-16. Ne ovat erinomainen tiivistelmä puheesta. Suom. huom.


http://www.calvarychapelkaneohe.com/mp3/Mideast/Mid-East_Update_2016-10-30.pdf

Pastori J.D. käsittelee viimeaikaisia kommentteja, joita esitti huomattava pastori koskien Raamatun kaikkien 66 kirjan selityksellistä opettamista ja ”meteliä” Raamatun profetiasta.


- Tämänkertaista profetiapäivitystä varten tein päätöksen, paljon rukouksen jälkeen, että käsittelen asiaa, josta mainitsin lyhyesti torstai-iltana.

- Syy, miksi mainitsin siitä torstai-iltana, on, että se oli sopivaa meidän keskellä viikkoa tapahtuvalle raamattututkimukselle koko Vanhan Testamentin lävitse.

- Tästä samasta syystä johtuen olen katsonut tarpeelliseksi käsitellä sitä tänään profetiapäivityksessämme, niin että se koskee profetiaa.

- Se mistä puhun on hiljattainen Calvary Chapel'in pastorien konferenssi ja kommentit, joita esitti huomattava Calvary'n pastori.

- Huomaa, käsittelen tätä vain jotta saadaan varmuus tähän seurakuntaan paikallisesti, samoin kuin meidän online-seurakuntaamme maailmanlaajuisesti.

- Erityisesti koska se liittyy Raamatun kaikkien 66 kirjan selitykselliseen opetukseen, ja viikoittaisten Raamatun profetiapäivitysten tekemiseen.

- Samalla kun en millään tavalla toivo halventavani ketään Calvary Chapel'in pastoria, minun on tunnustettava, että olin hyvin murheellinen siitä, mitä kuulin.

- Tämä siksi, että se oli sellaista, minkä näen hyökkäyksenä Jumalan Sanan koko neuvon ja Raamatun profetian opettamista vastaan.

- Seuraavassa jotakin siitä mitä sanottiin kysely- ja vastaustunnin aikana joka tapahtui edellämainitussa konferenssissa.

  • Uskon, että voimme saarnata Jumalan koko neuvoa ilman kaikkien Raamatun 66 kirjan opettamista.

  • En usko, että Raamatun kaikkien 66 kirjan opettaminen on sitä, mitä Paavali tarkoitti Jumalan koko neuvolla.

  • Etkö usko, että Uusi Testamentti on Jumalan koko neuvo?

  • Uuteen Testamenttiin on liitetty tarpeeksi informaatiota, jotta se antaisi sinulle olennaista tietoa Vanhasta Testamentista.

  • Pastori Chuck'in (Calvary Chapel'in perustaja) viestit olivat ”tuhoa ja hävitystä” ja hän saarnasi liian paljon profetiasta, lopun ajoista ja tempauksesta.

  • Haastan teidät kaverit – jos joka viikko pidätte meteliä Hesekielin 38. luvun profetiasta, niin pehmentäkää sitä ääntänne...!

- Jälleen, käsittelen tätä vain siksi, että haluan vakuuttaa jokaiselle, että minulla ei ole aikomustakaan pehmentää mitään nyt.

- Kuten mainitsin torstai-iltana, aion jatkossakin opettaa kaikkia Raamatun 66 kirjaa selityksellisesti ja Raamatun profetiaa viikoittain.

- Ehkä kestätte minua hiukkasen kun kerron teille kolmesta Kirjoitusten kohdasta, jotka nimenomaisesti puhuvat hyvin tämän kaiken puolesta.

Toinen Pietarinkirje 3:3-10 (KR 33/38) ”Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta." Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen. Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään. Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä". Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen. Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat.”

Apostolien teot 20:26-28 (KR 33/38)”Sentähden minä todistan teille tänä päivänä, että minä olen viaton kaikkien vereen. Sillä minä en ole vetäytynyt pois julistamasta teille kaikkea Jumalan tahtoa. Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut.”

Toinen Timoteuskirje 3:16-17 – 4:1-5 (KR 33/38) ”Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa, että Jumalan ihminen olisi täydellinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmistunut....Minä vannotan sinua Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka on tuomitseva eläviä ja kuolleita, sekä hänen ilmestymisensä että hänen valtakuntansa kautta: saarnaa sanaa, astu esiin sopivalla ja sopimattomalla ajalla, nuhtele, varoita, kehoita, kaikella pitkämielisyydellä ja opetuksella. Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin. Mutta ole sinä raitis kaikessa, kärsi vaivaa, tee evankelistan työ, toimita virkasi täydellisesti.”

Muuten, minusta on melko ironista, että Joel Rosenberg'in blogijulkaisun mukaan, Israelin johtajat kehottavat juutalaisia lukemaan läpi koko Raamatun, jae jakeelta, luku luvulta. Ystävällisesti saanen lainata jotakin siitä, mitä Rosenberg'illa oli sanottavaa, ”Hämmästyttävää, mutta totta. Et luultavasti ole kuullut tästä valtamediassa, mutta Israelin vaikutusvaltaisimmat johtajat kehottavat juutalaisia lukemaan Raamatun läpi, koko Raamatun, jae jakeelta, luku luvulta. Voisitteko kuvitella, että presidentti Obama tai joku muu Yhdysvaltain johtaja kehottaisi amerikkalaisia lukemaan läpi Raamatun? En minäkään voisi kuvitella. Koska yleinen trendi täällä Israelissa on kohti maallistumista, niin tämä on varsin yllättävää, mutta kuitenkin läpikotaisin rohkaisevaa kehitystä. Olen varma, että monet teistä olette skeptisiä, mutta se on todella totta. Tässä viimeisin kehotus. Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu käynnisti uuden kouluvuoden täällä kannustamalla lapsia löytämään uudestaan Jumalan Sanan ja heidän juutalaisperintönsä raamatulliset juuret.”


https://flashtrafficblog.wordpress.com/2016/10/17/have-you-heard-that-israeli-leaders-are-urging-jews-to-read-through-the-entire-bible-verse-by-verse-chapter-by-chapter-amazing-but-true-heres-the-latest/

Mitä tulee Joel Rosenberg'iin, jotkut teistä saatatte muistaa kun hän puhui Calvary Chapel Honolulu'ssa muutama vuosi sitten elokuussa 2012. Syy miksi mainitsen tästä, on, että se mistä hän puhui oli Raamatun profetian tarkoituksen ja voiman uudelleenlöytäminen, artikkelissa, jossa hän mainitsi pääsyitä sille miksi pastorit eivät opeta Raamatun profetiasta nykyään, ja kuinka me voimme auttaa pastoreita löytämään uudelleen Raamatun profetian tarkoituksen ja voiman. Kannustan teitä lukemaan muistiinpanot, joita hän julkaisi blogissaan, koska hän viittaa neljään pääsyyhyn miksi pastorit tänäpäivänä eivät opeta Raamatun profetiasta, joka on sitä, mistä haluan kertoa teille nyt.


https://flashtrafficblog.wordpress.com/2012/10/11/sermon-notes-rediscovering-the-purpose-power-of-bible-prophecy/

MIKSI PASTORIT EIVÄT OPETA RAAMATUN PROFETIASTA TÄNÄPÄIVÄNÄ? - Osoitan neljään pääsyyhyn. Ensinnäkin monet pastorit eivät opeta profetioista, koska heillä on uskonpuute Jumalan Sanan voimaan. Toiseksi, monet pastorit eivät opeta profetioista, koska heillä on tiedon puute – ja/tai tuntuvat olevan ilman koulutusta – Raamatun profetiasta. Kolmanneksi, monet pastorit eivät opeta profetioista, koska he pelkäävät, että heidät niputetaan ”profetia-intoilijoiden” ja niiden, jotka kaupittelevat sensaatiojuttuja, joukkoon. Neljänneksi, monet eivät opeta profetioista, koska heillä on ymmärtämättömyyttä ajasta, jota elämme, ja jossa olemme yhä lähempänä Kristuksen paluuta.


https://flashtrafficblog.wordpress.com/2012/10/11/sermon-notes-rediscovering-the-purpose-power-of-bible-prophecy/

- Suonette anteeksi äkillisen päätöksen tähän päivitykseen, mutta lopetan luettelemalla tiettyjä profetioita, joista olen vakuuttunut, että ne osoittavat ruumiinlunastuksemme läheisyyteen.

- Ensinnäkin profetia Jesajan luvussa 17 koskien Syyriaa on täyttymäisillään. Toiseksi, Jesaja 19 liittyen Egyptiin on täyttymässä.

- Kolmanneksi, profetia Hesekielin luvuissa 38 & 39 on myöskin täyttymäisillään, mikä tarkoittaa sitä, että seurakunnan tempaus on lähempänä kuin kukaan meistä voi kuvitellakaan.

- Jos et ole koskaan vedonnut Herran Jeesuksen nimeen pelastuaksesi, kerjään sinua valitsemaan tämän päivän, koskien sitä, ketä aiot palvella.

- Esimerkinomaisesti, tässä on yksinkertainen tapa välittää yksinkertainen sanoma, jota kutsutaan Evankeliumiksi, mikä tarkoittaa Hyvää uutista.

- Alussa Jumala ja ihminen olivat yhdessä, mutta Aadamin kautta synti tuli maailmaan ja erotti ihmisen Jumalasta.

- Koska synti tuli maailmaan ensimmäisen Aadamin kautta, Jeesus tuli maailmaan viimeisenä Aadamina kuollakseen, ja maksaakseen meidän syntivelkamme.

- Ristin täytetty työ, ja myöhempi Kristuksen ylösnouseminen kavensivat kuilua palauttamalla ihmisen suhteen Jumalaan.Arkisto suomennettuihin J.D. Farag'in profetiapäivityksiin vuosilta 2014-16 löytyy osoitteesta: http://nokialainen.blogspot.fi/p/pastori-jd-faragin-profetiapaivityksia.html


Lähettänyt Olli-R klo 18.35