perjantai 2. helmikuuta 2018

Israel tapahtumien keskipisteessä, kun Raamatun profetia etenee toteutumisessaan nyt lopun päivinä

Tässä tuore suomentamani Lähi-idän profetiapäivitys pastori J.D. Farag'ilta, joka käy läpi kiireisen viikon merkittäviä profeetallisia uutisjuttuja, joilla on merkitystä varsinkin Israelin kannalta. Maallinenkin media on havainnut Trumpin merkityksen lopun aikojen ja Jeesuksen toisen tulemuksen kiihdyttäjänä. Kyse on lähinnä Trumpin Israel-politiikasta, joka on erilaista kuin aikaisempien USA:n presidenttien. Jerusalem nousee juovuttavaksi maljaksi ja kompastuskiveksi maailmalle, joka haluaa jakaa Pyhän kaupungin. Presidentti Trumpin Jerusalem-päätös äskettäin olikin myrkkyä monelle Israel-vihaajalle.

----------------------

Mid-East Prophecy Update – January 28th, 2018


http://www.calvarychapelkaneohe.com/index.php?option=com_sermonspeaker&view=serie&Itemid=101
http://www.youtube.com/user/alohabibleprophecy/videos


J D Farag on egyptiläisjordanialainen Havaijin Kaneohe'n Calvary Chapel-seurakunnan perustajapastori, jolla on ainutlaatuinen arabinäkökulma Lähi-Idän tapahtumiin ja terve eskatologia. Hän osaa käyttää internettiä esimerkillisen tehokkaasti, kuten ylläolevista linkeistä voi päätellä. Seuraavassa suomennetut ”notet” Lähi-Idän profetiapäivitykseen 28.1.-18. Ne ovat erinomainen tiivistelmä puheesta. Suom. huom.


http://www.calvarychapelkaneohe.com/mp3/Mideast/Mid-East_Update_2018-01-28.pdf

Pastori J.D. käy läpi kiireellisen profeetallisen viikon tapahtumia.


- Tämänkertaisessa profetiapäivityksessä aion jälleen kerran ystävällisesti pyytää, että kestätte minua, kun käymme läpi kaikkea sitä mitä on tapahtunut.

- Näin siksi, että meillä oli taas yksi niistä superkiihkeistä viikoista koskien Raamatun profetian toteutumisen kehitystä.

- Erityisesti, kun se liittyy Jerusalemiin, josta nyt, enemmän kuin koskaan, on tullut, ja tulee jatkossakin olemaan, maailman pakkomielle.

Sakarja 12:1-3 (KR 33/38)”Ennustus, Herran sana Israelista. Näin sanoo Herra, joka on jännittänyt taivaan ja perustanut maan ja joka on luonut ihmisen hengen hänen sisimpäänsä: Katso, minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille yltympäri, ja myös Juudan kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä. Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan.”

- Ennen kuin jatkan, mielestäni minun velvollisuuteni on käsitellä, ei ainoastaan sitä, että kahden valtion ratkaisu on paha, vaan vieläkin tärkeämmin, että ”miksi”.

- Syy sille, että korostan sanaa miksi, on se, että niin sanottu kahden valtion ratkaisu on Hitlerin ”lopullinen ratkaisu” uudelleen paketoituna, joka tuhoaa juutalaiset.

- Tosiasia on, että ns. palestiinalaiset eivät halua rauhaa Israelin kanssa; vaan he etsivät pelkästään Israelin tuhoa.

- Tästä syystä ryhdyn ottamaan kantaa, jota teen aina, kun tulee kyse mistä tahansa painostuksesta joltakin taholta tähän suuntaan, ja erityisesti presidentiltä.

- Vaikka osoitan suosiota ja kiitän Jumalaa Trumpin Israel- ja kristillis-mielisen politiikan puolesta, olen huolissani siitä, mihin tämä voi johtaa.

- Nimittäin, vakuuttaa Israel suostumaan sen varjolla, että saavutetaan lopputulos siinä, mikä on ollut kyltymätöntä tavoittelua ”lopulliselle sopimukselle”.

Israelin alttius suostua käy ilmi tästä Times of Israel'n raportista, koskien sitä, kuinka Jordanian kuningas Abdullah II sanoi, että Yhdysvalloilla on nyt edessään haaste saada Israel tekemään merkittäviä myönnytyksiä vastineeksi siitä, että Yhdysvallat tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi, jotta rauhanprosessi saataisiin takaisin raiteille. ...Abdullah totesi tämän sen jälkeen kun häneltä kysyttiin, että uskooko pääministeri Benjamin Netanyahu todellakin kahden valtion ratkaisuun. Hänellä ”on epäilyksensä”, Abdullah sanoi, mutta Netanyahu antaa tuomionsa vasta sitten, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on esitellyt rauhansuunnitelmansa.

https://www.timesofisrael.com/abdullah-us-must-get-a-major-israeli-concession-after-jerusalem-recognition/

Perjantaina Breaking Israel News julkaisi raportin, jossa he lainaavat Trumpia, joka puhui tiedotusvälineille Maailman Talousfoorumissa Sveitsin Davos'issa perjantaina, sanoen, että ellei palestiinalaishallinto (PA) osoita haluavansa tehdä rauhaa, niin Yhdysvalloilla ”ei tule olemaan enää mitään tekemistä heidän kanssaan”.

https://www.breakingisraelnews.com/101609/trump-threatens-sever-connections-pa-unless-work-towards-peace/#pr1K18Q0P6S4qDY8.99

Jerusalem Post kertoi myös tästä ja lisäsi, että Trump ei kätkenyt vihaansa palestiinalaisia kohtaan, jotka kohtelivat töykeästi varapresidentti Mike Pence'ä hänen vieraillessaan täällä tällä viikolla, sanoen, että Yhdysvallat pidättää avustusvaroja heiltä, kunnes he palaavat neuvotteluihin. Palestiinalaiset, hän sanoi, ”käyttäytyivät epäkunnioittavasti meitä kohtaan”, eivätkä ”antaneet meidän upean varapresidentin nähdä heitä, ja me annamme heille satoja miljoonia dollareita avustustukea”. Nämä rahat, Trump sanoi, eivät mene palestiinalaisille, ”elleivät he istu alas ja neuvottele rauhasta”.

http://www.jpost.com/printarticle.aspx?id=539831

Mitä tulee varapresidenttiin, Ynet News julkaisi artikkelin siitä, kuinka palestiinalaiskristityt läimäyttivät Pence'ä hänen Israel-mielisestä uskosta. ...Palestiinalaiskristityt sanovat, että Yhdysvaltain varapresidentin Mike Pence'n evankelisen kristinuskon brändi, johon kuuluu kiihkeä nykypäivän Israelin syleily Raamatun profetian täyttymyksenä, on vailla heidän uskoonsa kuuluvaa myötätuntoa ja oikeudenmukaisuutta. ...Varapresidentti – joka oman määritelmänsä mukaan on ”kristitty, konservatiivi, republikaani, ja juuri tässä järjestyksessä” – on maininnut uskonnolliset vakaumuksensa lähteeksi hänen horjumattomalle tuelleen Israelille. Niin kutsutut kristilliset siionistit ovat syleilleet häntä, joka uskoo, että Israelin valtion perustaminen on todiste siitä, että Jumala pitää lupauksensa ja on samalla askel kohti Kristuksen takaisintulemusta. ...Maanantaina Pence sanoi, että Jerusalemin tunnustaminen Israelin pääkaupungiksi on ”ainoa todellinen perusta oikeudenmukaiselle ja kestävälle rauhalle.” Hän sanoi myös, että hän tukee kahden valtion ratkaisua, joka aikoinaan oli Yhdysvaltojen Lähi-idän politiikan tukipilari, sanoen, että presidentti Donald Trump kannattaa mitä tahansa ratkaisua, ”jos molemmat osapuolet ovat siitä samaa mieltä”.

https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5074816,00.html

Keskiviikkona Jews News julkaisi artikkelin, jossa he lainaavat Israelin tiede- ja teknologiaministeriä sanomasta, että Donald Trumpin presidenttiys on ”ihme” Israelille. ...Hän myöskin puhui USA:n varapresidentti Mike Pence'n puheesta, joka pidettiin Knessetissä maanantaina, puheen, jonka aikana nousi esiin ajatus kahden valtion ratkaisusta, ja hän vertasi Trumpin hallinnon Israel-kohtelua edellisen Obaman hallinnon vastaavaan. Hän totesi, että ...”Varapresidentin puhe on suurin koskaan pidetty siionistinen puhe, joka on pidetty jonkun vierailijan taholta Knessetin yleiskokouksessa. Tämä on huippuajankohta Israelin ja Yhdysvaltojen välisissä suhteissa sitten vuoden 1948, ei pelkästään muuttoilmoituksen tähden koskien suurlähetystön siirtoa Tel Aviv'ista Jerusalemiin, vaan myöskin johtuen historiallisten siteiden ja yhteyden tunnustamisesta Israelin kansan ja Israelin maaalueen välillä, jonka varapresidentti teki vaikuttavasti.”

https://www.jewsnews.co.il/2018/01/24/trumps-administration-is-a-miracle-for-the-jewish-people.html

Näyttää siltä, että Trumpin presidenttiys ei ole ihme ainoastaan Israelille, vaan se myöskin tarkoittaa maailmanlopun koittamista evankelikaaleille. Ainakin Newsweek'in mukaan se on niin joka tapauksessa. Joku lähetti minulle tämän artikkelin tiimoilta sähköpostia viime viikolla, ja haluan jakaa joitakin mielenkiintoisia lainauksia siitä. ”Evankeliset kristityt tukevat ylitsevuotavasti presidentti Donald Trumpia, koska he uskovat hänen tuovan mukanaan maailmanlopun. ...Neil J. Young, uskonnonhistorioitsija, kertoi Newsweek'ille ...Kristityt uskovat, että tapahtumat Israelissa ovat ratkaisevan tärkeitä lopun aikojen tuottamisessa”, Young jatkoi. ”Tässä vaiheessa, Trumpin päätös tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi on ainoa konkreettinen asia, jonka evankeliset kannattajat voivat osoittaa osaksi Raamatun profetian täyttymistä koskien Kristuksen toisen tulemisen aikaansaamista.” Samaan aikaan evankelisten usko lopun aikoihin käsittää myös juutalaisten vihdoinkin tapahtuvan kääntymisen kristinuskoon. Tämä skenaario alkaa, kun Kristus tulee maapallolle sieppaamaan elossa olevat kristityt, jotka uskovat häneen, taivaaseen ja herättämään kuolleet, jotka olivat aitoja kristittyjä, ollen tapahtuma, jota kutsutaan tempaukseksi (rapture). Jälkeenpäin uskotaan, että Antikristus hallitsee maan päällä seitsemän vuoden ahdistuksen aikana. ”Tässä ajanjaksossa monet juutalaiset tunnustavat Antikristuksen olevan väärä Jumala ja kääntyvät sitten Jeesuksen puoleen. Seitsemän vuoden lopussa Kristus palaa maan päälle enkelien armeijan kanssa ja kukistaa Antikristuksen”, Young kertoi Newsweek'ille.

http://www.newsweek.com/trump-will-bring-about-end-worldevangelicals-end-times-779643

Ehdotan, että tämä käsitys Trumpista, joka nopeuttaa Raamatun profetian täyttymistä, voisi jossain määrin selittää tämän erittäin rohkaisevan raportin, joka julkaistiin The Christian Journal'issa. Kyse on viimeaikaisesta tutkimuksesta, jossa havaittiin, että progressiiviset ja liberaalit amerikkalaiset kirkot kutistuvat, kun taas fundamentalistiset ja ei-tunnustukselliset amerikkalaiset kristityt ovat kasvussa lukumäärältään. Tässä muutama poiminto tästä lukemisen arvoisesta artikkelista. ”Kristityt ovat kyllästyneet kuuntelemaan vesitettyjä opetuksia, ja sensijaan, äskettäin julkaistun tutkimuksen mukaan, ihmiset Amerikassa ovat kääntyneet seurakuntiin, jotka puolustavat Jumalan Sanaa. ...näyttäisi siltä kuin valtavirran kirkot menettävät enemmän jäseniä kuin koskaan ennen, mikä selittää alkuperäisen tulkinnan, jonka mukaan kristinusko on vajoamassa. Tutkimus kuitenkin osoittaa, että se on näin vain siksi, että ihmiset jättävät kirkkonsa, mutta se ei tarkoita sitä, että he luopuvat uskosta.”

https://christianjournal.net/turning-point/culture/study-progressive-and-liberal-churches-are-shrinking-fundamental-and-nondenominational-churches-are-booming/

- Haluaisin lopettaa sekä selityksellä että kuvauksella siitä, mitä se tarkoittaa olla uskossa, kristittynä, näinä viimeisinä päivinä.

- Aloitan kuvauksella, mitä se tarkoittaa jollekulle laittaa luottamuksensa Jeesukseen Kristukseen syntien anteeksisaamiseksi käyttämällä tuoliasi.

- Samoin kuin uskot tähän tuoliin, joka estää sinua putoamasta, niin samalla tavalla teet, kun panet uskosi Kristukseen, jotta pelastuisit helvetistä.

Pelastuksen ABC -- A on tunnustamista, että olet syntinen – Roomalaiskirje 3:23 sanoo, että kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla. 

B on uskomista. Roomalaiskirje 10:9-10 sanoo, että jos sinä sydämessäsi uskot, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut. 

C on pyytämistä. Roomalaiskirje 10:9-10 myöskin sanoo, että jos sinä suullasi tunnustat, että ”Jeesus on Herra”, ja uskot sydämessäsi, että Jumala herätti hänet kuolleista, niin sinä pelastut. Room. 10:10, ”Sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.” Roomalaiskirje 10:13 sanoo, että kaikki, jotka huutavat avuksi Herran nimeä, pelastuvat.


Arkisto suomennettuihin J.D. Farag'in profetiapäivityksiin vuosilta 2014-18 löytyy osoitteesta: http://nokialainen.blogspot.fi/p/pastori-jd-faragin-profetiapaivityksia.html


Lähettänyt Olli-R klo 0.42