Etusivu    Artikkelit    Last Trumpet    Lukijoilta   Tulokseen perustuva uskonto - Tarkoituksella aikaansaatu eksytys

Karismaattinen liike (osa 1)

Mac Dominick
...vaikka ilmeinen ekumenian uhka oli talviunessa fundamentalismin nousun myötä 1960-luvun lopusta 1970-luvun puoliväliin asti, fundamentalismin alasajo oli alkanut; ja oikea kirkko oli haavoittuvainen eksytyksen hyökkäyksille. Lucifer oli hyvin tietoinen tästä haavoittuvuudesta, ja 1970-luvulla alkoi se ilmiö joka tunnetaan "eksytyksen aikakautena". Tämä eksytys tuli panteististen periaatteiden muodossa 1960-luvulla, ja 1970-luvun puoliväliin mennessä siihen sekoittui kristillisiä termejä, ja tämä kaikki huipentuu lopulta Antikristuksen maailmanlaajuisena uskontona. Merkittävä eksytystä edesauttava tekijä oli karismaattisen liikkeen "toinen aalto" joka pyyhki yli ja alkoi soluttautua evankelisiin ja fundamentalistisiin piireihin. Karismaattisen liikkeen juuret ovat kaikkea muuta kuin Raamattuun pohjautuvia, ja kuten seuraavat esimerkit osoittavat, vaara on paljon suurempi kuin useimmat ymmärtävät.
Pastori Burns katsoi vanhaa miestä. Hän myönsi että tämä oli ollut hyvin epätavallinen jumalanpalvelus. Se oli ensimmäinen kerta kun seurakunta todisti kielillä puhumista, mutta hän tunsi että kaikki raamatulliset vaatimukset eivät toteutuneet... Lester Adams oli eläkkeellä oleva lähetyssaarnaaja. Hän oli palvellut Jumalaa pääkallonmetsästäjien parissa Uudessa Guineassa yli 40 vuotta. Hänen kokemuksensa ja viisautensa olivat osoittautuneet arvokkaiksi pastori Burnsille.
"Sinä tiedät, pastori Burns, minä vietin monta vuotta sivistymättömien heimojen keskuudessa Uuden Guinean viidakoissa. Demonien voima ilmestyi avoimesti näiden ihmisten keskuudessa, ja pahat henget hallitsivat kokonaisten heimojen sydämiä ja mieliä. Perustuen kokemuksiini siellä, sinun täytyy välittömästi heittää Simpson ja Turner ulos kirkosta."
"Nyt, veli Adams, minä ymmärrän että on niitä jotka opettavat, että kielet eivät kuulu tähän aikakauteen -- mutta heittää heidät ulos kirkosta... Ja mitä tällä on tekemistä Uuden Guinean kanssa?"
"Pastori, Roger Simpson puhui täydellisesti erään heimon kieltä, jonka keskuudessa minä olin, ja sanat jotka hän puhui olivat mitä hirveintä pilkkaa meidän Herraamme Jeesusta Kristusta kohtaan mitä minä olen koskaan kuullut." (1)

Karismaattisen liikkeen peruskäsitykset

Herra Jeesus Kristus erittäin selvästi varoitti Johannes 8:44:ssä, että Lucifer on valehtelija. Lucifer ei ainoastaan levitä valheitaan yleisesti ihmiskunnan keskuuteen, vaan hänen väärät opettajansa levittävät nämä valheet uskovien keskuuteen seurakunnissa. Kun 1900-luku koitti, Lucifer alkoi toistaa samoja vanhoja valheitaan jotka toimivat niin hyvin menneisyydessä. Kuitenkin, ymmärtäessään että hänen aikansa oli kulumassa loppuun hän meni strategiassaan askeleen pidemmälle. Näistä valheista on tullut hyvin heikosti näkyviä ajan kuluessa, mutta hyväuskoiset ihmisjoukot näyttävät lankeavan vanhojen kaavojen mukaan.
 1. Ihmiset ovat jumalia
 2. Ihmisistä voi tulla jumalia
 3. Ihmisistä voi tulla jumalien kaltaisia
 4. Usko on "laki" tai "voima" joka voidaan aktivoida kenen tahansa toimesta -- uskovan tai ei-uskovan
 5. Kyky tehdä ihmeitä on piilevänä meissä kaikissa; meidän tarvitsee vain oppia oikea tekniikka joka aktivoi hengelliset lait joihin usko perustuu
 6. Jumala on sidottu näihin lakeihin, ja Hänen täytyy vastata jokaiselle joka hallitsee nämä temput
 7. "Jumalina" (jumalallisina olentoina) meillä on "jumalallinen oikeus" terveyteen ja vaurauteen
 8. Jeesus on meidän "vanhempi veljemme" joka hallitsi luonnon hengelliset lait, ja tämän vuoksi Hän on meidän esimerkkimme tehdä samoin
 9. Ihminen voi tulla täydelliseksi hengellisesti ja fyysisesti hallitsemalla nämä hengelliset lait
 10. Jumalan valtakunta pystytetään maan päälle kun riittävä määrä ihmisiä tulee täydelliseksi (2)
Mikään näistä lausunnoista ei ole totta, vaikka nämä ovat modernin karismaattisen ja Dominion-teologian perusteet. Tämän päivän huomattavat karismaattiset hahmot -- Benny Hinn, Kenneth Copeland ja Kenneth Hagin ovat omaksuneet sellaiset filosofiat ja opit jotka ovat lähempänä penteismia, itämaista mystiikkaa ja okkultismia kuin kristinuskoa. Esimerkiksi, Benny Hinnin on raportoitu olleen haudassa huomattavien ensimmäisen aallon karismaatikoiden Aimee Semple McPhersonin ja Kathryn Kuhlmanin jäännösten kanssa ottaakseen voitelun heidän luiltaan. (3) Tämä makaaberi, paranormaali toiminta ei ole mitään uutta; Adolf Hitler itse asiassa lähetti SS-sotilaitaan hautakammioihin muhinoimaan vaimojensa kanssa jotta he tulisivat raskaiksi kuuluisien arjalaisten haudoissa. Hän uskoi että lapsen henki saisi erityisen voitelun niiden luista jotka lojuvat haudoissa. Tämä okkultistista toimintaa harjoittaa nyt johtava karismaattinen saarnaaja ja kirjailija. Tämä karismaattinen liikehdintä, joka on johtanut tällaiseen uskomattomaan luciferilaiseen hulluuteen, kasvoi kolmessa aallossa jotka vyöryivät vuoroveden tavoin ulottuen yli koko 1900-luvun.

Karismaattisen liikkeen alkuperä

1900-luvun alussa kukaan ei käyttänyt termiä helluntailainen tai karismaattinen kuvaillakseen sitä mihin uskoo. Tämä ei tarkoita sitä etteikö olisi ollut niitä jotka puhuivat kielillä, kutsuivat itseään uskolla parantajiksi tai tekivät "ihmeitä ja merkkejä". Itse asiassa, kaikki nämä olivat satunnaisia ilmiöitä kulteissa ja okkultistisissa lahkoissa Vanhan Testamentin päivistä lähtien. Niiden tunnetuimpien, jotka harjoittivat modernin karismaattisuuden menetelmiä, joukossa oli Joseph Smith ja muut varhaiset mormonit. Joseph Smith kertoo:
"'...eräässä meidän haastattelussamme veli Bringham Young ja John P. Greene puhuivat kielillä... ja minä sain tämän lahjan itselleni.' [Joseph Smith, History of the Church, volume 1, s. 295-297]. Kaksi Smithin 48 niin kutsutusta vaimosta kirjoitti kokemuksistaan kielillä puhumisessa. Nämä olivat Mary Lightner ja Zina Hintington... Zina 'sai kielillä puhumisen lahjan'. Myöhemmin, mormonien asuinalueella Kirklandissa Ohiossa hän 'sai kielten selittämisen lahjan'. [Andrew Jenson, Los Biographical Encyclopedia, 1951, volume 1, s. 697]. Mary Lightner todisti: 'Oliver Cowdery, John Whitmer ja Thomas B. Marsh puhuivat usein kielillä pitäessään puheita ihmisille sapattina... Eräänä iltana veljet tulivat sedän kotiin keskustellakseen ilmestyksistä joita ei ollut vielä kirjoitettu muistiin. Sillä aikaa kun he olivat henkeä täynnä ja puhuivat kielillä, minua pyydettiin selittämään sitä. Minä tunsin hengen sillä hetkellä.' [The Utah Genealogical And Historical Magazine, 17.7.1926]."
Muutama hyvin mielenkiintoinen seikka täytyy käsitellä yksityiskohtaisesti:
 1. Mormonien oppi ei ole kristillinen. Mormonit opettavat että kaikki ihmiset olivat syntyessään Jumalan ja Hänen vaimojensa henkilapsia. Vanhin lapsi oli Jeesus, toiseksi vanhin Lucifer. Kun henkilapset saavuttivat tiettyjä päämääriä henkimaailmassa, heille annettiin ruumis ja he syntyivät fyysiseen maailmaan. Niistä jotka seuraavat mormonikirkon oppeja ja ovat naimisissa mormoni-temppelin kanssa tulee "jumalia" tai "jumalan vaimo" ja he synnyttävät henkilapsia. Tämä oppi ei edes muistuta Jumalan Sanan opetuksia, vaan sillä on juuret okkultismissa. Siksi, kuinka okkultisti kuten Smith ja kumppanit voisivat puhua kielillä Pyhän hengen ohjaamina? Ainoa uskottava vastaus on, että Jumala vastaa jopa niille jotka opettavat "paholaisen oppeja" ja myöntää heille pääsyn Hengen lahjoihin. Kuitenkin, Raamattu opettaa että uskovien pitäisi välttää niitä jotka "saavat aikaan erimielisyyttä ja pahennusta vastoin sitä oppia, jonka te olette saaneet; vetäytykää pois heistä." [Room. 16:17]. Kuinka sitten voisivat ne jotka opettavat väärää oppia, saada Pyhän Hengen lahjoja? Ei mitenkään.
 2. Kun he puhuivat tulleensa "hengellä täytetyiksi", niin millä hengellä?
 3. Se että joillakin nykyaikana on "kielten selittämisen armolahja" ei todista että ilmiön takana olisi Jumala tai Pyhä Henki.
Totuutta tässä esimerkissä ei ole vaikea havaita. Jos ne, joilla oli mormonismin okkultistiset uskomukset ja rituaalit puhuivat kielillä, tämä niinsanottu hengen ilmestyminen ei ollut Jumalan Pyhä Henki vaan joku toinen henki. Edelleen, jos varhaiset mormonit ja muut okkultistit puhuivat kielillä, kuinka kukaan voisi olettaa että todelliset kristityt tekisivät tätä? Lyhyt tutkimus karismaattisen liikkeen kehityksestä paljastaa ristiriitaisuuksia jotka paljastavat näiden oppien todellisen lähteen.
Karismaattisen liikkeen historia voidaan esittää seuraavalla tavalla: (5)
 • Ensimmäinen aalto -- klassinen helluntailaisuus

  1901 -- Topeka, Kansas, Bethel Bible College, Agnes Ozman vastaanotti sellaista mitä hän kutsui "Pyhän Hengen kasteeksi" ja puhui "kielillä".

  1906 -- Los Angeles, Kalifornia, Azusa Street Church.
 • Toinen aalto -- karismaattinen herätys

  1960 -- Moderni karismaattinen liike alkoi St. Mark's Episcopal Church:issa Kaliforniassa.

  1962 -- Glossolalia-ilmiö puhkesi Yale:n yliopistossa evankelisten kristittyjen ryhmässä. Tähän kuului episkopaaleja, luterilaisia, presbyteerejä, metodisteja ja roomalaiskatolisia.

  1967 -- 30 innokasta katolilaista vastaanotti "Pyhän Hengen kasteen" Notre Damen alueella.

  1974 -- 30 000 katolilaista karismaatikkoa piti konferenssin Notre Damessa.

  1977 -- Kansas Cityn karismaattinen konferenssi, 50 000 osanottajaa, melkein puolet oli roomalaiskatolisia.

  1977 -- Associated Press (AP) raportoi, että USA:ssa 10 000 000 karismaatikkoa.

  1983 -- Christianity Today raportoi, että Assemblies of God oli nopeimmin kasvava liike USA:ssa. Siihen aikaan 1,7 miljoonaa jäsentä.
 • Kolmas aalto -- ihmeitä ja merkkejä, painottaa profetoimisen ja parantamisen lahjaa enemmän kuin kielillä puhumista

  1983 -- "Me olemme nyt kolmannessa aallossa. Minä näen 1980-luvun kolmannen aallon suoraryhtisten evankelisten ja muiden kristittyjen avautumisena Pyhän Hengen yliluonnolliselle työlle, jota helluntailaiset ja karismaatikot ovat kokeilleet, mutta ilman että heistä tulisi karismaattisia tai helluntailaisia." (6)

  [Jatkuu...]

  ---------------------------------

  Oletko sinä hengellisesti valmis? Onko sinun perheesi? Suojeletko sinä riittävästi rakkaitasi? Tämän ministeriön tarkoitus on saada sinut ymmärtämään vaara joka uhkaa sinua, ja auttaa sitten sinua löytämään keinoja, kuinka varoittaa ja suojella rakkaitasi. Sitten kun olet kauttaaltaan valmis, sinä voit myös käyttää tietojasi keinoina avata ovi keskustelulle pelastumattoman henkilön kanssa. Minä olen tehnyt sitä monta kertaa ja olen nähnyt ihmisten tulevan Jeesuksen luokse tämän seurauksena. Nämä vaaralliset ajat ovat myös aikoja jolloin me voimme tuoda monta sielua Jeesukselle Kristukselle, saaden aikaan ikuisen muutoksen.

  Jos olet ottanut Jeesuksen Kristuksen vastaan henkilökohtaisena vapahtajanasi, mutta olet ollut hyvin välinpitämätön hengellisellä matkallasi Hänen kanssaan, sinun täytyy välittömästi pyytää Häneltä anteeksiantoa sekä uudistumista. Hän antaa sinulle välittömästi anteeksi sekä täyttää sydämesi Pyhän Hengen ilolla. Sitten sinun tarvitsee aloittaa päivittäinen rukouselämä ja henkilökohtainen Raamatun opiskelu.

  Jos sinä et ole ottanut Jeesusta vastaan henkilökohtaisena vapahtajanasi mutta olet tullut ymmärtämän Hänen todellisuutensa sekä lopun aikojen lähestymisen, ja haluat ottaa vastaan Hänen ilmaisen Ikuisen Elämän lahjansa, sinä voit tehdä sen nyt, omassa kodissasi. Kun sinä kerran olet ottanut Hänet vastaan vapahtajana, olet hengellisesti uudestisyntynyt, ja saat olla aivan yhtä varma Taivaaseen pääsystä kuin olisit jo siellä. Sitten sinä voit levätä vakuuttuneena siitä että Antikristuksen valtakunta ei pääse käpälöimään sinua hengellisesti.

  Jos haluat syntyä uudesti käänny meidän pelastussivulle nyt.

  Me toivomme että tämä ministeriö on siunannut sinua tehtävässään opettaa sekä varoittaa ihmisiä, jotta he voisivat nähdä tulevan "Uuden maailmanjärjestyksen" -- Antikristuksen valtakunnan -- päivittäisissä uutisissa.

  Lopulta me haluamme kuulla sinusta. Sinä voit kirjoittaa (englanniksi!) meille osoitteeseen:

  Cutting Edge Ministries
  11 Robert Toner Blvd., Ste 5-393
  North Attleboro, MA 02763-1156

  Sinä voit myös lähettää sähköpostia meille.

  Tämä on Cutting Edge -työryhmän artikkeli numero 1506ch5

  Käännetty Cutting Edge -työryhmän suostumuksella.

  Kääntäjä: Pasi Toivonen
  patato@mantta.fi

Takaisin