Etusivu    Artikkelit    Last Trumpet    Lukijoilta  

 

Tulokseen perustuva uskonto -- tarkoituksella aikaansaatu eksytys

Karismaattinen liike (osa 2)

Mac Dominick

Ensimmäinen aalto

"Virallinen modernin helluntailaisuuden alku alkoi vuonna 1901 Bethelin raamattuopistossa Topekassa Kansasissa kun Charles Parham laittoi kätensä Agnes Ozmanin päälle. Hän (Agnes) alkoi välittömästi puhua kielillä."
"Väitettiin (joskaan sitä ei luotettavasti vahvistettu) että hän puhui Kiinan kieltä kolme päivää, kykenemättömänä puhumaan englantia, ja toisena päivänä hän puhui Böömin kieltä. Pian, useimmat muut tässä koulussa puhuivat ja lauloivat kielillä. Uutistoimittajat kuvailivat ilmiötä sanalla 'siansaksa'... Vuonna 1914 Charles Shumway etsi uutterasti todisteita että nämä varhaiset helluntailaiset kielet olisivat olleet todellisia kieliä. Hän ei onnistunut tuomaan esiin yhtäkään ihmistä joka olisi tukenut hänen teoriaansa..." (7)
Eräs kaikkein mielenkiintoisimpia näkökohtia Bethel Bible Collegen tapahtumissa oli yritys todistaa että heidän "kielensä" olisivat olleet oikeita kieliä. He ymmärsivät, että Jumalan Sanan mukaan, "puhuttujen kielten lahja" oli kyky puhua kieltä joka on tuntematonta puhujalle mutta jonka kuulija ymmärtää. Nämä todistelu-yritykset loppuivat pian, kun nämä puhujat eivät kyenneet tuomaan esiin yhtäkään todistetta että nämä niin kutsutut kielet olisivat olleet mitään muuta kuin "siansaksaa". Täten, tapaus Bethel Bible Collegessa oli ainoastaan esinäytös siitä mitä oli tulossa; karismaattisen liikkeen ensimmäinen aalto alkoi vuonna 1906 Azusa-kadun lähetystalosta LOs Angelesissa Kaliforniassa. Azusa-kadun pastorina toimi William Seymour, joka uskoi että pelastukseen tarvitaan "kaksi armon tekoa". Hän uskoi, että todellinen seurakunta asetettaisiin ennalleen Lopun aikojen ihme-herätyksessä, ja vaikka hän ei itse puhunut kielillä hän väitti että kielet olivat todiste Pyhän Hengen vastaanottamisesta. Seymour saarnasi harvoin; hän mieluummin istui pöydän takana tyhjä pahvilaatikko päässään. Jumalanpalvelukset Azusa-kadulla olivat "hämmennystä, tanssia, hyppimistä ylös ja alas, kaatuilemista, transsia, kieliä, hysteriaa, omituisia ääniä, pyhää naurua, villejä ja hysteerisiä esityksiä." (8) Charles Parham, joka tunnetaan helluntailaisuuden isänä, ei antanut kovinkaan imartelevaa lausuntoa vieraillessaan vuonna 1906 Azusa-kadulla:
"Parham kuvaili Azusan kieliä 'pölinäksi, hölynpölyksi ja tohotukseksi, ei kieliksi laisinkaan...' Parhamin mukaan 2/3 ihmisistä jotka tunnustautuivat helluntailaisiksi hänen päivinään olivat 'joko hypnotisoituja tai kummituksen ajamia...' Täten, helluntailaisuuden isä hylkäsi Azusa-kadun kokoukset huijaukseksi, manipulaatioksi ja demonisiksi, vaikka käytännöllisesti katsoen kaikki helluntailaisuuden haarat jäljittävät perintönsä näihin kokouksiin." (9)
Ensimmäinen aalto jatkui niiden myötä jotka väittivät herättäneensä kuolleita (todistamatta mitenkään väitteitään), parantaneensa sairaita, olleensa Hengen kaatamia, luvaten vaurautta niille jotka tukivat heidän seurakuntiaan ja jopa kehittäneensä helluntailaisten ja roomalaiskatolisten välistä vuoropuhelua. Kuitenkaan, ensimmäisen aallon jäsenet eivät koskaan saaneet valtavirran protestanttien tai valtaväestön hyväksyntää. Monen karismaatikon ja heidän johtajansa moraali ei auttanut heidän asiaansa; William Parham (helluntailaisuuden isä) erotettiin sen jälkeen kun hän oli saanut syytteen sodomiasta; William Branham profetoi tempausta vuodelle 1977; Aimee McPherson kuoli huumeiden yliannostukseen, ja Kathryn Kuhlman rakastui naimisissa olevaan mieheen jonka kanssa hän meni naimisiin -- myöhemmin hän erosi tästä miehestä. (10) Benny Hinn, eräs Toisen aallon tämänhetkisistä johtajista, väittää että Aimee MsPhersonin mantteli laskeutui Kathryn KUhlmanin ylle ja sitten hän (Benny) sai sen Kathrynilta. (11) Hinn väittää:
"...päivä on tulossa, minä kerron sinulle tämän, minä tiedän sen niinkuin minä tiedän oman nimeni, tulee päivä jolloin ei ole yhtäkään sairasta Kristuksen ruumiissa. Ketään ei temmata pyörätuolista. Ketään ei temmata sairaalan vuoteesta. Teidät kaikki parannetaan ennen tempausta." (12)

Toinen aalto ja sen seuraukset

Mitä tapahtui Toisen aallon karismaattiselle liikkeelle? Mikä sai roomalaiskatoliset käymään keskusteluja helluntailaisten kanssa? Kuinka baptistit ja muut evankeliset saatiin vedettyä tilanteeseen jota he ovat pitäneet räikeän epäraamatullisena? On täytynyt olla joku tekemässä myyräntyötä -- jotakin salaliiton kaltaista. Mutta kuka hyötyisi tästä, ja mikä olisi tällaisen salaliiton seuraus?
Historiallisesti, ensimmäinen järjestö joka tulee mieleen sanasta "salaliitto" on Illuminatin Järjestys. Tämän artikkelin tarkoitus ei ole perehtyä tähän järjestöön, mutta sanottakoon tässä, että Order of the Illuminati (perustettu vuonna 1776) on edelleen olemassa ja että tämä järjestö kattaa ne jotka kirjaimellisesti hallitsevat maailmaa. Näillä yksilöillä on omaperäinen suunnitelma perustaa maailmanhallitus ja maailmanuskonto. Tämän järjestön olemassaolon tunnustaminen on tärkeää tämän aiheen kannalta.
Eräs vahvistamaton silminnäkijä-havainto paljastaa, että Illuminati tarkoituksellisesti soluttautui helluntailaisten piireihin vuonna 1946. Miksi globaali eliitti viitsisi soluttautua tällaiseen kristillisyyden muotoon? Löytääksesi vastauksen sinun täytyy tutkia huolellisesti tämä skenaario:
 1. 1906 -- Helluntailaisuus perustettiin virallisesti.
 2. 1906-1960 -- Helluntailaiset nähdään yleisesti "hörhöinä".
 3. 1946 -- Illuminatin agentit soluttautuvat helluntailaisten piireihin.
 4. 1960 -- Toisen aallon karismaattisen liikkeen äkkinäinen synty.
 5. 1962 -- Glossolalia Movement puhkeaa Yale:n yliopistossa. Yale:n yliopisto on Pääkallon ja Sääriluiden järjestön kotipaikka -- illuminaatin harjoituskenttä. Tämä seikka viittaa siihen, että Pääkallon ja Sääriluiden jäsenet olisivat voineet helposti soluttautua Yale:n Intervasity Christian Fellowship:iin. Se että tämä tapahtui Yalessa ei voi olla sattumaa.
 6. 1960-1963 -- Paavin johtama Vatikaani II hyväksyy maailmanhallituksen ja maailmanuskonnon käsitteet. Perinteiset katolilaiset väittävät että Illuminati on soluttautunut Paavin istuimelle. Vatikaani II:n seurauksena perustettiin katolinen ekumenia-liike.
 7. 1963-1967 -- Fundamentalismi jatkaa nopeaa kasvuaan, ja katolilainen ekumenia-liike epäonnistuu.
 8. 1967 -- Kolmekymmentä innokasta katolilaista rikkoo tradition ja vastaanottaa "Pyhän Hengen kasteen".
 9. 1973 -- 30.000 karismaattista katolilaista tapaavat Notre Damessa.
 10. 1977 -- Kansas Cityn karismaattinen konferenssi tuo paikalle 50.000 osanottajaa, puolet katolisia.
 11. 1983 -- Fundamentalismin häviö, karismaattinen Assemblies of God maailman nopeimmin kasvava seurakunta, yli 10.000.000 karismaatikkoa Yhdysvalloissa.
Vuodesta 1983 lähtien, sidokset karismaatikoiden, Rooman ja evankelisten välillä ovat tulleet tiukemmiksi. Tämä on ollut seurausta useista tekijöistä:
 1. Save Our Christian Heritege Movement (=Pelastakaa kristillinen perintömme)
 2. Save Our Culture Movement
 3. The Moral Majority Movement
 4. Christian Coalition
 5. Pro-Life Movement
 6. Katolilaisten ja evenkelisten yhteinen dokumentti
 7. Promise Keepers
 8. The United Religoins
Vaikka jotkin näistä liikkeistä ja organisaatioista ovat konservatiivisia ja niiden aikeet ovat hyviä (toiset eivät ole kumpaakaan), totuus on että nämä "hyvät aikeet" ovat edesauttaneet viemään todellisia kristittyjä kohti karismaattisuuden hyväksymistä ja edesauttaneet Antikristuksen maailmanuskonnon rakentamista.
Tämä skenaario johtaa loogiseen johtopäätökseen:
 1. Illuminati näki mahdollisuuden manipuloida helluntailaisia ja soluttautua helluntailaisten piireihin välittömästi Toisen maailmansodan jälkeen.
 2. Illuminati soluttautui Paavin istuimelle 1950-luvulla ja sai aikaan Vatikaani II:n direktiivit vastoin perinteistä katolilaisuutta, sekä Vatikaanin hyväksynnän maailmanuskonnolle.
 3. Kun ekumeeninen liike epäonnistui, Yale:n yliopiston illuministisesta maaperästä tuli karismaattisia katolilaisia ja protestantteja synnyttävä maaperä.
Ne jotka huutavat "panettelua!" eivät näe pitkäkestoista illuministista visiota josta on kerrottu yläpuolella. Tämä suunnitelma on rakentaa maailmanuskonto Paavin alaisuuteen, ja Raamattu vahvistaa tämän suunnitelman onnistumisen Ilmestyskirjan luvuissa 13 ja 17. Tosin eräät fundamentalistiset kristityt jatkavat sotaa tätä suunnitelmaa vastaan. Kuitenkin, tämän päivän fundamentalistisuuden ja evankelisuuden tragedia löydetään tulokseen perustuvasta uskonnosta joka kasvattaa seurakuntia opin kustannuksella. Heidän menetelmänsä tuottavat seurakuntalaisia joilla ei ole aavistustakaan siitä mihin he uskovat, tai että miksi he uskovat siihen mihin he uskovat. Nämä huonosti varustetut sotilaat ovat sitten helppo saalis hengellisessä taistelussa.
Nämä seurakuntalaiset jotka ovat harhaoppisen tulokseen perustuvan uskonnon synbnyttämiä, eksyvät myös sen vuoksi että kuuluisia karismaatikkoja ei saa kritisoida, sillä heillä on niin suuret seurakunnat. font color="red">[Lisäksi tällöin syyllistyy "Pyhän Hengen pilkkaan -- anteeksiantamaton synti. Suom. huom.] Tämän kirjhoittaja sai itse todeta tämän Independent Baptist Church:issa. Sunnuntai-illan jumalanpalveluksessa johtava karismaatikko Brooklynista, New Yorkista, esiintyi puhuja-vieraana videon välityksellä. Tämä pastori julisti: "Me saatamme olla eri mieltä tämän henkilön kanssa joidenkin 'vähäisten' oppikysymysten kohdalla, mutta hänellä on suuri seurakunta, joten hänen täytyy olla kutakuinkin oikeassa!" Tämä on tulokseen perustuvan uskonnon sisin olemus. Pastori tässä tapauksessa oli valmis rikkomaan hengellisen erottautumisen sääntöä, koska hän tunsi että hänen seurakuntansa voisi hyötyä tämän miehen kirkon kasvattamis -ohjeista.


[Jatkuu...]

---------------------------------

Oletko sinä hengellisesti valmis? Onko sinun perheesi? Suojeletko sinä riittävästi rakkaitasi? Tämän ministeriön tarkoitus on saada sinut ymmärtämään vaara joka uhkaa sinua, ja auttaa sitten sinua löytämään keinoja, kuinka varoittaa ja suojella rakkaitasi. Sitten kun olet kauttaaltaan valmis, sinä voit myös käyttää tietojasi keinoina avata ovi keskustelulle pelastumattoman henkilön kanssa. Minä olen tehnyt sitä monta kertaa ja olen nähnyt ihmisten tulevan Jeesuksen luokse tämän seurauksena. Nämä vaaralliset ajat ovat myös aikoja jolloin me voimme tuoda monta sielua Jeesukselle Kristukselle, saaden aikaan ikuisen muutoksen.

Jos olet ottanut Jeesuksen Kristuksen vastaan henkilökohtaisena vapahtajanasi, mutta olet ollut hyvin välinpitämätön hengellisellä matkallasi Hänen kanssaan, sinun täytyy välittömästi pyytää Häneltä anteeksiantoa sekä uudistumista. Hän antaa sinulle välittömästi anteeksi sekä täyttää sydämesi Pyhän Hengen ilolla. Sitten sinun tarvitsee aloittaa päivittäinen rukouselämä ja henkilökohtainen Raamatun opiskelu.

Jos sinä et ole ottanut Jeesusta vastaan henkilökohtaisena vapahtajanasi mutta olet tullut ymmärtämän Hänen todellisuutensa sekä lopun aikojen lähestymisen, ja haluat ottaa vastaan Hänen ilmaisen Ikuisen Elämän lahjansa, sinä voit tehdä sen nyt, omassa kodissasi. Kun sinä kerran olet ottanut Hänet vastaan vapahtajana, olet hengellisesti uudestisyntynyt, ja saat olla aivan yhtä varma Taivaaseen pääsystä kuin olisit jo siellä. Sitten sinä voit levätä vakuuttuneena siitä että Antikristuksen valtakunta ei pääse käpälöimään sinua hengellisesti.

Jos haluat syntyä uudesti käänny meidän pelastussivulle nyt.

Me toivomme että tämä ministeriö on siunannut sinua tehtävässään opettaa sekä varoittaa ihmisiä, jotta he voisivat nähdä tulevan "Uuden maailmanjärjestyksen" -- Antikristuksen valtakunnan -- päivittäisissä uutisissa.

Lopulta me haluamme kuulla sinusta. Sinä voit kirjoittaa (englanniksi!) meille osoitteeseen:

Cutting Edge Ministries
11 Robert Toner Blvd., Ste 5-393
North Attleboro, MA 02763-1156

Sinä voit myös lähettää sähköpostia meille.

Tämä on Cutting Edge -työryhmän artikkeli numero 1506ch5Käännetty Cutting Edge -työryhmän suostumuksella.

Kääntäjä: Pasi Toivonen
patato@mantta.fi


Takaisin