MEJÄ-kokeen tulokset
09.07.2017 Lohja

Koesihteeri 5.1.0 Build Alf.1

Järjestäjä: Länsi-Uudenmaan Mäyräkoirat ry
Kokeen ylituomari: Helle Riitta (368543)
Muut tuomarit: Pekkarinen Esa (717282)
Tilles Mari (676739)
Kokeen vastaava toimitsija: Fabritius Laura (319491)
Kokeen sihteeri: Lindholm Tuija (563715)
Kokeen emäntä: Karola Pätäri
Sää:

Ylituomarin kertomus

Kokeen järjestäjänä oli Länsi-Uudenmaan Mäyräkoirat ry. Jälkimaastot olivat Osuniemen - Kirkniemen metsäsysseuran mailla , tukikohtana oli Osuniemen - Kirkniemen Metsästysseuran maja .

Ylituomarina oli Riitta Helle (Kotka). Hän arvosteli koirat jäljillä AVO 1-3, VOI 13-15.
Muut tuomarit olivat Esa Pekkarinen (Ruotsinpyhtää) arvostellen koirat jäljillä AVO 4-7, VOI 19-20 ja Mari Tilles (Vantaa) arvostellen koirat jäljillä AVO 8-1, VOI 16-18 .

Vastaavana koetoimitsijana oli Laura Fabritius, joka koetoimikuntineen selviytyi tehtävästään erinomaisesti. Maasto oli koemaastona sopivaa ja jäljet hyvin sijoitettu. Jälkien pituudet olivat riittävät ja ne oli riittävän hyvin piilomerkatut. Maastomestareina toimivat Tuovi Henttu, Anu Luoto ja Kari Taavila.
Sää oli aurinkoinen ja helteinen.
Oppaiden työskentely oli erinomaista. Kaatoina käytettiin pakastettuja ja koeaamuksi sulatettuja peuransorkka. Riistahavaintoina muutama peura. LIsäksi oli runsaasti sorkkaeläinten jälkiä ja jätöksiä.
Kaikki koirat läpäisivät laukauksensietotestin hyväksyttävästi.
Kerhon mestaruuden eli Nynnen Kippo- kiertopalkinnon voitti Aavanmeren Hyrskynmyrsky "Milli", omistaja Heidi HIhnala (Klaukkala) . Koe päättyi klo

 

AVO-koirat

karkeakarvainen kääpiömäyräkoiranarttu, s. 18.02.2016 Rek. no FI120167/16
Choiran Zenobia AVO 0
Henttu Tuovi 0 pistettä

Tuomari: Pekkarinen Esa (717282), ohjaaja Tuovi Henttu

Koira tutkii alkumakuun ja lähtee terhakkaaseen pääosin maavainuiseen jäljestykseen, joka alkuun etenee hyvin jäljen päällä. Osuuden puolessavälissä suunnanhaku vaatii usean rengastuksen. Kulmaa lähestyttäessä riistanjälkitarkistukset lisääntyvät ja koira hakee kulmalla suuntaa tarkastuksin kulman ulkopuolelle, makuu ohitetaan. Toisen osuuden alussa sitten kiinnostus riistapolkuun vie voiton, ja koira poistuu sivuun hukkaan asti. Toisella osuudella edetään tarkastellen jäljen sivuja ja kehoituksista huolimatta kiinnostus riistaan vie voiton ja seuraavat kaksi hukkaa tulevat suht' lähekkäin ja tuomari keskeyttää kokeen. Jälkeä jatketaan harjoitellen kaadolle, joka kiinnostaa koiraa. Lupaava nuori koira, joka tarvitsee vielä metsää, harjoitusta ja ohjaajan tukea.

 

bullmastiffiuros, s. 02.10.2015 Rek. no FI53160/15
All Heroes The Chosen One AVO 0
Joensuu Meri 0 pistettä

Tuomari: Pekkarinen Esa (717282), ohjaaja Meri Joensuu

Koira tutkii alkumakauksen ja lähtee reippaaseen pääosin ilmavainuiseen jäljestykseen joka aaltoilee voimakkaasti jäljen molemmin puolin. Ennen osuuden puoltaväliä koira alkaa rengastaen hakea jälkeä ja kun se ei löydy, niin viimein koira lähtee paluujäljelle. josta hukka. Uusi alku ja edetään aivan kulman tuntumaan, kun koira alkaa jälleen rengastamaan ja pikkuhiljaa ajautuu sivun jäljestä ja koira joudutaan palauttamaan jäljelle. Uusi alku. Kulma tarkasti, makuu ylitetään. Kauaa ei edetä kun poikkeavan koneuran kohdalla nuoren koiranj jäljestysmotivaatio lopahtaa ja työnskentelu vaihtuu piehtarointiin joilloin tuomari keskeyttää kokeen. Harjoitellen kaadolle. Tänään kokemus ei nuorella koiralla riittänyt annetun tehtävän loppuunsaattamiseen, mutta kokemus tuo varmuutta.

 

lyhytkarvainen mäyräkoirauros, s. 26.05.2016 Rek. no FI34988/16
Virstanpylvään Bad One General Hux AVO 0
Elf Anna 0 pistettä

Tuomari: Tilles Mari (676739), ohjaaja Anna Elf

Hyvä ohjattu lähtö. Koira aloittaa pääosin maavainuisen mukavavauhtisen jäljestyksen. Se seuraa hyvin verijälkeä, mutta tarkastaa myös kaikki muut jäljet sen ympäristössä palaten kuitenkin hienosti verijäljelle. Koska tarkastuksia on paljon, niihin kuluu myös huomattavasti aikaa. 1. kulma ja makaus tulevat ohitetuiksi. Ennen 2. kulmaa koira lähtee määrätietoisesti riistan jäljille eikä enää palaa, vaan joudutaan palauttamaan. Riista vie koiraa heti uuden alun jälkeen toiseen hukkaan asti. 2. kulmamakaus merkataan pikaisesti ja uusi suunta takatarkastuksella. Pian 3. osuuden alussa hirvenjäljet vievät koiran mennessään ja koe keskeytetään. Harjoitellen kaadolle. Tänään riistaa oli liikaa näin riistaviettiselle koiralle, mutta lisää treeniä, niin varmuus jatkossa kantaa loppuun saakka.

 

lyhytkarvainen mäyräkoirauros, s. 17.07.2014 Rek. no FI43698/14
Sikkomaan Chocolate AVO 0
Taka-Sihvola Hanna 0 pistettä

Tuomari: Tilles Mari (676739), ohjaaja Hanna Taka-Sihvola

Jämäkästi ohjattu lähtö ja reippaasti jäljelle ilmavainulla. Heti ohjausalueen jälkeen koira siirtyy tuoreille peuran jäljille hyvin päättäväisesti - kolme kertaa peräkkäin ja koe keskeytetään. Tänään ylitsepääsemätön este: Riistaa.

 

novascotiannoutajauros, s. 15.11.2015 Rek. no FI10008/16
Belle Fox Playboy Lionhart AVO 0
Blomqvist Lotta 0 pistettä

Tuomari: Pekkarinen Esa (717282), ohjaaja Lotta Blomqvist

Koira aloittaa alkumakuulta hyvin innokkaan jälkeä pitkin etenevän pääosin maavainuisen jäljestyksen. Kauaa ei edetä ennen määrätietoista poistumista pitkin riistan valtaväylää, josta hukka. Uusi alku ja taas hetken hyvää jäljestystä. Tiheikön ja sen viereisen koneuran kohdalla koira rengastaa ja tekee tarkistuksia sivuun ja viimein etäytyy jäljeltä riistapolkua pitkin hukan arvoisesti. Uusi alku, kulma narunmitalla takaa kiertäen, makuu osoitetaan. Hetken taas maltetaan tehdä hyvää jälkityötä ennen kuin koira jälleen vaihtaa riistapolulle ja tuomari keskeyttää kokeen. Harjoitellen kaadolle. Nuori innokas jäljestäjä, jonka keskittymiskyky paranee iän myötä.

 

pitkäkarvainen kääpoiömäyräkoirauros, s. 18.09.2016 Rek. no FI489909/16
Metal Maiden's Happy Little Wiener AVO 0
Savolainen Emmi 0 pistettä

Tuomari: Tilles Mari (676739), ohjaaja Emmi Savolainen

Ohjattu lähtö, josta reippaasti jäljelle. Koira etenee maavainuisesti pääosin jälkitarkasti hyvin rauhallista vauhtia. 1. osuus hyvää jäljestystä kulmalle asti. Palaa merkkaamaan makauksen, ensin sen ylitettyään. Uuden suunnan hakeminen vie aikaa, mutta suunta löytyy vihdoin. Toisella osuudella runsaasti tarkistuksia, joilta palaa kuitenkin kehoituksillä jäljelle, kunnen leveämmän ojan ylitysongelma vie koiran pois jäljeltä hukkaan asti. Palautuksen jälkeen hieman matkaa kuljettua riistan jäljet johtavat toiseen hukkaan. 2. Kulmalla hyvä makauksen merkkaus ja takatarkistuksella uudelle osuudelle, jolla jälleen ojan ylitys ja helpon reitin löytäminen saa koiran luopumaan toivosta ja myös jäljestämisestä, ja koe keskeytetään ajankin ylityttyä. Harjoitellen kaadolle joka kiinnosti. Pätevä pikkuinen jäljestäjä jolle kokemus tuo varmasti tarvittavaa varmuutta.

 

karkeakarvainen mäyräkoiranarttu, s. 20.08.2012 Rek. no FI51214/12
Royal Pepper's Lily of the Valley AVO 0
Pätäri Karola ja Roni 0 pistettä

Tuomari: Helle Riitta (368543), ohjaaja Timo Pätäri

?Koiralle osoitetaan alkumakuu, mitä tutkitaan ja ohjaten matkaan. Matka taittuu kumpaakin vainua käyttäen jäljellä tai sen läheisyydessä. 1. osuuden alkupuolella lähdetään tarkistamaan sorkanjälkiä ja 1. hukka. Uusi aloitus. Loppuosuus hyvin kulmalle, missä makuu osoitetaan pikaisella pysähdyksellä ja sitten jatketaan kulman taakse ja itse tehtävä unhoittuu ja 2. hukka. Startti puhtaalta jäljeltä. Ja ennen toisen osuuden puoliväliä törmätään taas sorkan jälkiin ja ne viekoittelevat koiruuden taas väärille jäljille, 3. hukka. Tuomari keskeyttää kokeen ja harjoitellen kaadolle, mikä tutkitaan. Riista vei tänään voiton verijäljestä.

 

karkeakarvainen mäyräkoirauros, s. 11.02.2010 Rek. no Fi20983/10
Zekiwa Fields of Gold AVO 0
Miettinen Johanna 0 pistettä

Tuomari: Pekkarinen Esa (717282), ohjaaja Johanna Miettinen

Koira aloittaa reippan ilmavainuisen jäljestyksen ja etenee alkuun hyvin jälkeä pitkin, kunnes määrätietoisesti lähtee sivuu jäljestä vanhaa metsäautotietä pitkin ja siitä hukka. Uusi alku, hetki hyvin ja sitten koira taas palaa hakemaan riistanjälkiä. Ohjaaja saa kehoittamalla koiran muistamaan annetun tehtävän, mutta vain hetkeksi, sillä kulmalta koira jatkaa suoraan aina toiseen hukkaan asti. Uusi alku , mutta koiraa ei jäljestys maita ja koe päättyy paluujäljen takia kolmanteen hukkaan. Harjoitellen kaadolle, joka nopeasti nuuhkaistaan. Tänään koiran motivaatio ei riitä viemään jäljestystä loppuun asti.

 

lyhytkarvainen mäyräkoiranarttu, s. 28.04.2014 Rek. no FI32669/14
Aavanmeren Hyrskynmyrsky AVO 2
Hihnala Heidi 37 pistettä

Tuomari: Helle Riitta (368543), ohjaaja Heidi Hihnala

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 7 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 13 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Alkumakuu tutkitaan tarkkaan yhdessä ja sitten kannustaen ja hyvin ohjaten matkaan. Jälkeä edetään pääasiallisesti ilmavainulla ja välillä maavainulla tarkentaen jäljen päällä tai sen läheisyydessä. 1:llä osuudella tehdään yksi pienempi ja toinen vähän pidempi pisto jäljen sivulle, mutta palataan omatoimisesti takaisin. 1. kulma lähes kulman mukaisesti ja makuu osoitetaan nuuhkaisemalla sekä pikaisella pysähdyksellä. 2. osuuden alkupuolella nenä nousee pystyyn ja lähdetään tarkistelemaan riistan jälkiä jäljen sivulle aina 1. hukkaan asti. Uusi alku. Loppuosuus hyvää työskentelyä. 2. kulma meinataan ensin oikaista hiuksen hienosti, mutta palataan tarkistamaan ja osoitetaan makuu pikaisesti pysähtymällä. 3. osuudella yksi tarkistelu jäljen sivulla. Kaadolle suoraan, mitä jäädään tutkimaan ja veret nuolemaan. Hyvä suoritus, mitä hiukan himmentää hukan arvoiset riistatarkistelut.

 

novascotiannoutaianarttu, s. 10.07.2015 Rek. no FI43295/15
Dragonflame's Stadin Snygi Friidu AVO 1
Niinihuhta Milja 44 pistettä

Tuomari: Helle Riitta (368543), ohjaaja Milja Niinihuhta

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Koiralle näytetään alkumakaus, se tutkitaan ja ohjaten matkaan. Jälkeä edetään aaltoillen pääasiallisesti ilmavainulla. 1. osuuden alussa on kivikasamörkö, mikä lopulta voitetaan ja kavutaan kasan päälle. Pian tulee kantomörkö, mistä selvitään ohi hiippailemalla. Hiukan ennen kulmaa ollaan jäljen sivussa, missä noustaan kannon päälle tarkistamaan jäljen suunta. 1. kulma selviää laajalla takalenkillä, makaus osoitetaan nopealla pysähdyksellä. 2. osuudella pari tarkistuspistoa jäljen sivulla. 2. kulma pitkällä takapistolla ja makuu taas pikaisella stopilla. 3. osuudella jäähdytellään kosteassa ojanpohjassa mahallaan. Kaadolle suoraan, mikä kiinnosti. Hyvä suoritus nuorelta koiralta todella vaativassa maastossa, missä riitti ryteikköä ja avokalliota.

 

VOI-koirat

karkeakarvainen kääpiömäyräkoirauros, s. 29.04.2015 Rek. no FI31628/14
Choiran XS Duke Ellington VOI 0
Fabritius Laura 0 pistettä

Tuomari: Tilles Mari (676739), ohjaaja Laura Fabritius

Koira ja ohjaaja tarkastavat lähtömakauksen ja "Ferrari" kiihdyttää radalle. Alkaa reipas vauhtinen jäljestys edeten maavainulla. Koira tekee runsaasti tarkastuksia ja etsii parhainta kulkuväylää; tähän kuluu runsaasti aikaa. 1. kulmalla, jossa katko, veretyksen loppuun ja rengas-saapas-taktiikkalla uudelle osuudelle. Muut kulmat tarkasti. 2. osuudella runsasta pyörimistä riistan jäljillä ja saldona kaksi hukkaa. Viimeisellä osuudella koira rauhoittuu ja jäljestys tarkentuu. Makauksista viimeinen tulee merkatuksi, muut joko yli tai ohi. Kaadolle tullaan suoraan ja sitä koira jää tutkimaan. Tänään runsaat tarkistukset riistarikkaassa maastossa vievät suorituksen reilusti yliajalle, eikä koirakkoa voida palkita.

 

lyhytkarvainen kääpiömäyräkoiranarttu, s. 18.03.2013 Rek. no FI28305/13
Freunds Spanish Rose VOI 0
Harju Iiris 0 pistettä

Tuomari: Tilles Mari (676739), ohjaaja Markku Mikkonen

Pikainen lähtöön ohjeistus ja koira lähtee itsenäiseen jäljestyksen. Se etenee rauhallista vauhtia lähinnä maavainulla. Heti lähdön jälkeen tarkistusta taimikossa ja syykin näyttäytyy; peura. Koira jatkaa itsenäisesti verijäljelle, koko jäljen ajan se tarkastaa jäljen sivustoja ja aikaa kuluu paljon. 1. kulma, jossa katko, verityksen loppuun ja laajalla lenkillä uudelle osuudelle reilusti uuden verityksen alun jälkeen, muut kulmat hyvin. Makauksista kaksi tulee merkatuiksi ja kaksi muuta yli ja ohi. 1. osuudella koira ei malta palata jälkityöhön, vaan joudutaan palauttamaan. Muilta tarkastuksilta palaa omatoimisesti jäljelle. Kaadolle tullaan jäljen suuntaisesti ja se kiinnostaa koiraa. Tänään runsaat tarkistukset aiheuttavat reilun ajan ylityksen eikä sympaattista jälkiparia voida palkita.

 

borderterrieriuros, s. 29.03.2008 Rek. no FIN24976/08
Tigerlike Super Trouper VOI 0
Luoto Anu 0 pistettä

Tuomari: Pekkarinen Esa (717282), ohjaaja Anu Luoto

Koira aloittaa alkumakuulta pääosin ilmavainuisen jäljestyksen. 1. osuus edetään aaltoillen ja pienin tarkistuksin. Katkokulma yhdellä kaarroksella uudelle osuudelle. Osuuden loppupuolella määrätietoinen poistuminen riistan jäljille, hukka. Uusi alku. Kulman tuntumassa laajahko kulman ulkopuolinen tarkistus, jonka jälkeen jatketaan kolmannelle osuudelle. Osuutta ei edetä pitkälle ennen seuraavaa riistanjäljille poistumista, josta hukka. Jälkeä pitkin edetään kulmalle, josta koira jatkaa suoraan ja riistanjäljille, jolloin tuomari keskeyttää kokeen. Harjoitellen kaadolle, joka kiinnostaa. Tänään lämmin sää ja runsaat riistanjäljet häiritsivät osaavaa jäljestäjää.

 

pitkäkarvainen mäyräkoiranarttu, s. 23.05.2014 Rek. no Fi35257/14
Battabi's Desiree VOI -
Taavila Kari 0 pistettä

Tuomari: Helle Riitta (368543), ohjaaja Jutta Rissanen

Koira haistelee pikaisesti alkumakuun ja sitten innokkaasti eteenpäin. Työtä tehdään maa- sekä ilmavainulla. Jälkeä edetään aivan jäljellä tai välillä vähän aaltoillen. 1. osuudella tehdään vain pari aivan pientä tarkistuspyörähdystä jäljen sivulla hiukan 1.:n makuun jälkeen, mikä ohitetaan huomioitta. Aivan 1.:n kulman tuntumassa törmätään neljään naiseen ja irrallaan olevaan tuttuun naapurin koiraan. Ryhmä oli pyörinyt aivan kulmalla ja sen tuntumassa levittäen tuoksut mukavasti ympäri kulmaa. Tehtävä ei jatku ja otetaan uusi alku reilusti kulman jälkeen, mutta keskittyminen tehtävään herpaantuu niin paljon, että homma ei enää suju ja ohjaaja keskeyttää kokeen. Harjoitellen kaadolle. Tänään harmittavasti paikalla olleet ulkoilijat sekoittivat hyvin alkaneen jälkityön.

 

pitkäkarvainen mäyräkoirauros, s. 11.07.2015 Rek. no FI35909/11
Käpälämäki Mokke Mestari VOI 0
Lindholm Tuija ja Ilmari 0 pistettä

Tuomari: Pekkarinen Esa (717282), ohjaaja Tuija Lindholm

Koira tutkii alkumakuun. Alkaa sopivavauhtinen tarkka jälkeä pitkin etenevä jäljestys. 1. osuuden loppupuolella koira kaartaa pois jäljeltä ja jatkaa lähes paluusuuntaan aina hukkaan asti. Loppuosuus tarkasti. Katkokulmalla veretyksen päähän, josta jatkoa etsitään rengastamalla siinä kuitenkaan onnistumatta. Hukka. Uusi alku, kolmas osuus jäljen mukaisesti, mutta kulmalla suuntaa haetaan usealla rengastuksella. Viimestä osuutta ei edetä kauaakaan, kun koira määrätietoisesti lähtee riistanjäljille ja tuomari keskeyttää kokeen. Harjoitellen kaadolle, jota jäädään tutkimaan. Tänään riista ja kuuma keli häiritsivät osin.

 

Australiankelpieuros, s. 13.01.2012 Rek. no FI18317/12
Hyvänenaika Alvis VOI 2
Airaksinen Elina 36 pistettä

Tuomari: Helle Riitta (368543), ohjaaja Elina Airaksinen

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 8 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Alkumakuu tutkiaan pikaisesti ja sitten lyhyellä liinalla matkaan. Jäljestetään maa- ja ilmavainulla jäljellä aaltoillen tai jäljen sivulla, kuitenkin koko ajan tietäen, missä jälki menee. 1. osuus hyvin. 2.:lla osuudella pari hiukan pidempää tarkistuspistoa jäljen sivulle. 3. osuus hyvin jäljellä, samoin neljäs. 1. kulma, jolla katko, oikaistaan alusta seuraavalle osuudelle. 2. kulma jäljen mukaisesti, 3. kulma menee pitkäksi ja samalla ajaudutaan aivan kulman läheisyydessä olevalle tielle, tässä vaiheessa alkaa väsy jo hiukan painaa ja 1. hukka. Makuista 1. meinaa ohittua, mutta hetaan hienosti sivulta. 2. osoitetaan hyvin, 3. kävellään yli ja 4. osoitetaan erinomaisesti. Kaadolle suoraan, mikä osoitetaan hyvin. Tänään harmittava 'tietyötapaturma' himmensi muutoin hyvän suorituksen. Kokemuksen tuomaa varmuutta hieman lisää, niin tulokset paranevat varmasti.

 

parsonrussellinterrierinarttu, s. 06.11.2014 Rek. no FI10231/15
Tupla-Täplän Andraste VOI 2
Kiri Tarja ja Marju 36 pistettä

Tuomari: Helle Riitta (368543), ohjaaja Jussi Nikander

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 9 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 8 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 7 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Koiralle näytetään alkumakuu, mikä tutkitaan hyvin pikaisesti ja määrätietoisesti eteenpäin tyylillä 'etkö sinä ohjaaja jo ymmärtänyt mitä täällä tehdään'. Jälkeä edetään vauhdikkaasti poukkoillen jäljellä tai sen sivulla. Jokaisella osuudella tehdään yksi laajempi tarkastelu jäljen sivulla. Viimeisen osuuden lopussa juuri ennen kaatoa olevat supikoirien vanhat asunnot vievät vähäksi aikaa huomion. 1. kulma lähes kulman mukaisesti, 2. kulma, jolla katko, selviää jäljentekijöiden jälkiä pitkin, 3.:lla kulmalla tehdään kulman takana vähän laajempi kaarros. Makuista ensiummäinen aikaansaa piehtaroinnin sen vieressä heinikossa, sen muutoin jäädessä huomiotta ja kaikki muut ohittuvat vauhdikkaan poukkoilevan etenemisen myötä. Tänään valitettavasti palkintosijaa pudottaa merkkaamattomat makuut höystettynä muilla pisteitä alentavilla tapauksilla.

 

labradorinnoutajanarttu, s. 19.07.2014 Rek. no FI43922/14
Saskian Åi Odessa VOI 1
Pajunen Pirjo 45 pistettä

Tuomari: Tilles Mari (676739), ohjaaja Pirjo Pajunen

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 10 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Ohjatusti jäljelle. Koira lähtee jäljestämään reipasta vauhtia käyttäen maaston mukaan lähinnä maavainua. Se etenee suoraviivaisesti tehden jäljen aikana muutamia pieniä ja yhden laajemman tarkistuksen. 1. kulma, jossa katko, verityksen loppuun ja parilla renkaalla helposti uudelle osuudelle. 2. kulma takaa tarkistaen, 3. kulma tarkasti. Makauksista kaksi koira merkkaa pikaisesti, kaksi muuta yli ja ohi. Kaadolle tulaan jäljen myötäisesti ja sorkkaa koira jää tarkistelemaan. Erinomainen suoritus erinomaiselta koirakolta. Tänään pisteitä pudottaa lähinnä makakusten puutteellinen merkkaaminen.