MEJÄ-kokeen tulokset
10.07.2016 Lohja

Koesihteeri 5.1.0 Build Alf.1

Järjestäjä: Länsi-Uudenmaan Mäyräkoirat ry
Kokeen ylituomari: Nuolikoski Sari (352071)
Muut tuomarit: Pekkarinen Esa (717282)
Tilles Mari (676739)
Kokeen vastaava toimitsija: Fabritius Laura (319491)
Kokeen sihteeri: Lindholm Tuija (563715)
Kokeen emäntä: Pätäri Karola
Sää:

Ylituomarin kertomus

Kokeen järjestäjänä oli Länsi-Uudenmaan Mäyräkoirat ry. Jälkimaastot olivat Osuniemen - Kirkniemen metsäsysseuran mailla , tukikohtana oli Osuniemen -Kirkniemen Metsästysseuran maja .

Ylituomarina oli Sari Nuolikoski (Vantaa). Hän arvosteli koirat jäljillä AVO 4-7, VOI 22-23.
Muut tuomarit olivat Esa Pekkarinen (Ruotsinpyhtää) arvostellen koirat jäljillä VOI 13-18 ja Mari Tilles (Vantaa) arvostellen koirat jäljillä AVO 1-3, VOI 19-21 .

Vastaavana koetoimitsijana oli Laura Fabritius , joka koetoimikuntineen selviytyi tehtävästään erinomaisesti. Maasto oli koemaastona sopivaa ja jäljet hyvin sijoitettu. Jälkien pituudet olivat riittävät ja ne oli riittävän hyvin piilomerkatut.
Sää oli sateinen ja ukkonen jyrisi aika ajoin, eniten päivän viimeisillä jäljillä.
Oppaiden työskentely oli erinomaista. Kaatoina käytettiin pakastettuja ja koeaamuksi sulatettuja peuransorkka. Riistahavaintoina metso ja hirvi.
Kaikki koirat läpäisivät laukauksensietotestin hyväksyttävästi.
Kerhon mestaruuden eli Nynnen Kippo- kiertopalkinnon voitti Battabi's Betty Blue , ohjaaja Kari Taavila.
Koe päättyi kello 19.40

 

AVO-koirat

karkeakarvainen kääpiömäyräkoirauros, s. 23.03.2015 Rek. no FI25432/15
Choiran Yamaha AVO 0
Kolehmainen Pasi 0 pistettä

Tuomari: Nuolikoski Sari (352071), ohjaaja Pasi Kolehmainen

Arttu haistelee tarkasti alkumakuun ja ohjataan jäljelle. Alkaa pääosin maavainuinen jälkitarkka jäljestys joka etenee rauhallista vauhtia. Jokaisella osuudella Arttu tekee useita tarkistuksia jäljen sivuun mutta palaa itsenäisesti takaisin jäljelle. Kolmannella osuudella syödään myös heinää hiukan rajamaille mutta jatkaa kehoituksesta. Ensimmäisen kulman kiertää ulkokautta ja samalla makuu jää merkkaamatta. Toinen kulma tarkasti ja merkkaa makuun hyvin. Hieman ennen kaatoa Arttu lähtee määrätietoisesti jäljeltä, ensimmäinen hukka. Uuden alun jälkeen ajautuu kaadosta ohi eikä löydä takaisin, toinen hukka.Tuomari keskeyttää kokeen koska aikaraja on tullut täyteen. Harjoitellen kaadolle joka kiinnosti. Ensikertalainen jäljestäjä joka on taitava, mutta tarvitsee kokemusta.

 

karkeakarvainen mäyräkoirauros, s. 28.11.2012 Rek. no FI11979/13
Arvocas Etuveto AVO 0
Lovro Tanja ja Gabor 0 pistettä

Tuomari: Nuolikoski Sari (352071), ohjaaja Tanja Lovro

Mauri haistelee alkumakuun ja ohjattuna jäljelle. Alkaa rauhallista vauhtia etenevä maa- ja ilmavainuinen jäljestys. Mauri tekee jokaisella osuudella runsaasti tarkastuksia jäljen sivulle varmistellakseen oikeaa suuntaa. Ensimmäisen kulman ensi oikaisee, mutta palaa lopulta tarkastamaan kulmalla olevan makuun mutta oikea suunta ei löydy, ensimmäinen hukka. Toiselle kulmalle hyvin ja makuu syödään tarkasti, oikean suunnan tarkastaa ilmavainulla. Kolmannen osuuden alkupuolella tarkastelut jatkuvat jäljen tuntumassa eikä matka etene. Toinen hukka ja tuomari keskeyttää kokeen kun aika on jo täyttynyt. Harjoitellen kaadolle, joka kiinnosti. Mauri osoitti osaavansa jäljestää mutta kaipaa vielä kokemusta jotta on riiittävän varma.

 

Karkeakarvainen mäyräkoiranarttu, s. 03.12.2013 Rek. no FI10831/14
Choiran Nocturne AVO 0
Klemetti Mia 0 pistettä

Tuomari: Tilles Mari (676739), ohjaaja Kari Mantere

Koiralle osoitetaan jälki ja se lähtee hyvin varovaisesti seuraamaan verijälkeä edeten maavainulla. Pian 1. osuuden alussa selviää syy varovaisuuteen: tuomariryhmä nostattaa hirvenvasan ylös jäljeltä. Koira oli todennäköisesti todennut, ettei lähde jäljestämään noin ison otuksen perässä ja koe keskeytyy kolmeen peräkkäiseen hukkaan.
Mennään harjoitellen jälki loppuun.
Tänään jäljestys tyssäsi kirjaimellisesti riistakontaktiin, mutta koira sai kuitenkin ainutlaatuisen tilaisuuden voittaa epäluulonsa.

 

pitkäkarvainen mäyräkoiranarttu, s. 23.10.2014 Rek. no FI54943/14
Käpälämäki Pikku-Sasu AVO 0
Herkel Kyanna 0 pistettä

Tuomari: Tilles Mari (676739), ohjaaja Ottilia Leikkonen

Erinomaisesti ohjattu lähtö. Koira aloittaa mukavavauhtisen jäljestyksen käyttäen lähinnä ilmavainua. Maavainun se ottaa käyttöön tarkastellessan metsän muita tuoksuja. Se tekee koko jäljen ajan pieniä ja vähän suurempia tarkistuksia jäljen sivussa.
1. osuuden alkupuolella laajemman tarkistuksen lopuksi jälkityö on koiralta unohtunut ja sille osoitetaan puhdas jälki. Uuden alun jälkeen hyvää jäljestystä. 1. kulma jäljen mukaisesti, makaus yli kävellen. 2. osuuden puolivälissä löytyy jälleen risteävät riistan jäljet ja koira poistuu niitä tarkastelemaan niin pitkäksi aikaa, että tuomitaan 2. hukka, jonka jälkeen jälleen hyvää jäljestystä. 2. kulma jäljen mukaisesti, makaus erinomaisesti merkaten. 3. osuuden loppupuolella verijäljen jäljestys jälleen unohtui ja koe keskeytetään ajan ylityttyä. Harjoitellen kaadolle, joka kiinnosti.
Tämä nuori koira jäljestää hienosti, mutta keskittyminen ei vielä oikein riitä koko jäljen ajalle.

 

Novascotiannoutajanarttu, s. 19.04.2011 Rek. no FI31910/11
Dragonflame's For Your Eyes Only AVO 2
Niinihuhta Milja 31 pistettä

Tuomari: Tilles Mari (676739), ohjaaja Milja Niinihuhta

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 8 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 4 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 9 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Ohjatusti jäljelle. Koira lähtee innokkaasti nopeatempoiseen jäljestykseen. Se etenee jälkeä laajallla hakukuviolla lähinnä maavainulla.

1. osuuden puolivälissä pyöritään kuusikossa, kunnes jälkeä ei enää löydy ja joudutaan osoittamaan puhdas jälki. Uuden alun jälkeen jatketaan ripeää jäljestystä laajoja tarkistuksia tehden. 1. kulmamakaus merkataan nopeasti vauhdissa, kulma lähes jäljen mukaisesti. 2. makaus merkataan hieman paremmin ja uusi suunta löytyy laajalla tarkistuslenkillä. Loppujälki laajoilla kaarroksilla kaadolle, joka kiinnosti.
Vauhdikas jäljestäjä, joka tarvitsee vielä paljon tukea omistajaltaan ja myös runsaasti aikaa jäljen selvittämiseen.

 

karkeakarvainen mäyräkoiranarttu, s. 03.03.2012 Rek. no FI22334/12
Hihundin Muisto AVO 2
Axelsson Tua 34 pistettä

Tuomari: Nuolikoski Sari (352071), ohjaaja Tua Axelsson

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 6 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 2 pistettä

Magda haistelee alkumakuun ja ohjattuna jäljelle. Alkaa sopiva vauhtinen maavainuinen jäljestys, joka tukeutuu ajoittain ilmavainuun kun tarkastelee jäljen suuntaa. Ensimmäisellä osuudella tehdään vain yksi laaja tarkistuslenkki sivuun, muuten tarkasti.
Toisella ja kolmannella osuudella on useita laajoja tarkastuksia, joista yksi johtaa hukkaan saakka. Ensimmäinen kulma tarkasti ja makuun merkkaa hyvin pysähtyen. Toisen oikaisee hieman sisäkautta. Kaadolle suoraan, jonka nappaa suuhun.
Kokemuksen karttuessa tarkastelut vähenevät. Harmittava hukka kolmannella osuudella.

 

parsonrusselterrierinarttu, s. 12.10.2014 Rek. no FI14902/15
Smilla von Räuberschlag AVO 1
Kiri & co Tarja 44 pistettä

Tuomari: Nuolikoski Sari (352071), ohjaaja Tarja Kiri

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 10 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Smilla haistelee pikaisesti alkumakuun ja ohjattuna jäljelle. Alkaa reipasvauhtinen maa- ja ilmavainuinen jälkitarkka jäljestys. Ilmavainulla Smilla haistelee jäljen suuntaa sivusta. Kaikilla osuuksilla tekee noin narun mittaisia tarkastuksia jäljen sivuille, muutama myös hieman pidempi.
Ensimmäinen kulma tarkasti, mutta makuu jää merkkaamatta, toinen kulma myös tarkasti ja makuun merkkaa hyvin. Lopussa ottaa ilmavainulla kaadosta hajun, joka hieman pyörittää ajatuksia, mutta kaadolle suoraan jonka omii itselleen.
Hieno suoritus. Jos vauhtia vähän jarruttaisi menoa voisi suoritus vielä tarkentua.

 

VOI-koirat

lyhytkarvainen mäyräkoiranarttu, s. 10.08.2015 Rek. no FI45699/15
Hännänhuipun Timantit On Ikuisia VOI 0
Taka-Sihvola/ Korpela Hanna / Jarno 0 pistettä

Tuomari: Pekkarinen Esa (717282), ohjaaja Heidi Hihnala

Koira aloittaa alkumakuulta rauhallisen osin maa- ja ilmavainuisen jäljestyksen, mutta ensimmäisellä osuudella aukon laidassa kiertävä oja osoittautuu ylipääsemättömäksi esteeksi, koira kiertää ojan laitoja riistaa etsien, hukka. Loppuosuus tarkasti, samoin kulma. Toisella osuudella koira harhautuu jäljentekijöiden harhapistolle eikä löydä itsenäisesti takaisin, josta hukka. Katkokulmalla koira tekee runsaasti rengastusta ja tarkastuksia sitä selvittämättä ja kun koira ajautuu riitävästi sivuun kulmalta, niin tuomari keskeyttää kokeen. Harjoitellen kaadolle. Tänään kostea ukkoskeli osaltaan metsän tuoksujen kera sai keskittymisen herpaantumaan.

 

lyhytkarvainen mäyräkoirauros, s. 28.06.2012 Rek. no FI42309/12
Hulikon Benelli VOI 0
Hihnala Heidi 0 pistettä

Tuomari: Pekkarinen Esa (717282), ohjaaja Mona Nurmi

Koira aloittaa alkumakuulta reippaan osin maa- ja osin ilmavainuisen jäljestyksen. Makuu osoitetaan lennosta, katkokulmalla koira jatkaa suoraan, hakee uutta osuutta kaukaa jäljestä, palaa kohti kulmaa, aterioi heinää ja poistuu riistapolkua pitkin, hukka.
Toista osuutta ei edetä kauaakaan, kun koira poistuu jälkeä riistapolkua pitkin.Hukka. Uusi alku ja jälkeä edetään toiselle kulmalle, kulmasta koira jatkaa suoraan, löytää pesäluolaston ja hakee sopivaa sisäänmenoreikää, jolloin tuomari keskeyttää kokeen. Harjoitellen loppuun. Tänään metsä oli täynnä kiusauksia häiritsemässä jäljestystä.

 

pitkäkarvainen mäyräkoirauros, s. 11.07.2015 Rek. no FI35909/11
Käpälämäki Mokke Mestari VOI 3
Lindholm Tuija ja Ilmari 20 pistettä

Tuomari: Pekkarinen Esa (717282), ohjaaja Tuija Lindholm

   Jäljestämishalukkuus (6) 2 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 3 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 2 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 8 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 2 pistettä

Koira lasketaan jäljelle ja alkaa reipas pääosin jäljen tuntumassa etenevä jäljestys. Makuu osoitetaan ja ensimmäisellä osuudella pari tarkastusta. Kulmalla suuntaa haetaan rengastamalla. Toinen osuus edetään sivussa jäljestä. Makuu ohitetaan. Katkokulma rengastamalla. Kolmannen osuuden alussa koira lähtee ajohaukulla riistapolkua pitkin josta hukka. Toinen hukka tulee kolmannella kulmalla jossa koira tekee laajan ulkopuolisen rengastuksen löytämättä uudelle osuudelle. Viimeisellä osuudella pari rengastusta. Makuu osoitetaan. Kaadolle suoraan ja se kiinnostaa. Tänään riistä kiinnosti jälkeä enemmän.

 

pitkäkarvainen mäyräkoirauros, s. 17.05.2011 Rek. no FI35302/11
Maxi-Tax Offspring VOI 3
Metsä Tomi 22 pistettä

Tuomari: Tilles Mari (676739), ohjaaja Tomi Metsä

   Jäljestämishalukkuus (6) 3 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 4 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 3 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 7 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 2 pistettä

Koira ohjataan jäljelle. Se lähtee jäljestämään rauhallista vauhtia. Se etenee suoraviivaisesti jäljen päällä tehden kuitenkin pieniä tarkistuksia jäljen sivussa.
1. kulma, jossa katko, veretyksen loppuun ja sen jälkeen saapasta seuraten miltei uuden veretyksen alkuun. Epäusko valtaa kuitenkin koiran ja se alkaa puurtaen rengastamaan, mutta uusi alku ei vain löydy. Osoitetaan puhdas jälki. 2. kulma laajalla tarkistuksella, 3. kulma tarkasti. Viimeisellä osuudella koira poistuu määrätietoisesti jäljeltä hukkaan asti. Palautuksen jälkeen jälleen hyvää jäljestystä kaadolle asti ja se kiinnosti koiraa. Makauksista 1. tulee ohitetuksi ja muut merkataan hyvin pikaisesti.
Koira tekee hyvää jälkityötä, tänään etenkin katko aiheutti ylitsepääsemättömästi päänvaivaa.

 

pitkäkarvainen kääpiömäyräkoiranarttu, s. 04.12.2013 Rek. no FI11978/14
Aavistuksen Sini-Vuokko VOI 3
Nikula Mia 23 pistettä

Tuomari: Nuolikoski Sari (352071), ohjaaja Mia Nikula

   Jäljestämishalukkuus (6) 2 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 2 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 2 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 2 pistettä

Siiri haistelee alkumakuun ja ohjataan lyhyellä narulla jäljelle. Alkaa maavainuinen jäljestys joka tukeutuu ajoittain ilmavainuun. Ensimmälisellä ja toisella osuudella tehdään laajat ja aikaa vievät tarkistelut jäljen sivussa, muuten Siiri jäljestää jälkitarkasti. Toisen osuuden tarkastelusta tuomitaan hukka. Makauksista neljäs sivusta ohi, muut merkkaa hyvin. Siirin työskentely muuttuu varmemmaksi kolmannelle ja neljännelle osuudelle. Ensimmäinen kulma, jolla katko, veretyksen loppuun ja sieltä jäljentekijöiden jälkiin tukeutuen jatkoon, toinen ja kolmas tarkasti. Hyvä jäljestäjä joka kaipaa kokemusta. Pisteisiin ja palkintosijaan vaikuttaa tänään hukan lisäksi ajan ylitys.

 

karkeakarvainen mäyräkoirauros, s. 16.05.2012 Rek. no FI37380/12
Playadel Bergs Ydinvoimainen Yedi VOI 3
Forsman Pertti 25 pistettä

Tuomari: Tilles Mari (676739), ohjaaja Pertti Forsman

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 8 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 3 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 4 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 2 pistettä

Koira rauhoitetaan lähtömakauksella. Se kiihdyttää hyvin reipas tempoiseen jälkityöhön, omistaja jarruttaa nopeuden maastoon sopivaksi. Edetään aivan jäljen päällä tehden pieniä pistoja sivustojen tarkastamiseksi. 2. kulma, jossa katko, verityksen loppuun ja ammattimaisesti rengastaen uudelle osuudelle, muut kulmat jäljen mukaisesti pienin suunnantarkistuksin. Makuista 1. ohi, 2. ja 3. pikaisesti pysähtyen. Ja sitten tapahtuu: koiran ollessa 4. makauksella ukkosen paukahtaessa aivan päällä eteneminen pysähtyy ymmärrettävästi täysin. Ohjaajan tuella ja kannustuksella koira etenee jälkeä, mutta juuri ennen kaatoa pyrkii lyhyintä reittiä pois metsästä ohi kaadon; joudutaan palauttamaan. Kaato kuitenkin kiinnosti.
Huippuhienon jälkityön kurjisti tänään jylläävät luonnonvoimat.

 

kääpiömäyräkoira, pitkäkarvainennarttu, s. 29.05.2014 Rek. no FI36621/14
Aamuyön Chloe VOI 2
Karppinen Terhi 32 pistettä

Tuomari: Nuolikoski Sari (352071), ohjaaja Terhi Karppinen

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 7 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 6 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 9 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Lempi haistelee pikaisesti alkumakuun ja melko itsenäisesti jäljelle. Alkaa ilmavainuinen jäljestys joka tukeutuu maavainuun. Lempi käyttää kulkiessaan polkuja hyväkseen ja samalla ajautuu jäljestä poispäin, tietää kyllä missä jälki kulkee ja palaa jäljelle huomattuaan olevansa liian kaukana. Lempi tekee jokaisella osuudella laajojakin tarkistuksia, palaa kehoituksella. Toisella osuudella yksi takastus vie hukkaan asti. Makuista toinen ohi, muut merkkaa pikaisesti pysähtyen, voisi merkata muut paremmin. Ensimmäinen kulma jolla katko, Lempi oikaisee ennen veretyksen loppua suoraan toiselle osuudelle. Toinen kulma laajalla taustan tarkistuksella, kolmas tarkasti. Kaadolle suoraan jonka tuo näytille. Taitava koira, jolle kokemus tuo suoritusvarmuutta. Pisteisiin vaikuttaa hukan lisäksi tarkistelut.

 

karkeakarvainen kääpiömäyräkoirauros, s. 29.04.2015 Rek. no FI31628/14
Choiran XS Duke Ellington VOI 2
Fabritius Laura 34 pistettä

Tuomari: Tilles Mari (676739), ohjaaja Tuovi Henttu

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 8 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 5 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 10 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Ohjatusti jäljelle. Koira lähtee jäljestämään maavainulla edeten jälkiuran päällä tai välittömässä läheisyydessä mukavan reipasta vauhtia. Se teke matkan aikana useita pieniä ja joitain suurempia tarkistuksia.
1. osuuden alussa koira esittää olevansa myös ajava koira herättelemällä saniaisten seassa.Koska ollaan jälkikokeessa, joudutaan palauttamaan verijäljelle.
1. kulma, jossa katko, työstetään antaumuksella ja ohjaajan huomautuksien jälkeen uusi alku löytyy. Muut kulmat tarkasti. Makauksista 1. merkataan hyvin, 2. nopeasti pysähtyen, loput hyvin
pikaisesti. Kaadolle tullaan hieman kierrellen, se kiinnostaa koiraa.
Pirteä pikku jäljestäjä, jolle metsä tarjoaa muutakin kiinnostavaa kuin verijälki ja siksi ohjaajan tukea tarvitaan vielä.

 

karkeakarvainen mäyräkoirauros, s. 17.02.2008 Rek. no FIN24039/08
Barbwired Andau VOI 1
Laine Janne 44 pistettä

Tuomari: Pekkarinen Esa (717282), ohjaaja Janne Laine

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 10 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 10 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Koira tutkii alkumakuun ja alkaa reipas hyvin jälkeä pitkin etenevä jäljestys. PIeni tarkistuslenkki juuri ennen katkokulmaa. Katkokulmalla veretyuksen päähän josta määrätietoinen sivusuunnassa etenevä rengastus. Vaikka ohjaajan usko meinaa loppua niin koira selvittää katkon vaivatta. Loppu jälki tarkasti kaadolle joka kiinnostaa. Makuista koira osoittaa ensimmäisen riittävästi, muut lennossa ylittäen. Varma suorittaja jolle toivoisin parempia makuiden merkitsemisiä.

 

englannninspringerspanielinarttu, s. 29.07.2012 Rek. no FI45931/12
Dingolina"s You Wait I Fetch VOI 1
Järviniemi Johanna & Raekallio Pietari 48 pistettä

Tuomari: Pekkarinen Esa (717282), ohjaaja Jessica Järviniemi

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 10 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Koira tutkii alkumakuun, alkaa sopivaa vauhtia aaltoillen etenevä tarkka ilmavainuinen jäljestys joka ei kertaakaan poistu narunmittaa kauemmaksi jäljestä. Tien ylityksen jälkeen ja metsätyypin vaihtuessa hyvin pienet suunnantarkistuslenkit. Katkokulma jalanjälkiä hyväksikäyttäen, muut kulmat tarkasti. Kaikki makuut osoitetaan. Kaadolle suoraan ja se kiinnostaa koiraa. Hyvä varma äänetön suoritus jossa ohjaaja luottaa koiraansa.

 

pitkäkarvainen mäyräkoianarttu, s. 03.07.2011 Rek. no FI46849/11
Battabi's Betty Blue VOI 1
Taavila Kari 48 pistettä

Tuomari: Pekkarinen Esa (717282), ohjaaja Kari Taavila

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 13 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Koira aloittaa alkumakuulta rauhalilisen tarkasti jälkeä pitkin etenevän pääosin ilmavainuisen jäljestyksen. Kaikki kulmat tarkasti, katkokulma rengastaen veretyksen päästä. Ensimmäisellä osuudella tarkistus ja toisella osuudella pieni pisto lentoon lähteneen metson suuntaan. Kaikki makuut osoitetaan riittävästi, yksi hieman muita nopeammin. Kaadolle suoraan edestä ja kaatoa aletaan välitömästi peittää ja haudata. Hyvä varma suoritus.