MEJÄ-kokeen tulokset
12.07.2015 Lohja

Koesihteeri 5.0.3 Build Alf.1

Järjestäjä: Länsi-Uudenmaan mäyräkoirat ry
Kokeen ylituomari: Pekkarinen Esa (717282)
Muut tuomarit: Järviniemi Jessika (768294)
Helle Riitta (368543)
Kokeen vastaava toimitsija: Taka-Sihvola Hanna (380471)
Kokeen sihteeri: Tilles Mari (676739)
Kokeen emäntä: Karola Pätäri
Sää:

Ylituomarin kertomus

Kokeen järjestäjänä oli Länsi-Uudenmaan mäyräkoirat ry. Jälkimaastot olivat Osuniemen-Kirkniemen metsästysseuran ja Vassbölen-Degerbyn Metsästysseurueen hallinnoimia, tukikohtana oli Osuniemen-Kirkniemen Metsästysseuran maja .
Ylituomarina oli Esa Pekkarinen (Ruotsinpyhtää). Hän arvosteli koirat jäljillä VOI 13 - 18.
Muut tuomarit olivat Jessika Järviniemi (Nummela) arvostellen koirat jäljillä AVO 1 - 6 ja Riitta Helle (Kotka) arvostellen koirat jäljillä AVO 7 - 10 ja VOI 19 - 20.
Vastaavana koetoimitsijana oli Hanna Taka-Sihvola (Nummi), joka koetoimikuntineen selviytyi tehtävästään hyvin. Maasto oli koemaastona sopivaa ja jäljet hyvin sijoitettu. Jälkien pituudet olivat riittävät ja ne oli riittävän hyvin piilomerkatut.
Sää oli pilvinen ja ajoittain sateinen.
Oppaiden työskentely oli erinomaista. Kaatoina käytettiin pakasteesta koeaamuksi sulatettuja hirven sorkkia. Riistahavaintoina pyy, teeri ja supikoira sekä riistaeläinten jätöksiä.
Kaikki koirat läpäisivät laukauksensietotestin hyväksyttävästi.
Kokeessa kisattiin seuran mestaruudesta (Nynnen Kippo), jonka voitti koira Choiran Intrada "Iiris" jäljeltä AVO 2.
Koe päättyi kello 19:31

 

AVO-koirat

karkeakarvainen mäyräkoirauros, s. 29.04.2012 Rek. no FI32612/12
Choiran Larigot AVO 0
Peritalo Tuomas ja Leena Vatanen 0 pistettä

Tuomari: Helle Riitta (368543), ohjaaja Emmi Savolainen

Koiralle osoitetaan alkumakuu, mitä tutkitaan tarkasti yhdessä ja ohjaten matkaan. Koira j`ljestää hyvin rauhallista kävelyvauhtia hiukan arastellen. Ensimmäisellä osuudella tehdään vain muutama pieni pisto jäljen sivulla. 1. kulma kulman mukaisesti makuu merkaten hvyin. Heti toisen osuuden alussa jäljen vierestä lähtee pyy mikä aiheuttaa tutkailua, mutta matka jatkuu. Tehdään muutamia tarkistuksia jäljen sivuilla ja lopulta ne johtavat 1. hukkaan. Uusi alku ja edetään taas jäljellä ja välillä tarkastallen jäljen sivuja. Sitten tarkastukset lisääntyvät, kun jäädään pyörimään lintujen aiheuttamien hyvien tuoksujen takia. 2. hukka. Uusi alku ja matka jatkuu. Valitettavasti aika täyttyy 2. kulman tuntumassa. Harjoitellen kaadolle mikä kiinnosti. Lisää harjoitusta, niin varmuus ja itseluottamus kasvaa. Tänään tehtiin hyvää jälkityötä enimmän osaa ajasta.

 

lyhytkarvainen mäyräkoirauros, s. 12.10.2012 Rek. no FI34601/13
Dachshaus Bakardi Superior AVO 0
Taka-Sihvola Hanna 0 pistettä

Tuomari: Järviniemi Jessika (768294), ohjaaja Hanna Taka-Sihvola

Börje-koira ohjataan hienosti jäljelle. Melkein heti alkukrepityksen jälkeen koira ajautuu riistan jäljille eikä palaa takaisin jäljelle. Uuden alun jälkeen Börje ajautuu kahteen kertaan jäljen sivulle ja koe keskeytetään. Harjoitusmielellä mennään jälki loppuun. Tänään metsän muut hajut vievät voiton verijäljelle.

 

lyhytkarvainen kääpiömäyräkoirauros, s. 18.03.2013 Rek. no FI28305/13
Freunds Spanish Rose AVO 0
Harju Iiris 0 pistettä

Tuomari: Järviniemi Jessika (768294), ohjaaja Markku Mikkonen

Maya-koira löytää alkumakauksen ja ohjatusti jäljelle. Koira etenee ensimmäisen osuuden jälkiuralla tai aivan sen tuntumassa tehden muutamia tarksituslenkkejä jäljen sivulla. Ensimmäisellä kulmalla suunan tarkastus, tästä nopeasti merkkamaan makuun ja uudelle osuudelle. Kulman jälkeen koira ajautuu jäljen sivulle eikä palaa takaisin jälkiuralle. Uuden alun jälkeen hyvää jäljestystä aina toisen osuuden puoleen väliin asti, kun ajautuu polulle ja tästä poistuu määrätietoisestujäljeltä. II hukka. Uuuden alun jälkeen jälkityö jatkuu kulmalle, jonka ylittää ja poistuu jälleen määrätietoisesti jäljeltä. Makuun merkkaa hvyin, koe keskeyttää ja harjoitusmielellä mennään kaadolle, jonka nuuskii. Maya osaa hienosti jäljestää ja tietää mitä pitää tehdä, mutta tänään metsäsn muut ihmeet ja hajut vie voiton verijäljeltä.

 

karkeakarvainen mäyräkoirauros, s. 11.07.2015 Rek. no FI9709/11
Jerriman Bertti AVO 0
Silvasti Emmi ja Sami Metso 0 pistettä

Tuomari: Helle Riitta (368543), ohjaaja Ville Kormilainen

Koiralle osoitetaan alkumakaus, mikä tutkaillaan hyvin yhdessä ja sitten hyvin ohjaten matkaan. Heti ohjausalueen jälkeen lähdetään omille poluille. Tutkitaan jäljen sisä- ja ulkopuolta aina 1.seen hukkaan asti. Uusi alku puhtaalta jäljeltä. Edetään jonkin matkaa ja taas metsätuoksu jäljen sivulla kutsuu ja tällä reissulla löytyy hotellihelpotus kuusen alta. Kehoituksilla taas hiukan matkaa jälkeä ja taas eksytään aiheesta, ruokatauko, kun painoi päälle ja salaattiateria kutsui. 3. hukka. Harjoitellen kaadolle mikä kiinnosti oikein kovasti. Tänään koiruus vedätti ohjaajaa 6-0. Harjoitusta lisää, jotta jälkiuskollisuus löytyy. Kyllä kaveri tiesi missä jälki oli.

 

karkeakarvainen mäyräkoirauros, s. 11.02.2010 Rek. no Fi20983/10
Zekiwa Fields of Gold AVO 0
Miettinen Johanna 0 pistettä

Tuomari: Helle Riitta (368543), ohjaaja Johanna Miettinen

Koiralle osoitetaan alkumakuu mikä tutkaillaan pikaisesti ja sitten reippaasti ohjaten matkaan. Työtä tehdään pääosin ilmavainulla jäljellä tai sen läheisyydessä. 1.llä osuudella tehdään muutama isompi tarkastus jäljen sivuilla, mistä kehoituksin takaisin jälkityöhön. 2.lla osuudella 4 isompaa lenkkiä, josta 3. johtaa 1. hukkaan asti. 3.lla osuudella edelleen muutamia isompia tarkasteluita, joista 2. & 3. hukka. Viimeinen harmittavasti hiukan ennen kaatoa. 1.lle kulmalle tullaan jäljen sivusta ja makuu nopataan vain vauhdista, jatko löytyy heti. 2. kulma kulman mukaisesti ja makuu jälleen vain vauhdista noppasemalla. Vähän kun saadaan vauhtia alas ja tarkkuutta sitä myöden lisää, niin tulokset varmasti paranevat.

 

lyhytkarvainen mäyräkoirauros, s. 29.04.2011 Rek. no FI32001/11
Sanette"s Crown Princess AVO 2
Koistinen Sanna 36 pistettä

Tuomari: Järviniemi Jessika (768294), ohjaaja Sanna Koistinen

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 6 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 6 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Helmi-koira merkkaa alkumakauksen ja ohjatusti jäljelle. Heti alkukrepityksen jälkeen koira löytää jäljen sivusta peuran sorkan, mutta ohjaajan kehoituksella jatkaa matkaa. Hetken kuluttua koira ajautuu jäljen sivulle ja vanhalle ruohittuneelle tielle eikä palaa takaisin jälkiuralle - uusi alku. Uuden alun jälkeen hyvää jälkityötä aina toisen osuuden alkuun asti, jossa pyörimistä jäljen sivulla, selvittää kuitenkin jäljen suunan itsenäisesti. Loppusuora hyvin. Kolmannenosuuden alussa koira jäljestää osittain jäljen sivulla palaten pikaisesti takaisin jälkiuralle. Kaadolle tulee suoraan, jonka nuuskii ensimmäinen kulma pienillä tarkastuksilla, toinen tarkasti. Molemmat makaukset merkkaa hienosti. Hyvä jäljestäjä.

 

pitkäkarvainen mäyräkoirauros, s. 11.07.2015 Rek. no FI48562/14
Miklaus Triumph Thruxton AVO 1
Härkönen Anu 43 pistettä

Tuomari: Järviniemi Jessika (768294), ohjaaja Anu Härkoönen

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 8 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 10 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Fasu-koira merkkaa alkumakauksen ja ohjatusti jäljelle. Fasu etenee ripeää vauhtia tehden ensimmäisellä osuudella pieniä tarkistuksia jäljen sivulla. Toista osuutta edetään tarkemmin jälkiuralla. Kolmannella osuudella muuta tarkistuslenkki jäljen sivulla. Ensimmäinen kulma ulkokauttam jolloin makaus jää merkkaamatta. Toinen kulma oikaistaan, jolloin myös makaus jää merkkaamatta. Kaadolle tulee suoraan, jonka nuuskii. Hyvä suoritus nuorelta koiralta.

 

karkeakarvainen kääpiömäyräkoirauros, s. 29.04.2015 Rek. no FI31628/14
Choiran XS Duke Ellington AVO 1
Fabritius Laura 45 pistettä

Tuomari: Järviniemi Jessika (768294), ohjaaja Tuovi Henttu

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 8 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Sulo-koira merkkaa alkumakauksen ja ohjatusti jäljelle. Koira etenee jäljen päällä tai aivan sen tuntumassa. Ensimmäisen osuuden puolessa välin tarkistuslenkkejä jäljen sivulla - selviää takaisin jälkiuralle itsenäisesti. Myös toisella osuudella tarkistuksia jäljen sivulla, tuolloin ohjaajan kehotuksella palaa takaisin jälkiuralle. Ensimmäisen kulman selvittää tarkistuksella, toisen selvittää tarkasti. Ensimmäinen makaus merkkaa hienosti, toinen jää merkkaamatta. Kaadolle tulee suoraan, jonka nuuskii. Hieno suoritus nuorelta koiralta.

 

pitkäkarvainen mäyräkoirauros, s. 11.07.2015 Rek. no FI35909/11
Käpälämäki Mokke Mestari AVO 1
Lindholm Tuija ja Ilmari 47 pistettä

Tuomari: Helle Riitta (368543), ohjaaja Tuija Lindholm

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Koiralle näytetään alkumakaus, mikä tutkaillaan ja lähdetään ohjaten matkaan. Koira jäljestää maavainua käyttäen kaikki osuudet jäljellä tai sen välittömässä läheisyydessä. Jokaisella osuudella tehdään muutama pieni tarkistus jäljen sivulla ja 1. & 3.lla muutama isompi. 1. kulma pienellä taustan tarkistuksella ja 2. kulma kulman mukaisesti. Makauksista 1. merkataan oikein hyvin, 2.nen nopealla pysähdyksellä. Kaadolle suoraan mikä kiinnosti kovasti. Hyvä suoritus ja ohjaajan kannattaa jatkossa luottaa koiraansa hiukan paremmin.

 

karkeakarvainen mäyräkoirauros, s. 10.03.2015 Rek. no FI23909/11
Choiran Intrada AVO 1
Vatanen Leena 49 pistettä

Tuomari: Järviniemi Jessika (768294), ohjaaja Leena Vatanan

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Iiris-koira merkkaa alkumakauksen ja huolellinen ohjaus jäljelle. Koira etenee kaikki suorat osuudet jälkiuralla. Vain toisen osuuden lopulla tarkistuslenkki jäljen sivulla. Ensimmäinen kulma nopealla lyhyellä tarkistuksella seuraavalle osuudelle. Toinen kulma tarkasti. Molemmat makaukset merkkaa huolellisesti. Kaadolle tulee suoraan, jonka nuuskii. Upea suoritus ensikertalaiselta.

 

VOI-koirat

pitkäkarvainen mäyräkoirauros, s. 29.03.2009 Rek. no FI28175/09
Käpälämäki Zola VOI 0
Leikkonen Ottelia ja Lehtonen Tuija 0 pistettä

Tuomari: Helle Riitta (368543), ohjaaja Ottelia Leikkonen

Koiralle osoitetaan alkumakuun mikä haistellaan ja ohjaten matkaan. Pian alun jälkeen sivuun pyörimään, mistä kehoituksin takaisin. Edetään pieni pätkä ja taas jäljen sivussa jotkut tuoksut houkuttavat aina ensimmäiseen hukkaan asti. Uusi alku ohjaten matkaan. Edetään jonkin matkaa, mutta taas kirsu nousee ylös ja jäljen sivulla olleet hajut houkuttavat. 2. hukka. Uusi alku ja ja matka jatkuu tovin lupaavasti, mutta mielenkiinto on tänään selvästi aivan jossain muualla. Koe keskeytyy kolmanteen hukkaan ennen ensimmäistä kulmaa. 1. makuu ohitetaan huomiotta vierestä. Tänään harmittavasti muut tuoksut vievät voiton verijäljestä.

 

karkeakarvainen mäyräkoirauros, s. 23.09.2007 Rek. no FI50008/07
Nicarne´s Nicolette VOI 0
Pätäri Karola ja Timo 0 pistettä

Tuomari: Pekkarinen Esa (717282), ohjaaja Timo Pätäri

Koiralle osoitetaan alkumakaus ja alkaa jäljestys, joka hetken kuluttua vaihtuu riistapoluksi, jota edetään ajohaukulla. Hukka ja koira palautetaan jäljelle. Uusi alku, joka pian vaihtuu laajahkoksi tarkistuslenkiksi, josta kuitenkin palaa omatoimisesti. Kauaa ei edetä, kun metsässä taas ajohaukku raikuu koiran edetessä riistapolkua pitkin pois jäljeltä.Toinen hukka. Uusi alku, mutta kolmas määrätietoinen poistuminen tulee haukun säestämänä ja tuomari keskeyttää kokeen. Harjoitellen loppujälki. Tänään kostean metsän tuoksut kiinnostivat sateen huuhtelemaa jälkeä enemmän.

 

parsonrusselinterrieriuros, s. 23.04.2009 Rek. no FI46065/09
Radagast Gaurvaith VOI 0
Pihlajamäki Satu 0 pistettä

Tuomari: Pekkarinen Esa (717282), ohjaaja Satu Pihljamäki

Koira tutkii alkumakauksen ja alkaa rauhallinen ilmavainuinen tarkastellen etenevä jäljestys. Edellisen päivän sade on huuhdellut jälkeä ja koira käyttää runsaasti aikaa tarkasteluihin. Katkokulma veretyksen päähän, josta runsailla rengastuksilla toiselle osuudelle. Kolman osuuden alussa koira ajautuu niin kauas jäljestä, että se joudutaan palauttumaan jäljelle ja siitä hukka. Loppuosuus tarkastellen ja vähän ennen kulmaa koira jälleen määrätietoisesti poistuu jäljeltä ja siitä toinen hukka. Samalla todetaan jäljestyksen menneen yliajalle ja tuomari keskeyttää kokeen. Harjoitellen loppuun. Tänään sateen huuhtelema jälki oli haastava jäljestettävä ilmavainuiselle koiralle.

 

borderterrieriuros, s. 29.03.2008 Rek. no FIN24976/08
Tigerlike Super Trouper VOI 3
Luoto Anu 20 pistettä

Tuomari: Helle Riitta (368543), ohjaaja Anu Luoto

   Jäljestämishalukkuus (6) 2 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 3 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 3 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 8 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 1 pistettä

Koiralle osoitetaan alkumakuu mikä nuuhkitaan ja tutkitaan yhdessä. Sitten ohjaten matkaan. Koira jäljestää maavainulla reipasta kävelyvauhtia. 1. osuus mennään aivan jäljellä. 2. osuuden alkupuolella olevat sorkan jäljet houkuttavat koiran pyörimään jäljen molemmin puolin aina 1. hukkaan asti. uusi alku, mutta pian sen jälkeen pyöritään taas muilla jäljillä. Kehoituksin kuitenkin palataan jäljelle. Loppuosuus hyvin. Ennen kolmatta kulmaa taas lähdetään tarkistelemaan jäljen ulkopuolta. Mutta jälki löytyy taas seuraavalta osuudella. 4.llä osuudella pyöritään kaksi kertaa sorkan jäljillä. Kaadolle suoraan mikä kiinnosti. 1. kulma, jolla katko veretyksen loppuun. Sitten kulman takaa kiertäen sivukautta seuraavalle osuudelle. 2. kulma isolla takatarkastuksella seuraavalle osuudelle. 3. kulma ohittuu sorkanjälkiä pyöriessä. Makuista 1. & 2. ohi, 3. & 4. koukataan sivukautta nopeasti nuuhkaisemalle. Tänään palkintosijaa pudottavat 1. hukka ja tapahtumien ohitukset sekä runsaat pyörimiset sorkanjäljillä.

 

parsonrussellinterrieriuros, s. 17.04.2011 Rek. no FI32865/11
Tupla-Täplän Maximus VOI 3
Kiri Tarja 20 pistettä

Tuomari: Pekkarinen Esa (717282), ohjaaja Tarja Kiri

   Jäljestämishalukkuus (6) 2 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 3 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 3 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 7 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 2 pistettä

Koira aloittaa alkumakuulta reippaan ja tarkan ilmavainuisen jäljestyksen, joka etenee hyvin jäljen päällä. Katkokulma veretyksen päähän, josta jalanjälkiä hyväksi käyttäen nopeasti uudelle osuudelle. Toisella kulmalla koira jatkaa suoraan ja ajautuu pusikkoon hakemaan riistaa ja siitä hukka. Kolmas osuus tarkasti, mutta kolmannella kulmalla myöskin ajaudutaan sivuun jäljestä ja siitä toinen hukka. Viimeinen osuus tarkasti kaadolle suoraan ja se kiinnostaa. Makuista yksi yli ja yksi ohi, kaksi osoitetaan riittävästi. Pisteitä tänään pudottavat hukat kulmilla ja kaksi osoittamatonta makuuta.

 

karkeakarvainen mäyräkoirauros, s. 17.02.2008 Rek. no FIN24042/08
Barbwired Austria VOI 3
Varjosalo Markku 21 pistettä

Tuomari: Pekkarinen Esa (717282), ohjaaja Janne Laine

   Jäljestämishalukkuus (6) 2 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 3 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 3 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 8 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 2 pistettä

Koiralle osoitetaan alkumakaus ja alkaa rauhallinen maa- ja ilmavainuinen jäljestys. Suurehko tarkistus ensimmäisellä osuudella, loppusosuus hyvin. Katkokulma veretyksen päähän, josta ilmavainulla tarkastellen uudelle osuudelle, mutta hyvin pian haksahtaa risteävälle polulle, jota edetään hukkaan asti. Uusi alku ja jälkeä edetään osuuden loppupuolelle, jossa koira määrätietoisesti lähtee tasapotkuilla peuran jäljelle, josta toinen hukka. Toinen kulma ja kolmas osuus tarkasti. Viimeinen kulma hyvin eikä jäljestystä haittaa aivan jäljen vieressä ollut tie. Viimeisellä osuudella tarkistuslenkki kalliolla. Kaadolle suoraan ja se kiinnostaa, mutta tänään makuut eivät koiraa kiinnosta ja se alentaa hukkien lisäksi pisteitä.

 

cockerspanieliuros, s. 10.01.2012 Rek. no FI24235/12
Triplet Hawk"s Eye VOI 3
Korhonen Jonna 23 pistettä

Tuomari: Pekkarinen Esa (717282), ohjaaja Sirpa Helislahti

   Jäljestämishalukkuus (6) 2 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 4 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 3 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 9 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 2 pistettä

Koira tutkii alkumakuun ja aloittaa reipaan jäljestyksen, joka etenee hyvin jäljen tuntumassa. Katkokulmalla veretyksen päähän, josta runsaalle rengastuksella uudelle osuudelle. Toisen osuuden alun kosteikossa enemmän tarkistuksia, mutta pian jäljestys jatkuu. Toinen osuus ja toinen kulma tarkasti. Kolmas osuus tarkasti, mutta kolmannella kulmalla koira ensiksi hakee jatkoa kulman ulkopuolella ja sitten sisäpuolelta, mutta ajautuu sivuun jäljestä ja tuomitaan hukka. uusi alku, mutta hyvin pian koira määrätietoisesti poistuu jäljeltä, toinen hukka. Suoraan kaadolle ja se kiinnostaa. Tänään hyvin pesty jälki oli vaativa jäljestettävä.

 

pitkäkarvainen mäyräkoirauros, s. 23.07.2011 Rek. no FI46851/11
Battabi"s Blossom VOI 1
Taavila Kari 43 pistettä

Tuomari: Pekkarinen Esa (717282), ohjaaja Kari Taavila

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 10 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 10 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Koira tutkii alkumakuun ja alkaa osin maa- ja osin ilmavainuinen alkuun tarkasteleva ja loppua kohden tarkentuva jäljestys. Koira tekee kaikilla osuuksilla useita pienehköjä tarkastuksia. Katkokulmalla veretyksen päähän, josta pääosin jalanjälkiin tukeutuen uudelle osuudelle, kunhan risteävä polku ensin molemmin puolin tarkastettu. Loput kulmat tarkasti. Makuista kaksi ylittää, yhden ohittaa ja yhden osoittaa hyvin. Kaadolle suoraan ja se kiinnostaa koiraa. Osaava koira, joka tarkasteluista huolimatta tiesi missä jälki on. Pisteitä tänään pudottaa makuiden vaillinainen osoitus.