MEJÄ-kokeen tulokset
14.06.2015 Liesjärvi, Tammela

Koesihteeri 4.0.3 Build A.1

Järjestäjä: Länsi-Uudemaan Mäyräkoirat ry
Kokeen ylituomari: Muje Kari (350443)
Muut tuomarit: Henttu Tuovi (614343)
Tilles Mari (676739)
Kokeen vastaava toimitsija: Fabritius Laura (319491)
Kokeen sihteeri: Fabritius Laura (319491)
Kokeen emäntä:
Sää: sateinen, pilvinen, viileähkö

Ylituomarin kertomus

Kokeen järjestäjänä oli Länsi-Uudemaan Mäyräkoirat ry . Jälkimaastot olivat Liesjärven metsästysseuran maillla, ja tukikohtana oli Liesjärven metsästysseuran maja .
Ylituomarina oli Kari Muje ( Jyväskylä). Hän arvosteli koirat jäljillä AVO 8-9 VOI 18-21 .
Muut tuomarit olivat Tuovi Henttu (Martinkylä) arvostellen koirat jäljillä AVO 1-4 ja VOI 13-14 ja Mari Tilles (Vantaa ) arvostellen koirat jäljillä AVO 5-7 ja VOI 15-17.
Vastaavana koetoimitsijana oli Laura Fabritius (Vantaa), joka koetoimikuntineen selviytyi tehtävästään hyvin. Maasto oli koemaastona sopivaa ja jäljet hyvin sijoitettu. Jälkien pituudet olivat riittävät ja ne oli riittävän hyvin piilomerkatut.
Sää oli viileähkö, sateinen ja pilvinen. .
Oppaiden työskentely oli erinomaista. Kaatoina käytettiin pakastettuja koeaamuksi sulatettuja peuransorkkia. Riistahavaintoina metsäkanalintuja, peura, jänis sekä hirven jälkiä ja jätöksiä.
Kaikki koirat läpäisivät laukauksensietotestin hyväksyttävästi.
Koe päättyi kello

 

AVO-koirat

mäyräkoira, pitkäkarvainenuros, s. 08.09.2013 Rek. no FI49215/13
Vähäkasken Syysillanhämy AVO 0
Mikkonen Sanna 0 pistettä

Tuomari: Tilles Mari (676739), ohjaaja Sanna Mikkonen

Koira ohjataan hyvin koko ohjausalue mutta sen päätyttyä ei jäljestys käynnisty vaan koira jää tuumailemaan ohjaajan jalkoihin. Yritetään kaksi kertaa uudelleen, tuloksetta.

Koe keskeytetään.
Tänään ei ollut oikea päivä jäljestykseen.

 

karkeakarvainen mäyräkoirauros, s. 19.11.2012 Rek. no FI36979/13
Jokerdachs Eager Beaver AVO 0
Hankkila Tuire 0 pistettä

Tuomari: Henttu Tuovi (614343), ohjaaja Tuire Hankkila

Alkumakuu näytetään ja ohjatusti jäljelle. Beaver jäljestää pääosin maavainua hyväksikäyttäen jarrutettuna miellyttävään kävelyvauhtiin. Ensimmäisen osuuden puolivälissä ylitetään kärrytie ja sitä ennen tarkistellaan tovi jäljen sivussa. Tien kohdalla Beaverin on ihan pakko merkitä polun molemmat laidat monesta kohdin. Tämän jälkeen jäljestys jatkuu, mutta jälki on vaihdettu riistapolkuun. Koira etenee määrätietoisesti ja joudutaan tuomitsemaan ensimmäinen hukka. Uuden alun jälkeen edetään hetki hieman hajamielisesti. Ennen ensimmäistä kulmaa on taasen riistapolku, jonne poistutaan vauhdilla ja annetaan toinen hukka. Palautuksen jälkeen Beaveria ei verijälki kiinnosta yhtään ja koira poistuu välittömästi riistapolulle. Kolmas hukka ja koe keskeytyy. Harjoitellen kaadolle. Kolmannella osuudella Beaver osoitti, että koira voi jäljestää verijälkeä niin tahtoessaan. Tänään veivät ne metsän muut hajut Beaverin ajatukset muihin toimiin.

 

lyhytkarvainen mäyräkoiranarttu, s. 24.01.2011 Rek. no FI16724/11
Dachspoint Merry Lady AVO 0
Kuusisto Matti 0 pistettä

Tuomari: Henttu Tuovi (614343), ohjaaja Matti Kuusisto

Alkumakuu osoitetaan ja koira nauttii välipalan. Ohjaten liikkeelle. Meeri jäljestää pääosin maavainua hyväksikäyttäen ja edeten sopivaa kävelyvauhtia. Meeri jäljestää erittäin hyvin ensimmäisen osuuden puoliväliin asti, pari kertaa koira kysyy isännältä, onko suoritus hyvä. Puolivälin jälkeen koira erkanee jäljestä, tekee tarkistuslenkin taaksepäin, palaa jäljelle ja alkaa edetä paluujälkeä. Meeri ei osoita aikomusta vaihtaa suuntaa, joten tuomitaan ensimmäinen hukka. Uuden alun jälkeen Meeri etenee hetken, mutta juuri ennen kulmaa koira pysähtyy täysin ja ehdottaa ohjaajalle monta kertaa, ettei ole hyvä jatkaa jälkeä. Isäntä ei usko perusteita, joten kehoituksin houkuteltuna Meeri etenee kulmalle, kääntyy sillä tarkasti, muttei huomioi makuuta. Heti kulman jälkeen koira ehdottaa poistumista jäljeltä, ehkä jopa autolle asti ja joudutaan tuomitsemaan toinen hukka. Palautuksen jälkeen eteneminen on hieman vaikeaa, koira seuraa jälkeä ehdotellen poistumista. Lopulta Meeri ensin kulkee jäljen sivulla ja ylittää jäljen huomioimatta ja piittaamatta. Tuomitaan kolmas hukka ja koe keskeytyy. Harjoitellen kaadolle, se kiinnosti. Tänään Meerin mielestä ei ollut hyvä päivä olla metsässä.

 

lyhytkarvainen mäyräkoirauros, s. 12.10.2012 Rek. no FI34601/13
Dachshaus Bakardi Superior AVO 0
Taka-Sihvola Hanna 0 pistettä

Tuomari: Muje Kari (350443), ohjaaja Hanna Taka-Sihvola

Hyvin ohjatusti ja merkaten maavainulla matkaan. Börje jäljestää rauhallisesti ja hyvin jälkitarkasti alkuosuuden loppupuoelle jossa tyyliä muuttamatta hukat jäljen molemmille puolille. 2. palautuksen jälkeen Börje pyrkii jälleen viistoon sivulle, mutta löytää kulman ilmavainulla ja merkkaa sen hyvin. 2. osuus erittäin tarkasti, merkaten yli peuranmakuun ja koneuran kohdalla kuljevia hirvien jälkiä kokeillen, mutta sieltäkin ilmavainulla kulmaa merkkaamaan. 3. osuus lähes loppuun asti hyvin tarkasti. Aivan kaadon alla riistanjälki vie 3. hukkaan. Kaadolle harjoitellen.
Börje osoitti huomattavaa jäljestystarkkuutta ja - varmuutta, mutta tuoreet riistajäljet veivät tuloksen.

 

länsigöötanmaanpystykorvauros, s. 10.01.2011 Rek. no FI16605/11
Fennican Yx Rocky AVO 2
Arokari Kristiina 34 pistettä

Tuomari: Henttu Tuovi (614343), ohjaaja Kristiina Arokari

   Jäljestämishalukkuus (6) 3 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 9 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 6 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 10 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Alkumakuu osoitetaan ja nautitaan syöden. Ohjattu lähtö. Rocky jäljestää sopivaa kävelyvauhtia käyttäen sekä maa- että ilmavainua. Ensimmäisellä ja toisella osuudella Rocky näyttää jätkän elkeitä ja usean kerran komentaa emäntäänsä ja muutenkin temppuilee. Samoin koira tarkistaa lyhyesti kaikki poikkeavat riistapolut. Saavutaan ensimmäiselle makuulle, jonka Rocky ilmaisee erinomaisesti pysähtyen ja nuuskien. Kulma tarkkaan seuraavalle osuudelle. Ensimmäinen 100 metriä on loistavaa jäljestystä ja sen jälkeen alkaa uusi temppuilutuokio. Parin kehotuksen jälkeen koira poistuu riistapolkuja pitkin ja tuomitaan ensimmäinen hukka. Uuden alun jälkeen taas Rockyllä on loistojäljestäjän moodi päällä. Saavutaan toiselle kulmalle, joka ikävä kyllä oikaistaan ilmavainun antaessa uuden sivun tuoksun kuonoon. Näin makuu jää merkkaamatta. Kolmas sivu hyvää jäljestystä koko osuuden ajan kaadolle asti. Kaato kiinnosti ja se omittiin. Rocky on hieno jälkikoira, kun vain malttaa pitää ajatuksensa kasassa ja motivaation päällä.

 

labradorinnoutajauros, s. 04.02.2009 Rek. no FI21645/09
Rosahan Fancy Dan AVO 2
Kivistö Anne 38 pistettä

Tuomari: Muje Kari (350443), ohjaaja Anne Kivistö

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 7 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 13 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Hyvin ohjatusti ja merkaten matkaan. Allu jäljestää koko matkan hyvin innokkaasti, sopivaan vauhtiin jarrutettuna ja jäljen päällä polveillen. 1. osuuden lopulla se tarttuu riista jälkeen ja seuraa sitä suoraan sivulle hukkaan. Palautus ja kulman merkkaus, ja Allu nappaa kulmalta hieman verestyneen tikun purtavaksi, mutta kehoituksella jättää sen ja tarkka työ jatkuu. 2. kulman Allu merkkaa myös huolellisesti nuuhkien. Kaadolle suoraan jälkiä myöten ja sen Allu noutaa talteen.

Hyvää työskentelyä koirakolta.

 

lyhytkarvainen kääpiömäyräkoiranarttu, s. 18.03.2013 Rek. no FI28305/13
Freunds Spanish Rose AVO 1
Harju Iiris 44 pistettä

Tuomari: Tilles Mari (676739), ohjaaja Markku Mikkonen

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 10 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 13 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Koira ohjataan jäljelle. Se aloittaa tarmokkaan maavainuisen jälkityön. Edetään koiran kokoon nähden reipasta vauhtia. 1. Osuudella runsasta riistajälkien tarkastelua; tarkistukset vähenevät kun matka etenee.

1. Makaus merkataan hyvin ja kulma jäljen mukaisesti 2. kulmamakaus pikaisesti merkaten ja kulma tarkastuskierroksella. Kaadolle tullaan takakautta, sorkka kiinnostaa kovasti.

Tänään työvoitto tälle tarmokkaalle pikkuiselle jäljestäjälle. Hyvä jälkipari!

 

karkeakarvainen mäyräkoirauros, s. 03.07.2008 Rek. no FIN40351/08
Zekiwa Cain AVO 1
Miettinen Johanna 46 pistettä

Tuomari: Henttu Tuovi (614343), ohjaaja Johanna Miettinen

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Alkumakuu näytetään ja ohjattuna jäljelle. Esko jäljestää pääosin maavainuun tukeutuen koko jäljen ajan rauhallisesti ja erittäin suoraviivaisesti. Vauhti pysyy samana koko jäljen ajan eikä koira ota yhtään hukka-askelta. Ensimmäinen makuu osoitetaan etänä katseella, joten sitä ei hyväksytä, kulma kuitenkin tarkkaan. Toinen makuu osoitetaan pikaisesti, vaikka rauhallisesti liikkuen. Kulma selvitetään pienellä tarkistuslenkillä. Kaadolle suoraan, jonka otti suuhun ja kantoi autolle. Hieno suoritus aikamieheltä.

 

cockerspanieliuros, s. 23.06.2013 Rek. no FI40796/13
Flushing Meadows"s Dirac AVO 1
Heikkinen Saara 48 pistettä

Tuomari: Tilles Mari (676739), ohjaaja Saara Heikkinen

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Koira rauhoitetaan jäljelle. Se jäljestää maavainulla ohjaajan jarruttaessa vauhdin mukavaksi kävelyvauhdiksi. 1. ja 3. osuus aivan jälkiuralla tai lievästi aaltoillen sen päällä ; 2.:lla osuudella peuran makuun tarkistus ja jälkien tarkistua vähän laajemmin. Jatkaa hienosti itsenäisesti. Kummatkin kulmat tarkasti ja makaukset erinomaisesti merkaten. Kaadolle suoraan ja sitä koira jää nuuskimaan. Erinomaiinen suoritus erinomaiselta jälkiparilta.

 

VOI-koirat

borderterrieriuros, s. 29.03.2008 Rek. no FIN24976/08
Tigerlike Super Trouper VOI 0
Luoto Anu 0 pistettä

Tuomari: Henttu Tuovi (614343), ohjaaja Anu Luoto

Alkumakuu näytetään ja ohjattuna jäljelle. Kami jäljestää suoraviivaisesti jäljen päällä tai välittömässä läheisyydessä pääosin maavainua hyväksikäyttäen. Ensimmäinen osuus erittäin hyvää jäljestystä. 1. kulmalla, jolla katko, Kami menee veretyksen loppuun ja sen jälkeen löytää kulman takaa paremman hajun ja sen jälkeen poistuu jäljeltä; 1. hukka. Uuden alun jälkeen toisen osuuden alkuosa myös hyvää jäljestystä, makuun jälkeen Kami tekee ensin pienempiä pistoja jäljen sivuun, sitten suurempia ja lopulta hieman ennen kulmaa poistuu taasen riistahajujen perään; 2. hukka. Uusi alku ja kulma selvitetään hienosti pienellä tarkistuslenkillä. Kolmas osuus on myöskin erittäin hyvää ja suoraviivaista jäljestystä. Tullaan kulmalle, jota Kami alkaa lenkittää, lopulta koira vaihtaa tarkistuksen riistajälkeen ja poistuu kolmannen kerran hukkaan. Koe keskeytyy. Harjoitellen kaadolle ja se otettiin ensin suuhun ja sitten peitettiin. Kaikki makaukset Kami merkitsi erittäin hyvin. Harmilliset lajinvaihdot sotkivat Kamin jälkityön tänään.

 

pitkäkarvainen kääpiömäyräkoiranarttu, s. 15.01.2010 Rek. no FI17099/10
Pikkuvilhin Bianca VOI 0
Härkönen Anu 0 pistettä

Tuomari: Tilles Mari (676739), ohjaaja Anu Härkönen

Erinomainen ohjattu lähtö. Koira lähtee jäljestämään maavainulla reipasta kävelyvauhtia.

1. osuus tarkkaa jäljestämistä, 1. makaus hyvin pikaisesti merkaten, 1. kulma, jossa katko, veretyksen loppuun ja muutamalla renkaalla uudelle osuudelle. 2. osuudella monensorttiset sorkanjäljet aiheuttavat pyörimistä 1. hukkaan asti. 2. makaus ylitetään. Jälleen hyvää jäljestystä 3:lle osuudelle. Pikaisesti merkaten 3:n makauksen jälkeen lähdetään tarkastamaan hirven jälkiä 2. hukkaan asti. 4:llä osuudella ote herpautuu: 4. makaus yli ja lopuksi koira vaihtaa verijäljen "ilves"- polkuun ja koe joudutaan keskeyttämään. Tänään osaava koira päätti keskittyä verijäljen sijaan metsän muihin aktiviteetteihin.

 

pitkäkarvainen mäyräkoirauros, s. 17.05.2011 Rek. no FI35302/11
Maxi-Tax Offspring VOI 3
Metsä Tomi 21 pistettä

Tuomari: Henttu Tuovi (614343), ohjaaja Tomi Metsä

   Jäljestämishalukkuus (6) 2 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 3 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 3 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 8 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 2 pistettä

Alkumakuu osoitetaan ja ohjattuna jäljelle. Bruce jäljestää maa- ja ilmavainua hyväksikäyttäen suhteellisen suoraviivaisesti edeten miellyttävää kävelyvauhtia. Ensimmäinen osuus hyvää jäljestystä. Ensimmäinen kulma, jolla katko, Bruce menee ensin veretyksen loppuun ja siitä yli kulman taakse tarkastelemaan veren jatkumista. Kulman takana on veren lisäksi jotain muutakin, sillä tarkastelut kestävät jonkin tovin. Koira palaa jäljelle veretetylle osuudelle, ylittää jäljen huomioimatta ja käy tarkistamassa oppaan ns. kulmalta. Tämän jälkeen Bruce lähtee uudelleen kulman taakse tarkastelemaan. Jatko ei selviä ja tästä tuomitaan ensimmäinen hukka. Uuden alun jälkeen koiran keskittyminen on hyvin heikkoa, jäljen sivulta nappaillaan kaiken maailman hajuja ja jälki ei oikein etene. Toinen hukka tulee määrätietoisen poistumisen jälkeen hieman ennen toista makuuta. Uusi alku ja makuulta Bruce saa vahvan jäljen ja se kantaa hetken aikaa. Toisen sivun lopulla ja kulman tienoilla Brucella on paljon selviteltävää ja ollaan jo hukan rajoilla, mutta koira kuitenkin välttää ’sakot’. Kolmas ja neljäs osuus on hyvää jäljestämistä osin haasteellisessa maastossa. Kaadolle saavutaan juuri aikarajan puitteissa. Kaadolle suoraan ja se kiinnosti. Makuista Bruce merkkasi ensimmäisen ja toisen nopeasti, kolmannen ja neljän hyvin, mutta nopeasti. Toinen kulma selvisi suurilla lenkeillä ja kolmas tosi pienin tarkistuslenkein. Pääasia on kuitenkin, että Brucella oli hauskaa.

 

cockerspanielinarttu, s. 27.12.2011 Rek. no FI15560/12
Triplet Oyster Pearl VOI 3
Härkälä Heli 26 pistettä

Tuomari: Muje Kari (350443), ohjaaja Heli Härkälä

   Jäljestämishalukkuus (6) 2 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 3 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 3 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Ohjatusti ja merkaten, innokkaasti jäljelle. Heti alussa Tiidaa testaa riistajälki, jonka se tarkistaa rengastaen. Muuten alkuosuus hyvin tarkasti. Katkolle Tiida tulee hieman jäljen sivulla, mutta merkkaan veren lopun ja pienellä rengastuksella jatko löytyy. 2. osuuden alussa riistajälki tiheikössä vie hukkaan. Palautus ja 3. kulmalle tarkasti. Kulman Tiida menee vähän pitkäksi, tarttuu sitten riistajälkeen ja seuraa sitä hukkaan. Palautus kulmalle, 4. osuudella 3 pitkähköä tarkastusta, mutta Tiida pysyy jäljellä. Kaikki makuut Tiida merkkaa huolellisesti. Sorkka löytyy, sitä Tiida jää nuuskimaan. Kelpo jäljestys riistavassa maastossa.

 

karkeakarvainen mäyräkoirauros, s. 16.05.2012 Rek. no FI37380/12
Playadel Bergs Ydinvoimainen Yedi VOI 2
Forsman Pertti 34 pistettä

Tuomari: Muje Kari (350443), ohjaaja Pertti Forsman

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 7 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 9 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Hyvin ohjatusti ja merkaten jäljelle. Yedi jarrutetaan sopivaan vauhtiin ja se jäljestää maavainulla erittäin jälkitarkasti 3. osuutta. Katko ensin ihmisjälkiä, sitten rengastaen. Muut kulmat myös tarkasti. 4. osuudella tuore hirvenjälki teettää pitkän tarkistuksen ja lopulta hukan Palautus ja loppu tarkasti.
Yedi ylittää 2 makuuta ja merkkaa pikaisesti pysähtyen ja nuuhkaisten kaksi jälkimmäistä.
Kaatoa Yedi jää nuuhkimaan.
Erinomaisen jälkitarkka työskentely. Hukka lienee työtapaturma, mutta muuten pienellä lisätarkkuudella makuilla oltaisiin vahvasti 1- tuloksella.

 

cockerspanieliuros, s. 10.01.2012 Rek. no FI24235/12
Triplet Hawk"s Eye VOI 2
Korhonen Jonna 38 pistettä

Tuomari: Muje Kari (350443), ohjaaja Sirpa Helislahti

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 9 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Ohjatusti ja merkaten maavainulla matkaan. Paavo jäljestää rauhallista vauhtia ja erittäin hyvin jälkiuralla kaikki suorat osuudet. Katko pienellä rengastyksella, sitten ihmisjälkiä. 2. kulma tarkasti, 3. kulma rengastaen. Makuista keskimmäiset Paavo merkkaa nopeasti, muut 2 hyvin. Vähän ennen kaatoa Paavo tekee pienen sivutarkastuksen, palaa jäljelle mutta jatkaa sen sivulla vain muutaman metrin sorkan ohi, tielle asti eikä onnistu paluussa: hukka. Palautus ja kaato haltuun.

Paavo on erittäin varmaotteinen jäljestäjä. Hyvä suoritus!

 

pitkäkarvainen mäyräkoiranarttu, s. 09.03.2008 Rek. no FIN28189/08
Fatalife Fabritwilmaza VOI 1
Eerola Mervi 43 pistettä

Tuomari: Tilles Mari (676739), ohjaaja Mervi Eerola

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 8 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Hyvä ohjattu lähtö. Koira jäljestää maavainulla mukavan rauhallista kävelyvauhtia. Sen työskentely on hyvin varmanoloista.

1. kulmalla, jossa katko, veretyksen loppuun ja parilla lenkuralla uuden veretyksen alkuun. 2:. kulma jäljen mukaisesti ja 3. kulma vaatii jonkinverran suunnan hakemista. Makuista 1. ja 2. ohi ja 3. ja 4. hyvin pikaisesti pysähtyen. Kaadolle suoraan ja se kiinnostaa koiraa. Erinomainen, varma ja kokenut jälkipari, jolle miinusta tulee lähinnä makuiden vähäisestä huomioimisesta.

 

parsoninrusselterrieriuros, s. 01.12.2012 Rek. no FI18400/12
Green Perry"s Quick"n Easy VOI 1
Viitanen Pihla 44 pistettä

Tuomari: Tilles Mari (676739), ohjaaja Pihla Viitanen

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 8 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Ohjatusti jäljelle. Koira aloittaa pääosin maavainuisen jäljestyksen. Se etenee mukavaa kävelyvauhtia. Jälkeä edetään pääosin jäljen päällä tai sen välilttömässä läheisyydessä. Toisella osudella tuoreet hirven jäljet ja jätökset vievät koiran huomion toviksi, mutta jatkaa itsenäisesti.. 1. ja 3. kulma laajahkolla tarkistuslenkillä; 2. kulma jossa katko veretyksen loppuun ja renkaalla uudelle osuudelle. Makauksista merkataan pikaisesti kolme ensimmäistä, viimeinen ohi.

Kaadolle suoraan ja sen koira oottaa innoissaan mukaansa. Erinomaisen vähäeleinen suoritus.

 

karkeakarvainen mäyräkoirauros, s. 17.02.2008 Rek. no FIN24039/08
Barbwired Andau VOI 1
Laine Janne 46 pistettä

Tuomari: Muje Kari (350443), ohjaaja Janne Laine

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 10 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Viljo ohjataan huolellisesti jäljelle. Makuun merkkaus ja rivakasti maavainulla matkaan. Suorat osuudet Viljo jäljestää erittäin hyvin jälkiuralla, vain pari nopeaa tarkistusra koko matkalla. Katkolla Viljo merkkaa veren lopun, ja sen hurja jäljestysmotivaatio käy hyvin ilmi.: Kolme ripeää rengastusta, jossa ohjaaja viedään läpi useamman tiheikön, lähes kaikki nelivedolla. Jatko löytyy varmasti. 2. kulmalla pieni taustan tarkistus ja 3. pieni rengastys tuoreilla hirvenjäljillä. Makuista Viljo merkkaa 2 ensimmäistä nopeasti, jälkimmäiset yli ja ohi. Kaatoa Viljo jää maistelemaan. Erittäin motivoitunut jäljestävä ja vaikuttavaa yhteistyötä koirakolta.