Kuusitoista vuotta NST-pelejä
1994-2010

Teksti: Antti O. Arponen.

Kausi 1994-1995, heti Suomen mestaruus
Kausi 1995-1996, tällä kertaa hopeaa
Kausi 1996-1997, nousu 1. divisioonaan
Kausi 1997-1998, junnujoukkueella
Kausi 1998-1999, liigapaikka säilyy
Kausi 1999-2000, liigapaikka menetetään
Kausi 2000-2001, jälleen junnumitaleja
Kausi 2001-2002, naiset liigaan
Kausi 2002-2003, miehet cupin finaalissa
Kausi 2003-2004, A-nuorten mestaruus
Kausi 2004-2005, naisille SM-pronssi, miehet liigaan
Kausi 2005-2006, naisille mestaruus
Kausi 2006-2007, Eurocupin pronssi

Kausi 2007-2008, A-tytöt SM-finaalissa
Kausi 2008-2009, Naisille viides mitali
Kausi 2009-2010, Naisille cupin mestaruus


NST:n puheenjohtajat
25 mitalia SM-sarjoissa
Maajoukkue-edustukset

NST miehet tilastot
NST naiset tilastot


NST perustettiin 25. toukokuuta 1994 nimellä Nakkisormet ry. Nimen synty on jäänyt vähän epäselväksi. Ilmeisesti nimeä ehdotti alkuaan Teemu Hänninen, joka pelasi Lappeenrannan seurakunnan poikajoukkueessa, 79-syntyneissä. Nakkisormet kuvasi kömpelöitä käsiä, joilla mailaa käsiteltiin. Seuran pohjana oli kolme sählykerhoa, joiden nimet olivat Nakkisormet, SBC Loosers ja Säkittäjät ja uuden seuran nimeksi tuli Nakkisormet.

Lappeenrannan seurakunnissa oli ollut poikien sählykerhoja ja pojat halusivat lisää pelejä ja kovempia pelejä. Isien ja äitien oli siksi perustettava uusi urheiluseura tätä varten.

Perustavan kokouksen avasi 25. toukokuuta 1994 Lappeenrannan Seurakuntakeskuksessa Reijo Moilanen. Kokouksen puheenjohtajana oli Tuomo Sinkko. Perustajajäseniä olivat myös Teuvo Aaltonen, Kyösti Kaijanen, Kalevi Kuhanen, Arto Matikainen, Tuomo Pöyry ja Matti Sinkko.

Nakkisormien ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Tuomo Sinkko, varapuheenjohtajaksi Matti Sinkko, sihteeriksi Reijo Moilanen, taloudenhoitajaksi Tuomo Pöyry ja johtokunnan varajäseniksi Teuvo Aaltonen, Kalevi Kuhanen ja Pekka Oksman.

Seurasta käytettiin aluksi lyhennystä NaSo, mutta pian se muuttui muotoon NST. Vuodesta 2001 yhdistyksen nimi on ollut virallisesti NST-Lappeenranta ry ja yhtenäisyyden vuoksi tässä puhutaan NST:stä.

Uusi seura aloitti täysin tyhjästä. Perustavassa kokouksessa päätettiin kerätä pelaajilta 100 markan suuruinen maksu ja saadulla summalla ilmoitetaan seura ja sen ensimmäiset kolme joukkuetta Suomen Salibandyliiton sarjoihin.

Uuden seuran alku oli monella tavalla hankala. Ei ollut organisaatiota, ei rahaa, ei ollut perinteitä, ei sponsoreita - mutta intoa oli sitäkin enemmän.

Salibandy oli Suomessa lähtenyt kehittymään opiskelijapiirien sählypeleistä. Suomen Salibandyliitto oli perustettu vuonna 1985. Opiskelijayhteisöjen lisäksi seurakunnat harrastivat peliä jo 1980- luvulla.

Salibandyn kehittymisen edellytyksiä paransi omalla tavallaan 1990-luvun alun lama. Tyhjentyneistä teollisuushalleista saatiin tiloja sählykentille. Lappeenrannassa perinteinen jääpalloharrastus alkoi hiipua ja monet perinteisen jääkiekon harrastajat alkoivat lamavuosina pitää jääkiekkoharrastusta kalliina.

Salibandy oli helppoa ja halpaa. Maila ja pallot eivät maksaneet paljon, ei myöskään pelivarustus.

NST:n ensimmäinen juniorijoukkue oli C-nuoret, ikäraja silloin 1979 ja myöhemmin syntyneet. Koska muiden seurojen tasosta ei ollut käsitystä, lähti NST elokuun lopussa 1994 Helsinkiin turnaukseen. Siellä voitettiin ikäluokan Suomen parhaisiin edellisinä kausina kuuluneet helsinkiläiset Viikingit 5-1, Agricola Staga 6-3 ja SSV 10-1.


Kausi 1994-1995, heti Suomen mestaruus

Tämän perusteella SM-sarjasta osattiin odottaa menestystä. NST voitti alkusarjansa kaikki 10 ottelua ja maaliero oli komea 119-15. Paras pistemies Otto Moilanen keräsi tehot 29+12. NST voitti Savitaipaleen Urheilijat 18-0 ja Playmatesin 18-1. Silloin ei vielä ollut sääntöä, että 12 maalin eron jälkeen ottelu keskeytetään.

Playmatesia vastaan Otto teki tehot 4+4. Joutsenon Katajaa vastaan Otto teki avausmaalin ajassa 0.04. Savitaipaletta vastaan Tuomo Partanen syötti viisi maalia.

Välikarsinnassa NST voitti Joensuun Josban 4-0, Espoon Oilersin 19-2 ja porvoolaisen Gammelbackan Terän 9-4.

Suomen parhaiden C-nuorten joukkueiden lopputurnauksessa Hämeenlinnassa NST voitti sysmäläisen BandyBoys-88:n 14-1 ja hämeenlinnalaisen RuRun 5-4. SM-finaalissa vastassa oli välikarsinnasta tuttu GamTe. Tiukka peli oli vielä kahden erän jälkeen 0-0, mutta NST voitti 5-0. Maalit: 1-0 Manu Laurikainen, 2-0 Tuomo Partanen (Petteri Pitko), 3-0 Jari Mannila (Mikko Anttila), 4-0 Manu Laurikainen (Tuomo Partanen), 5-0 Mikko Sinkko (Antti Karttunen).

NST sai ensimmäisen Suomen mestaruutensa heti ensimmäisen pelikauden päätteeksi. C-nuorten mestarijoukkueessa pelasivat Ilkka Aaltonen, Mikko Anttila, Niko Haapamäki, Tero Kaijanen, Antti Karttunen, Leo Kuhanen, Manu Laurikainen, Jari Mannila, Otto Moilanen, Marko Nyqvist, Tuomo Partanen (kapteeni), Ville Perälä,  Petteri Pitko, Simo Ruuskanen, Mikko Sinkko, Antti Toivanen, Ville Vainikka ja maalivahti Antti Ryynänen. Lopputurnauksessa varamaalivahtina oli Sami Sinkko.

Tässä historiikissa mitalijoukkueiden pelaajat luetellaan aakkosjärjestyksessä, kuitenkin niin että maalivahdit kerrotaan viimeiseksi.

Mestarien valmentajana oli Jukka Lähde, joukkueenjohtajana Reijo Moilanen, huoltajina Teuvo Aaltonen ja Matti Sinkko ja tilastomiehenä Kalevi Kuhanen. Joukkue ei hävinnyt kauden aikana yhtään ottelua.

Ottelussa Joutsenon Katajaa vastaan 14. tammikuuta 1995 Otto Moilanen teki avausmaalin ajassa 0.04. Pari vuotta myöhemmin Otto teki avausmaalin ajassa 0.04 myös nuorten maaottelussa Sveitsiä vastaan, se on kansainvälisten pelien ennätys koko maailmassa.

Mikko Sinkko teki yhä voimassa olevan NST:n ennätyksen kaksi syöttöä neljässä sekunnissa pelissä Turbo Yangstersia vastaan.

NST:n D-nuoret pääsivät alkusarjasta jatkoon välikarsintaan, mutta tie päättyi siellä.


Kausi 1995-1996, tällä kertaa hopeaa

NST:n toisella pelikaudella 79-syntyneet siirtyivät B-nuoriin. Pelit kovenivat ja alkusarjassakin tuli jo yksi tappio (Loviisan Torille 1-7), mutta lopulta kuitenkin lohkovoitto. Välikarsinnasta NST meni Jyväskylän Happeen kanssa jatkoon kuuden parhaan lopputurnaukseen.

Lopputurnauksessa Suomen mestaruus oli taas lähellä. NST voitti Torin 5-2, Tapanilan Erän 3-1 ja RuRun 4-3, pelasi Josban kanssa 1-1, mutta hävisi Happeelle 2-4.

SM-kullan voitti Josba, hopean NST ja pronssin Tor. Josban mestarijoukkuetta vastaan Manu Laurikainen vei NST:n toisessa erässä 1-0 johtoon, mutta viimeisessä erässä Josba tasoitti.

B-nuorissa pelasivat Ilkka Aaltonen, Mikko Anttila, Janne Asikainen, Olli-Pekka Englund, Toni Huttunen, Sami Kiviharju, Juha Kortelainen, Leo Kuhanen, Manu Laurikainen, Otto Moilanen, Marko Nyqvist, Ville Perälä, Simo Ruuskanen, Antti Seppälä (kapteeni), Mikko Sinkko, Heikki Tanskanen, Tero Väisänen ja maalivahteina Antti Ryynänen ja Janne Okko.

Valmentajana oli Jukka Lähde, joukkueenjohtajana Reijo Moilanen ja huoltajina Matti Sinkko ja Teuvo Aaltonen, tilastot teki Kalevi Kuhanen.

Keväällä 1996 SM-hopeamitalit sai myös NST:n D-nuorten joukkue. Se selvitti alkusarjan tappioitta. Kahdeksassa ottelussa Johnny Kotro keräsi pisteet 14+10.

Välikarsinnassa NST voitti jyväskyläläisen SC Bluesin 4-2, GamTen 5-2 ja SSV:n 5-2, mutta hävisi Erälle 1-5. Tappio ei ollut mikään ihme, sillä Erällä oli Suomen paras tämän ikäluokan joukkue. Lopputurnauksessa Erä voitti kaikki vastustajansa, NST:n 3-2. NST voitti Stagan 3-2 ja SBS Porin 2-1 ja sai hopeaa.

SM-hopeajoukkueessa pelasivat Petri Hirvonen, Ville Hovi, Sauli Hynynen, Kari Juutilainen, Jarkko Kaskenviita, Sauli Kontunen, Johnny Kotro, Mikko Kärmeniemi, Eero Malmi, Tuomo Nyyssönen, Valtteri Pitko, Antti Rouvali, Pasi Tams, Antti Valkeapää, Mikko Väisänen ja maalivahti Henri Korhola. Muutamassa pelissä olivat mukana myös E-pojat Santtu Tahvanainen ja Kalle Makkonen.

Valmentajina olivat Mikko Laurikainen ja Teemu Romppanen ja joukkueenjohtajana Pekka Kotro.

NST:n A-nuoret selvisivät 10 joukkueen loppusarjaan, mutta saivat tyytyä 9. sijaan. Paras pistemies oli Mikko Laurikainen, 13+5. SM-kullan voitti Happee, jonka pelaajista Ville Kuusela siirtyi seuraavaksi kaudeksi NST:hen.

C-pojissa oli peräti kaksi joukkuetta, toisessa 80- ja toisessa 81-syntyneet. Nuorempien Mikko Heinonen keräsi 8 ottelussa pisteitä 18+7. Vanhemmat pääsivät välikarsintaan, mutta eivät aivan lopputurnaukseen. NST hävisi GamTelle 4-5. GamTe voitti Suomen mestaruuden.

NST:llä oli myös miesten joukkue, joka voitti 5. divisioonan lohkonsa ja nousi pykälää ylemmäs. Paras pistemies oli Sami Turunen, 19+15. NST:n ensimmäisen miesjoukkueen pelaajista Jussi Huhtala pelasi muutamaa vuotta myöhemmin Happeen liigajoukkueessa Jyväskylässä.

Keväällä 1996 NST teki yhteistoimintasopimuksen kahden muun lappeenrantalaisen salibandyseuran Sammonlahden Poikien (SamPo) ja Sammonlahden Bandyn (SamBa) kanssa. Seuraavaa kautta varten SamPon miehet ja A-nuoret siirtyivät NST:hen, samoin SamBan naiset.


Kausi 1996-1997, nousu 1. divisioonaan

NST:n miehet saivat SamPon sarjapaikan 2. divisioonasta. Tasaisessa kakkosdivarissa kärki oli: Kuopion Welhot 25, RFT 24, NST 24, Li-To 23 ja Kallen Pallo, 23.

NST nousi 1. divisioonaan. Paras pistemies oli Janne Kuisma, 9+7. Joukkueessa oli useita B-junnuikäisiä. Heistä Otto Moilanen valittiin syksyllä 1996 Suomen ensimmäiseen poikien maajoukkueeseen.

Oton avaus maajoukkuepaidassa oli legendaarinen. Suomi pelasi ensimmäisen poikien maaottelun Helsingissä 8.11.1996. Vastassa oli Sveitsi. Suomi meni 1-0 johtoon pelikellon näyttäessä 0.04. Maalintekijä Otto Moilanen. Ottelu päättyi 6-1. Kauden päätyttyä Salibandyliitto palkitsi vuoden poikapelaajana Otto Moilasen.

NST:n naiset saivat SamBan paikan 1. divisioonasta ja saavuttivat ensimmäisellä kaudellaan 2. lohkossa viidennen sijan. Tehopelaaja oli Sari Mähönen, 11+8. Joukkueessa pelasivat muiden mukana Tuuli Rantala ja 16-vuotias Heidi Kiiskinen.

B-pojilta odotettiin jälleen mitalia. Vuodenvaihteessa NST/B voitti Uppsalassa kansainvälisen Storvretan cupin, maailman suurimman salibandyn nuorisoturnauksen. NST voitti välierässä Lilleåns IF:n 6-0 ja finaalissa Hagunda IF:n 6-0. Turnauksen pistepörssin kaksi parasta olivat Otto Moilanen ja Manu Laurikainen.

Voittopalkinnon pääsi ensimmäisenä nostamaan ilmaan joukkueen kapteeni Mikko Sinkko. Kiertopalkinnon lisäksi saatiin 4 000 kruunun shekki. Valmentajina olivat Jarkko Iitiä ja Jussi Huhtala, joukkueenjohtajana Risto Asikainen ja huoltajana Teuvo Aaltonen. SM-alkusarjassa kuitenkin naapuriseura Ruokolahden Raju oli pisteen parempi, molemmat toki pääsivät jatkoon. Välikarsinnassa NST voitti Ilveksen, mutta jäi tasapeliin Gunnersin kanssa. Tasapeli Rajun kanssa varmisti eteläkarjalaisten jatkoonpääsyn.

Lopputurnaus tuotti pettymyksen. NST hävisi sekä Torille että SSV:lle ja jäi mitalipelien ulkopuolelle. Raju sai pronssimitalit. Salibandyliiton ajattelemattomuutta oli se, että samaan lohkoon joutuivat kolme parasta seuraa SSV, Tor ja NST ja vain kaksi pääsi jatkoon.

Tämäkään kausi ei silti NST:llä mennyt mitalitta. C-nuorissa NST:llä oli kaksi tasavahvaa joukkuetta, ykkösessä 81-syntyneet ja kakkosessa 82-syntyneet (edellisen kauden D-poikien hopeamitalistit).

Vanhemmat Matti Sinkon valmentamat pojat voittivat alkulohkonsa tappioitta ja selvisivät välikarsinnankin ilman häviöitä. Viikkoa ennen lopputurnausta Helsingissä pelatussa Stadi Cupissa NST:n ykkönen voitti lyöden finaalissa NST:n kakkosen 3-0.

SM-lopputurnaus ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Avausottelussa tuli edellisen vuoden mestaria GamTea vastaan tappio 2-6. Voitto Erästä 8-4 pelasti kuitenkin jatkoon.

Puolivälierässä NST/1 voitti Uimaharjun Taimin, joka seuraavana vuonna muutti nimensä SBS Enoksi. Numerot olivat 7-4. Välierissä NST hävisi SSV:lle 3-4 ja pronssiottelussa GamTelle 4-5 ja sai tyytyä neljänteen sijaan. NST:n kapteeni oli Sami Kuitunen ja muita parhaita pelaajia Jussi Väänänen, Mikko Heinonen ja Atte Kolis.

Vuotta nuoremmat pojat NST/2:ssa voittivat täpärästi alkulohkonsa (SC Blues ja Happee samoissa pisteissä) ja pääsivät myös välikarsinnasta niukasti jatkoon. NST/2 hävisi UiTai:lle ja jäi tasapeliin Josban kanssa, mutta selvisi paremmalla maalierolla lopputurnaukseen.

Lopputurnauksessa NST/2 voitti SSV:n 4-3 ja RuPun 5-4, puolivälierissä keravalaisen KKV:n 6-2 ja välierissä GamTen 8-4. SM-finaalissa SSV oli kuitenkin parempi 6-2 ja NST/2 sai tyytyä hopeamitaleihin. Päivää ennen finaalia NST siis voitti Suomen mestarin SSV:n.

Kaikki hopeamitalistit olivat ensimmäistä vuotta C-nuorissa. Joukkueessa pelasivat Sauli Hynynen, Jarkko Kaskenviita, Hannu Kelloniemi, Aki Kolis, Sauli Kontunen, Johnny Kotro, Mikko Kärmeniemi, Eero Malmi, Kimmo Mononen, Tuomo Nyyssönen, Valtteri Pitko, Pasi Tams, Antti Valkeapää, Perttu Vuojolainen ja maalivahdit Henri Korhola ja Antti Juvonen.

Lopputurnauksessa Kotron tehot olivat 6+4, Nyyssösen 7+2, Kontusen 4+1, Koliksen 2+5 ja Hynysen 2+3. Hopeajoukkueen valmentajana oli Mikko Laurikainen ja joukkueenjohtajana Pekka Kotro.

NST:n D-nuoret olivat alkusarjassaan kakkosia Rajun jälkeen, mutta voittivat välikarsinnan ennen Rajua. Lopputurnauksessa NST voitti sekä M-Teamin että Kullervon, mutta puolivälierissä tuli juukalaista Coach Teamia vastaan tappio 3-4 ja kausi päättyi siihen.

Kaikki NST:n juniori-ikäluokat eivät suinkaan ole olleet tähtiä heti aloittaessaan. Esimerkiksi 1984-syntyneet jäivät kaudella 1996-1997 D-nuorissa alkulohkossaan kolmannelle sijalle ja 1985-syntyneet E-pojat alkulohkossaan samoin kolmansiksi.

Neljä vuotta myöhemmin 84:t saivat C-nuorissa SM-hopeaa ja 85:t omanikäisissään SM-pronssia ja keväällä 2004 näistä pojista oli runko A-nuorten Suomen mestaruuden voittaneessa NST:n joukkueessa.

Tuomo Sinkko oli NST:n puheenjohtajana kaksi ensimmäistä kautta 1994-1996. Hänen jälkeensä puheenjohtajana oli 1996-1997 Reijo Moilanen ja kaudeksi 1997-1998 puheenjohtajaksi valittiin Ari Tuomikoski.

Moni ei enää muista, että NST ja salibandy joutuivat 1990-luvun loppupuolella käymään pitkiä keskusteluja Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimen kanssa siitä, voiko salibandyä pelata Urheilutalossa. Kaupungin edustajat pelkäsivät, että peleissä ja harjoituksissa salibandymailat turmelevat Urheilutalon lattian. Ennakkoluulot uutta lajia kohtaan olivat suuret. Tosiasiassa mitään pelkoa lattian turmeltumisesta ei ollut ja sen kaupungin virkamiehet ja päättäjätkin pian huomasivat.


Kausi 1997-1998, junnujoukkueella liigaan

Miesten 1. divisioona alkoi syksyllä 1997 NST:llä vaisusti. Ensimmäisessä ottelussa 11.10.1997 kotona Oulun Pöllöt (nykyisin OLS) oli parempi 2-3, Tampereella pelattiin Ilvestä vastaan 1-1 ja Kuopiossa Welhojen kanssa 2-2. Vasta neljäs ottelu vieraissa Höytiäisten Urheilijoita vastaan toi kauden ensimmäisen voiton NST:lle maalein 4-7.

NST:llä oli kokematon joukkue, joka sai kauden mittaan rutiinia. Viimeiset 11 ottelua NST pelasi tappioitta ja nousi lopulta 1. divisioonan pohjoislohkon ykköseksi ennen Tampereen Classicia ja Tuupovaaran Urheilijoita. Lohkon pistepörssin voitti NST:n Jani Inkinen, 23+13. Jarno Heiskanen keräsi pisteet 15+19.

Liigakarsinnassa vastustajaksi tuli etelälohkon kakkonen SBS Pori. Karsintasarja oli jännittävä, kuten monet muutkin karsinnat seuraavina vuosina. Liiganousuun tarvittiin kolme voittoa. NST:llä oli lohkovoiton ansiosta kotietu. NST voitti avausottelun Lappeenrannassa 8-4. Seuraavana päivänä Porissa tuli voitto 5-2. Kolmas peli Lappeenrannassa meni porilaisille, kun ajassa 54.50 Toni Vidbäck teki 2-3. Vajaa minuutti myöhemmin NST tasoitti Jarno Heiskasen maalilla 3-3:een. Jatkoaika oli maaliton ja tarvittiin rangaistuslaukauskilpailu. Se meni valitettavasti SBS Porille 2-3.

Seuraavana päivänä Porissa NST oli saamaton ja hävisi 2-0. Nousu liigaan ratkesi Lappeenrannan Urheilutalossa 14.3.1998. Avauserä oli maaliton. Toisessa erässä Otto Moilanen huudatti yleisöä (650 katsojaa) kahdella maalilla, yhden tekivät Jarno Heiskanen ja Mikko Sinkko. Tilanne oli ottelun puolivälissä 4-0. SBS Pori ei kuitenkaan antanut periksi vaan nousi 15 minuutissa tilanteeseen 5-4. NST:n viidennen maalin teki Janne Kuisma. Mikko Sinkko teki 6-4, mutta Pori kavensi 6-5:een ja Petri Nikmo laukoi 6-6:een kellon näyttäessä 59.31.

Maalittoman jatkoajan jälkeen liiganousu ratkaistiin rankkareilla. Ensimmäisessä parissa Jarno Heiskanen teki 1-0. Toisessa parissa Porin Mika Hampunen tasoitti 1-1:een. Kolmannessa parissa Mikko Laurikainen teki 2-1. Neljännessä parissa Porin mies epäonnistui ja NST:n Jarno Arposen maali 3-1 ratkaisi NST:lle voiton ja liiganousun. NST:n maalissa Antti Ryynänen torjui porilaisten neljästä rankkarista kolme.

NST oli saanut ennen kauden alkua Rajusta Jarno Heiskasen, Jani Inkisen, Mika Topran, Aki Seppälän ja Jarno Arposen sekä Katajasta Timo Kontion. Lappeenrannan kasvateista kokeneempia olivat vain Kari Pitkänen (kapteeni), Pekka Lyijynen, Janne Kuisma, Mika Valtonen ja kolmas maalivahti Tommi Akkanen.

Tärkeisiin rooleihin joutuivat nuoret Otto Moilanen, Mikko Laurikainen, Mikko Sinkko, 15-vuotias Johnny Kotro, Antti Seppälä, Mikko Anttila, Tommi Kourula ja maalivahdit Antti Ryynänen ja Pauli Kareinen.

Johnny Kotro oli divarin ensimmäisessä pelissä vasta 15 vuoden 245 päivän ikäinen, NST:n edustuksen kaikkien aikojen nuorin pelaaja. Nousijajoukkuetta valmensivat Pekka Johansson ja Jukka Lähde. Joukkueenjohtajana oli Reijo Moilanen.

NST:n Jani Inkinen sai ykkösdivarin runkosarjassa jäähyrangaistuksia 40 minuuttia. Se on edelleen NST:n miesten ennätys yhdellä kaudella. NST:n miesten kakkosjoukkue pääsi Suomen cupissa alasarjajoukkueiden pikkufinaaliin, mutta hävisi sen Kerkkoon Urheilijoille 5-10.

A-nuorissa NST voitti alkulohkonsa ja selvisi välikarsinnastakin tappioitta kahdeksan joukkueen SM-loppusarjaan. Se oli hyvin tasaväkinen. Tor voitti mestaruuden 11 pisteellä ja Gunners sai hopeaa 9 pisteellä. Peräti neljä joukkuetta sai 8 pistettä. Niistä Josba sai pronssin, SSV oli neljäs, NST sai tyytyä viidenteen sijaan ja SBS Pori oli kuudes.

B-nuorissa NST selvisi koko kauden häviämällä vain yhdelle joukkueelle, helsinkiläiselle SSV:lle. Sekä alkusarja että välikarsinta meni pelkillä voitoilla. Lopputurnauksen aluksi hävittiin SSV:lle 2-5, mutta voitto SC Alajärvestä 5-3 vei jatkoon.

Puolivälierissä NST pudotti Rangersin 5-2 ja välierissä Oulun Pöllöt 3-2. Voittomaalin teki Jussi Heikkola Juho Moilasen syötöstä. Finaalissa SSV puolusti tiukasti ja NST hävisi 0-2. Tuloksena SM-hopeamitalit.

Hopeajoukkueessa pelasivat Timo Arponen, Teemu Asikainen, Marco Ciani, Pekka Hartikainen, Jussi Heikkola, Mikko Heinonen, Sauli Hynynen, Antti Hyyryläinen, Juha Junnonen, Antti Karttunen, Atte Kolis, Simo Kopsa, Tommi Kourula, Juho Moilanen, Santeri Oksman, Tuukka Pöyry, Simo Ruuskanen (kapteeni), Aki Saira, Simo Tahvanainen, Jussi Väänänen ja maalivahdit Vesa Laurikainen, Janne Okko ja Sami Sinkko.

Lopputurnauksessa Karttusen tehot olivat 6+2 ja Väänäsen 4+4. Paras puolustaja oli Kourula ja maalissa pelasi hyvin Sinkko. Hopeajoukkueen valmentajina olivat Jari Piiparinen ja Jarkko Kemppainen, joukkueenjohtajana Jarmo Heinonen ja huoltajana Heikki Heikkola.

NST:n 1982-syntyneet C-pojat olivat saaneet SM-hopeamitalit 1997. Seuraavan kauden tavoitteesta ei ollut epäselvyyksiä. NST voitti alkulohkonsa 10 peliä maalierolla 107-7 ja tehomies Aki Kolis keräsi pisteet 26+9. Välikarsintojen seitsemän peliä voitettiin kaikki (44-10), eikä lopputurnauksessakaan saatu liian kovaa vastusta: Keravan Kisa-Veikot (KKV), Karhukopla ja Helsingin NMKY hävisivät kaikki.

SM-välierässä C-nuoret voittivat Erän 3-1 ja finaalissa KKV:n 5-0. Finaalissa Aki Kolis teki kaksi maalia, yhteen maaliin pääsivät Tuomo Nyyssönen, Pekka Lensu ja Mikko Kärmeniemi. Maalissa Henri Korhola piti nollan ja puolustuksen parhaita olivat Johnny Kotro ja Valtteri Pitko. Kauden saldo oli 22 ottelua ja 22 voittoa maalierolla 175-22.

Mestarijoukkueessa pelasivat Ville Hovi, Sauli Hynynen, Jarkko Kaskenviita, Aki Kolis, Sauli Kontunen, Johnny Kotro, Mikko Kärmeniemi, Pekka Lensu, Kimmo Mononen, Tuomo Nyyssönen, Valtteri Pitko, Juuso Räsänen, Antti Valkeapää, Perttu Vuojolainen ja maalivahdit Henri Korhola ja Antti Juvonen. Valmentajana oli Mikko Laurikainen ja joukkueenjohtajana Pekka Kotro.

D-nuorissa NST teki alkulohkossa 8 ottelussa 99 maalia eli keskimäärin 12,4 maalia ottelua kohti. Kaikki pelit voitettiin ja paras pistemies Kalle Makkonen keräsi tehot 19+6 ja Eero Siren 12+11. Kuuden joukkueen välikarsinnassa tuli toinen sija SC Bluesin jälkeen, mutta lopputurnauksessa NST hävisi Lohjan Salibandylle ja Tampereen Ilvekselle ja sai lopulta tyytyä jaettuun 9. sijaan.

D-nuorten kakkosjoukkue (85-syntyneet) teki Jyväskylässä ottelussa Happeeta vastaan kolme maalia yhdeksässä sekunnissa (24.47 / 24.51 / 24.56). Maalintekijät Petri Päivinen, Tomi Mankinen ja Toni Aapro. Se on NST:n ennätys ja epävirallinen Suomen ennätys.

Naisten 1. divisioonassa NST oli lohkossaan neljäs. Paras pistenainen oli  B-tyttö Heidi Kiiskinen, 14+5. Joukkueessa pelannut Marja Hämäläinen oli kauden alkaessa vasta 16-vuotias, naisten edustuksen kaikkien aikojen nuorin pelaaja.

B-tyttöjen sarjassa NST selvisi lopputurnaukseen, missä tuli jaettu viides sija. Joukkueessa oli useita tulevia liigapelaajia: Heidi Kiiskinen, Anu Skyttä, Jaana Kähö, Marja Hämäläinen, Hanna Kupsanen ja Tiina Björkholm.

C-tytöt jäi alkulohkossaan kolmanneksi ja yhden pisteen päähän lopputurnauspaikasta. NST pelasi lohkovoittajan Savitaipaleen Urheilijoiden kanssa tasapelin. StU sai kauden päätteeksi SM- pronssimitalit.

NST:n toiminnan kehittymisestä kertoo se, että 1.12.1998 avattiin seuran toimisto, joka siitä lähtien on sijainnut Lappeenrannan seurakuntayhtymän tiloissa Koulukatu 12:ssa.

Salibandyliiton kasvava arvostus NST:n suuntaan näkyi siinä, että 18.4.1998 Lappeenrannassa pelattiin kansainvälinen ottelu, jossa Suomen poikien maajoukkue voitti Viron miesten maajoukkueen 12-0. Suomen parhaimmistoa olivat NST:n Otto Moilanen, Aki Seppälä ja Teemu Varis. Keväällä 1998 NST sai uuden puheenjohtajan. Tehtävään valittiin ensimmäisen kerran nainen, Anneli Kiljunen.


Kausi 1998-1999, liigapaikka säilyy

NST:n ensimmäinen liigajoukkue lähti peleihin syksyllä uuden päävalmentajan Reijo Mansikan opastuksella. Mansikka tunnettiin ensisijaisesti jääkiekkovalmentajana. NST:ssä hänen apunaan oli Pekka Johansson ja joukkueenjohtajana edelleen Reijo Moilanen, mukana myös Markku Kojo ja Ari Tuomikoski. Tärkeässä roolissa oli myös pelaajavalmentaja Mikko Laurikainen.

Nousijajoukkueesta olivat jääneet pois Mikko Anttila, kolmosmaalivahti Tommi Akkanen (huoltajaksi) ja Tampereelle opiskelemaan lähtenyt Antti Seppälä. Uusia pelaajia olivat omista B-junnuista nostetut Aki Kolis, Juho Moilanen ja Antti Karttunen, Rajusta siirtyneet Simo Vänttinen, Teemu Varis ja Jarkko Kemppainen ja Katajasta siirtynyt Ville Kuusela.

Liigan avauspelissä 5.10.1998 Lappeenrannassa NST hävisi Helsingin NMKY:lle 3-6. NST:n ensimmäisen liigamaalin teki Aki Seppälä Teemu Variksen syötöstä. Ensimmäinen voitto tuli kuusi päivää myöhemmin Hämeenlinnassa. NST voitti RuRun 3-2 jatkoaikamaalilla.

Sarjan päätteeksi NST oli koonnut 22 ottelusta vain neljä voittoa ja kaksi tasapeliä. Pisteitä oli 10 ja se riitti 11. sijaan. Sarjataulukossa taakse jäi vain Helsingin NMKY.
http://www.salibandy.net/liitto/default.asp?sivu=222&alasivu=224&kieli=246
Runkosarjassa Jani Inkiselle tuomittiin rangaistuksia 39 minuuttia. Se on edelleen NST:n yhden kauden ennätys liigassa. Jarno Heiskanen teki ennätykselliset viisi maalia 24.1.1999 ottelussa Gunnersia vastaan (6-6).

Nuoren NST-joukkueen kokemattomuus tuli esille monta kertaa. Suomen mestaruuden voittanutta Espoon Oilersia vastaan NST oli kolme kertaa johdossa Espoossa, mutta Oilers voitti lopulta 5-4. SM-hopeajoukkueen VFT:n NST voitti Vantaalla 3-2 ja Lappeenrannassa 5-4, mutta menetti pisteitä jälkipään joukkueille. Esimerkiksi Jyväskylässä NST johti Happeeta vastaan 35 minuutin jälkeen 4-2, mutta hävisi 4-8.

Putoamiskarsinnassa vastassa oli ensin HNMKY. NST voitti kotona 5-1 ja hävisi Helsingissä 3-7. Sitten tuli kotona takkiin jatkoajan ja rankkarikilpailun jälkeen 5-6. Seuraavana päivänä Helsingissä kuitenkin "selkä seinää vasten" tasoitettiin tilanne voittamalla 8-6. Ratkaiseva viides peli Lappeenrannassa voitettiin selvästi 8-3.

Karsinnan toisessa vaiheessa vastassa oli 1. divisioonan länsilohkon voittanut Nurmon Jymy. Jälleen tarvittiin viisi ottelua. Nurmossa kotijoukkue voitti 5-2 ja seuraavana päivänä se voitti Lappeenrannassa jatkoajan ja rankkarien jälkeen 2-1. NST joutui pelaamaan "veitsi kurkulla" kolme peliä.

Nurmossa kotijoukkue johti viimeisen peliminuutin alkaessa 3-2 ja pohjalaisyleisö valmistautui jo riemujuhlaan, mutta ajassa 59.22 Jarno Heiskanen tasoitti 3-3:een. Jatkoaikaa tarvitsi pelata vain 11 sekuntia, kun Heiskanen syötti ja Jani Inkinen teki 3-4.

Seuraavana päivänä Lappeenrannassa NST voitti 5-1. Liigapaikka ratkesi 27.3.1999 Nurmossa jatkoajalla 3-2. Ratkaisevan maalin teki 17-vuotias Johnny Kotro.

NST:n kakkosjoukkue voitti 3. divisioonan lohkonsa ja nousi 2. divisioonaan. Tehomiehiä olivat Aki Mähönen, 16+28 ja Marko Lallo, 20+13.

A-nuorten SM-sarjassa NST:lle jäi lopulta jaettu 9. sija, kun itälohkosta neljän parhaan joukkoon ja jatkoon pääseminen jäi yhden pisteen päähän. Tasapisteissä ollut KKV meni jatkoon keskinäisten ottelujen perusteella.

Itälohko oli kova, sillä sen voittaja Josba vei SM-kullan ja HNMKY hopean. Alkusarjassa NST pelasi Josban kanssa 6-2 ja 3-3 ja HNMKY:n kanssa 2-0 ja 3-2 eli NST ei hävinnyt kauden neljästä pelistä yhtään SM-finalisteille.

Teemu Romppasen valmentamat NST:n B-nuoret voittivat tammikuussa 1999 Ruotsissa Uppsalan turnauksen. Joukkueenjohtajana oli Pekka Oksman ja huoltajana Heikki Heikkola.

NST voitti välierässä hallitsevan Ruotsin mestarin Råsunda IS:n 2-0, maalintekijöinä Timo Arponen ja Jussi Väänänen. Finaalissa kaatui Helsingårdens AIK 2-1 Atte Koliksen ja Sauli Hynysen maaleilla.

Kapteeni Valtteri Pitko vastaanotti kiertopalkinnon ja 4 000 kruunun shekin. Turnauksen parhaana maalivahtina palkittiin NST:n Henri Korhola. Turnausvoiton arvoa nostaa se, että miesten liigajoukkueeseen kuuluneet Johnny Kotro, Aki Kolis ja valmentaja Mikko Laurikainen eivät päässeet Ruotsin-matkalle.

Storvretan perusteella voitiin taas odottaa mitalia myös SM-sarjassa. Lopputurnauksessa NST voitti Turun Palloseuran 2-0, Espoon Indiansin 3-1 ja hävisi sitten merkityksettömän ottelun Kirkkonummen Rangersille 2-4.

Puolivälierässä vastassa oli OLS. Peli päättyi jatkoajankin jälkeen 1-1. Rangaistuslaukauskilpailussa tarvittiin 20 yrittäjää, kunnes voitto ratkesi OLS:lle.

NST tosin olisi ansainnut voiton, sillä rankkarikisassa tuomari hyväksyi yhden oululaisten maalin sääntöjen vastaisesti ja ratkaisi siinä pelin. NST teki protestin, mutta Salibandyliitolla ei ollut lopputurnauksessa paikalla mitään elintä käsittelemässä protesteja.

Protesti käsiteltiin vasta myöhemmin. NST:lle palautettiin protestista maksetut rahat (eli liitto myönsi NST:n olleen oikeassa), mutta ottelun lopputulosta ei tietysti muutettu, koska mitalit oli jo jaettu.

NST:n C-nuoret voittivat alkusarjansa ja selvisivät loppusarjastakin tappioitta: Erä 4-2, VFT (Vantaa) 6-6 ja Kannuksen Ura 7-5. Välierässä NST kuitenkin hävisi tulevalle mestarille LoSB:lle 3-4 ja tiukassa pronssiottelussa Erälle 0-1. Tuloksena neljäs sija.

C-nuorten parhaita olivat Janne Louhelainen (alkusarjassa 20+13), Jesse Silvennoinen, Kari Liimatainen, Eero Siren, Olli Pursiainen ja maalivahti Ossi Lahti. Joukkuetta valmensi Ville Hyyryläinen.

Myös NST:n D-pojat pääsivät lopputurnaukseen asti kärsimättä alkusarjassa tai välikarsinnassa tappioita. Lopputurnauksessa NST voitti Islandersin 3-0 ja jyväskyläläisen SC Bluesin 3-1 ja pelasi Oilersin kanssa 3-3.

Puolivälierässä NST kohtasi HNMKY:n. Peli päättyi NST:n tappioon 2-3. NST tasoitti lopussa, mutta tuomarit hylkäsivät maalin. NST sai vapaalyönnin vastustajan maalilta kellon näyttäessä 44.58 ja Timo Kupsanen laukoi maalin, mutta summeri ehti soida. Toimitsijat ja tuomarit antoivat kellon käydä, vaikka peli oli vihelletty poikki!

NST sai tyytyä jaettuun viidenteen sijaan. Joukkueen parhaita olivat Timo Kupsanen, Petri Päivinen, Toni Aapro ja Tuomas Arponen, valmentajana oli Jyri Lammi. HNMKY meni finaaliin asti.

NST:n naiset pelasivat edelleen 1. divisioonassa, mutta eivät nousseet liigaan. Suomen cupissa NST:n naiset pääsivät neljän parhaan joukkoon.


Kausi 1999-2000, liigapaikka menetetään

Toisella miesten liigakaudella NST:llä oli vaikeuksia valmennuksessa, pysyvää päävalmentajaa ei löytynyt koko kauden aikana. Alkukaudesta valmentajina olivat Juha Pitkä ja Lasse Piira. Loppukauden pelit hoiti Jari Piiparinen. Välillä konsulttina oli myös Seppo Kulppi. Joukkueenjohtajina olivat Ilpo ja Marja Talikka sekä Reijo Moilanen.

Ensimmäisestä liigajoukkueesta jäivät pois Jani Inkinen, Simo Vänttinen (Raju), Janne Kuisma (RuRu), Aki Kolis (oli loukkaantunut edellisenä keväänä B-nuorten loppusarjassa), Teemu Varis (Raju), Timo Kontio, Mika Valtonen, Jarkko Kemppainen (Raju) ja Pekka Lyijynen.

Uusia pelaajia olivat Antti Hirvonen (Happee), Antti Miettinen (HIFK), Jura Mäkinen (Top Team), Matti Tiilikainen (Raju) ja Jukka Kautonen sekä omista junioreista edustukseen nostetut Jussi Väänänen, Jussi Heikkola, Olli-Pekka Englund, Valtteri Pitko ja maalivahti Sami Sinkko sekä miesten kakkosjoukkueesta saatu Tuomas Ryynänen.

Runkosarjassa NST sai 22 ottelusta vain viisi voittoa ja 10 pistettä ja jäi viimeiseksi. Kuuden joukkueen alempi jatkosarja meni jo paremmin: kolme voittoa, yksi tasapeli, yksi tappio.

Jarno Heiskanen voitti runkosarjan maalipörssin (31 maalia). Liigan tähtipörssissä "Hessu" Heiskanen oli toinen Mika Kohosen jälkeen. Joulukuussa 1999 Heiskanen valittiin liigan kuukauden pelaajaksi.

Liigan putoamiskarsinnassa NST:n ensimmäinen vastustaja oli hämeenlinnalainen RuRu eli nykyinen HaU. NST hävisi ottelusarjan 1-3. RuRu voitti kotonaan 2-0, NST samoin kotonaan 4-2, RuRu taas kotonaan 4-3. Neljäs peli Lappeenrannassa oli erikoinen. Ottelussa pelattiin 63 minuuttia ja 54 sekuntia ilman maalin maalia. Sitten Santtu Manner ja Juuso Kiviharju junailivat ratkaisevan maalin 0-1 ja NST joutui jatkokarsintaan.

Vastaan tuli 1. divisioonan länsilohkon kakkonen Tampereen Classic. Ensimmäinen peli oli yhteensattumien takia Imatran Urheilutalossa. NST voitti 6-1. Seuraavana päivänä Tampereella Classic kuitenkin voitti 2-1 ja tasoitti tilanteen. NST piti kotietunsa ja voitti kolmannen pelin Lappeenrannassa 10-5. Tampereella Classic kuitenkin piti pintansa ja voitti 7-4.

Ratkaiseva viides karsintapeli 2.4.2000 Lappeenrannassa päättyi 1-1. Tarvittiin jatkoaika. Classic teki maalin ajassa 64.20 ja nousi liigaan, mistä NST putosi 1. divisioonaan.

Jarno Heiskanen teki runkosarjassa pisteet 31+13=44. Maalimäärä on edelleen NST:n yhden kauden ennätys liigassa. Pisteiden määrän ylitti Janne Louhelainen kuusi vuotta myöhemmin.

Jarno Heiskanen pelasi Suomen A-maajoukkueessa MM-turnauksessa Norjassa toukokuussa 2000. Hän oli kokoonpanossa kaikissa Suomen otteluissa. Suomi pääsi finaaliin, mutta hävisi sen Ruotsille 3-5. Suomi ja Heiskanen saivat MM-hopeamitalin. Heiskanen lopetti maajoukkueuransa siihen kevääseen pelattuaan 15 A-maaottelua tehoilla 3+3.

Suomen cupissa NST pääsi kahdeksan parhaan joukkoon, mutta hävisi sitten RuRulle 4-5. Edellisellä kierroksella olivat vastakkain NST/1 ja NST/2. Ykkönen voitti täpärästi 3-2. NST:n kakkonen pelasi 2. divisioonan itälohkossa ja oli siinä viides. Tehomies oli puolustaja Marko Lallo, 12+11.

Naisten 1. divisioonan itälohkossa NST oli kolmas. Liigakarsintoihin pääsi samoihin pisteisiin päätynyt Tuupovaaran Urheilijat. NST:n pistenainen oli Heidi Kiiskinen, 10+3.

A-poikien SM-sarjassa NST:llä oli periaatteessa käytettävissään 14 seuran miesten liigajoukkueen pelaajaa. Miesten liigan ja A-nuorten SM-sarjan pelit olivat kuitenkin monena viikonloppuna samaan aikaan ja liiga meni arvoasteikossa edelle. NST voitti kuitenkin SM-sarjan itälohkon kukistettuaan ratkaisevassa viimeisessä ottelussa mestaruutta puolustaneen Josban 2-1. Voittomaalin teki neljä sekuntia ennen päätösvihellystä Otto Moilanen Jussi Väänäsen syötöstä.

Joukkueen tasaisuutta ja laajaa pelaajamateriaalia kuvaa se, että runkosarjan 14 ottelussa NST:n parhaan pistemiehen meriittiin riitti pisteet 6+8, tekijänä Jussi Väänänen.

Pudotuspelit ratkaistiin kahden ottelun yhteistuloksella. Puolivälierässä NST voitti Espoon Oilersin ensin vieraissa 3-1 ja sitten kokona 3-2. Voittomaalin iski 39 sekuntia ennen loppua alivoimalla tyhjiin Sauli Hynynen.

Välierässä NST hävisi ensin vieraissa SBS Enolle 1-5, mutta taisteli kotipelissä voiton 8-4. Tilanne oli tasan 9-9. Jatkoaika meni maaleitta, mutta rankkarikilvassa NST oli parempi. Ratkaisevan maalin teki Santeri Oksman ja maalissa Antti Ryynänen torjui kaiken. Sammonlahden halliin oli ahtautunut noin 400 katsojaa.

Enon ottelussa NST:n kapteeni Manu Laurikainen sai rangaistuksia 62 minuuttia. Se on NST:n yhden ottelun ennätys, jota tuskin ylitetään.

A-nuorten SM-finaalit olivat valitettavasti samaan aikaan kuin miesten liigan putoamiskarsinnat. NST pelasi A-nuorten pelit ilman parhaitaan ja hävisi Helsingin NMKY:lle vieraissa 2-5 ja kotona 3-4. NST:n maalintekijät SM-finaaleissa olivat Helsingissä Ville Perälä ja Mikko Anttila ja Lappeenrannassa Jura Mäkinen, Santeri Oksman ja Manu Laurikainen.

SM-hopeajoukkueessa pelasi kauden aikana yli 30 pelaajaa: Timo Ahteela, Mikko Anttila, Timo Arponen, Olli-Pekka Englund, Pekka Hartikainen, Jussi Heikkola, Sauli Hynynen, Antti Karttunen, Atte Kolis, Simo Kopsa, Juha Kortelainen,. Johnny Kotro, Tommi Kourula, Manu Laurikainen (kapteeni), Jarkko Miettinen, Juho Moilanen, Otto Moilanen, Jura Mäkinen, Santeri Oksman, Ville Perälä, Valtteri Pitko, Tuukka Pöyry, Simo Ruuskanen, Aki Seppälä, Mikko Sinkko, Matti Tiilikainen, Jussi Väänänen sekä maalivahdit Antti Ryynänen, Henri Korhola ja Vesa Laurikainen. Finaalipeleissä pelasivat myös B-junnut Simo Tahvanainen, Aki Saira, Pekka Lensu ja Mikko Kärmeniemi.

Joukkueen valmentajina olivat Mikko Laurikainen ja Teemu Romppanen, joukkueenjohtajana Joni Ikonen ja huoltajana Jani Pöysti.

A-nuorten joukkueessa oli kaikkiaan 12+4 B-junnua. Siksi oli selvää, että seura menestyi myös B-nuorten peleissä, vaikka nekin kauden aikana menivät päällekkäin A-nuorten ja miesten pelien kanssa. NST voitti B-nuorten alkulohkon, paras pistemies oli Timo Arponen 10+6. NST kukisti loppusarjassa Westend Indiansin 4-1, RuRun 3-1 ja Tampereen Gunnersin 6-5, pelasi HIFK:n kanssa 4-4 ja hävisi OLS:lle 3-5.

B-nuorten välierässä NST pudotti mestaruutta puolustaneen SBS Enon. Peli päättyi 2-2, NST meni jo 2-0 johtoon Jussi Väänäsen ja Tuomo Nyyssösen maaleilla. Jatkoaika oli maaliton ja rankkareissa Henri Korhola torjui viidestä yrityksestä kolme ja Jussi Heikkola teki voittomaalin.

SM-finaalissa vastassa oli edellisten vuosien kiusaaja SSV, joka nytkin oli parempi 2-3. NST sai SM-hopeamitalit. NST:n maalintekijät finaalissa olivat Johnny Kotro ja Juho Moilanen. Joukkueessa pelasivat Timo Arponen, Juha Haapalainen, Jussi Heikkola, Mikko Heinonen, Sauli Hynynen, Janne Jalovaara, Atte Kolis, Sauli Kontunen, Johnny Kotro, Pekka Lensu, Jere Martiskainen, Juho Moilanen, Kimmo Mononen, Jura Mäkinen, Mika Nykänen, Tuomo Nyyssönen, Santeri Oksman, Valtteri Pitko, Janne Ruippo, Aki Saira, Simo Tahvanainen (kapteeni), Antti Valkeapää, Jussi Väänänen ja maalivahdit Henri Korhola, Antti Juvonen ja Vesa Laurikainen. Lopun pudotuspeleissä olivat mukana myös C-nuoret Janne Louhelainen ja Santtu Tahvanainen.

Hopeajoukkueen valmentajana oli Mikko Laurikainen, joukkueenjohtajana Pekka Oksman ja huoltajana Heikki Heikkola.

NST:n kovasta tasosta kertoo se, että poikien maajoukkueessa pelasi viisi NST:n poikaa: Kotro, Moilanen, Mäkinen, Pitko ja miesten liigajoukkueen mukana tämän kauden ollut B-junnumaalivahti Sami Sinkko.

NST:n C-nuoret voittivat alkulohkonsa suvereenisti (16 ottelua, 16 voittoa) maalierolla 164-18 ja paras pistemies Janne Louhelainen sai tilastoihin lukemat 55+12. Siis keskimäärin 3.4 maalia ottelua kohti. Sekä pisteiden että maalien määrä on yhä NST:n yhden kauden ennätys.

Eero Sirenin tilasto oli 27+18. Louhelainen teki Hollolan Urheilijat-46:ta vastaan seitsemän maalia. Se on NST:n kaikkien aikojen yhden ottelun ennätys.

Loppusarjassa ei kuitenkaan tullut mitalia vaan jaettu viides sija. NST voitti SalBan 12-2 ja Oilersin 6-3, mutta hävisi Ilvekselle 1-2, LoSB:lle 1-5 ja HIFK:lle 4-6.

D-nuorilla ei kaudella 1999-2000 ollut ollenkaan valtakunnallista lopputurnausta. Pelattiin vain Itä-Suomen aluemestaruuksista. NST voitti D-85:n aluemestaruuden kaatamalla finaalissa Mäntyharjun Virkistyksen 5-1. NST voitti myös D-86:n aluemestaruuden, finaalissa voitettiin Tammijärven Tammi 15-5. Kasivitosten alkusarjan NST:n paras pistemies oli Tuomas Arponen 18+13 ja kasikutosten paras Matti Taurama 17+12. Tuomas Arponen teki pelissä SB PaSaa vastaan (14-2) tehot 5+4=9. Se on edelleen NST:n yhden ottelun piste-ennätys.


Kausi 2000-2001, jälleen junnumitaleja

NST:n miesten pudottua liigasta lähtivät muihin seuroihin tai lopettivat Jarno Heiskanen (Raju), Jani Inkinen, Ville Kuusela (Josba), Otto Moilanen (Josba), Aki Seppälä (Josba), Antti Hirvonen, Jukka Kautonen ja Sami Sinkko (Happee). Tilalle saatiin Juuso Mikkonen (Top Team), Arto Suokas (Tor) sekä omista junioreista Manu Laurikainen, Santeri Oksman, Sauli Hynynen, Juha Kortelainen ja Henri Korhola sekä kakkosjoukkueesta Marko Lallo.

Valmentajaksi tuli Mika Muukkonen, jonka merkittävin ansio oli Suomen naisten maajoukkueen valmentaminen maailmanmestaruuteen keväällä 1999. Toisena valmentajana oli Teemu Romppanen.

Menetykset olivat niin suuret, että menestystä ei heti voinut odottaa. NST oli 1. divisioonan itälohkossa seitsemäs. Paras pistemies oli Manu Laurikainen 14+6. Suomen cupissa NST selvisi 5. kierrokselle eli kahdeksan parhaan joukkoon, mutta hävisi Gunnersille 5-9.

Liigavuosien jälkeen seuran talous oli huonossa kunnossa, ja puheenjohtaja Anneli Kiljunen joutui aloittamaan tiukan säästökuurin, joka tuotti tuloksia.

NST menetti myös naisten joukkueesta lähinnä opiskelujen takia maalivahti Anna-Mari Lehtorannan, Sari Särkän (myöhemmin Keskinen, ImVo), Jaana Kähön (Sveitsiin), Hanna Kupsasen (FBC Turku) ja Anu Skytän (Happee). Edustukseen pääsivät omista junnuista kaksoset Anne ja Nina Rasmussen ja Voisalmen Kunnon kasvatti, 16-vuotias Viktoria Nevalainen.


Naisten 1. divisioonan 2. lohkossa NST oli paras. Tavoite oli tosissaan nousu naisten liigaan, mutta se ei vielä toteutunut. Divarin loppusarjassa Merikoski SBT Oulusta, FBC Turku ja Idän Traktor pääsivät edelle. Tällä kaudella Jarkko Rantala piti valmennuksesta välivuotta, naisten valmentajana oli Ville Hämäläinen.

Naisten Suomen cupissa NST selvisi kahdeksan parhaan joukkoon, mutta hävisi Oilersille 1-5. Ykkösdivarin runkosarjan parhaat pisteet saivat Heidi Kiiskinen 7+5 ja Marjaana Mäntykivi 10+1.

NST:n miesten kakkosjoukkue aloitti 2. divisioonassa, mutta luopui kesken sarjan. Sen jälkeen NST:n reservijoukkue ei ole enää päässyt 2. divisioonan tasolle.

A-nuorissa NST puolusti SM-hopeaa ja joukkue oli paperilla edelleen ihan hyvä, mukana esimerkiksi neljä nuorten maajoukkueen sen kauden ja kolme edellisten kausien pelaajaa (Kotro, Hynynen, Pitko, Korhola, Mäkinen, Moilanen, Kourula). Tuloksena oli kuitenkin itälohkossa viimeinen sija ja putoaminen 1. divisioonaan.

A-tyttöjen SM-sarjaan osallistui kuusi joukkuetta. NST sai viidennen sijan. Tehoissa paras oli Marja Hämäläinen, 3+2.

B-pojissa NST selvisi loppusarjaan, mutta jäi 9. sijalle voitettuaan vain Gunnersin 6-1 ja Suolahden Urhon 6-1, mutta hävittyään Erälle 1-4 ja rovaniemeläiselle RSB-Teamille 1-2.

C-84 pojat voittivat alkulohkonsa (maaliero 15 ottelussa 158-26) ja välikarsintansa ja etenivät loppusarjankin voitokkaasti: Erä 2-1, SBS Pori 6-2, Hillerit 6-3 ja Ilves 5-4. Välierissä kaatui Gunners 4-3. SM-finaalissa vastustajana oli SSV. NST pääsi Eero Sirenin, Jonne Haapasalon ja Janne Louhelaisen maaleilla 3-0 johtoon, mutta se ei kestänyt. Tuloksena oli tappio 3-4 ja SM-hopeamitalit.

Hopeajoukkueessa pelasivat Antti Ahokas, Jonne Haapasalo (alkusarjassa 24+15), Juuso Jyrkinen, Mikko Laine, Kari Liimatainen, Janne Louhelainen (24+28), Jesse Marttinen, Markus Nikuri, Olli Pursiainen, Jussi Reponen, Henry Ropponen, Jussi Selenius, Jesse Silvennoinen, Eero Siren (28+12), Santtu Tahvanainen, Aapo Väänänen ja maalivahdit Ossi Lahti ja Simo Vartiainen. Valmentajana oli Ville Hyyryläinen ja joukkueenjohtajana Ari Laine.

Pelaajista Antti Ahokas siirtyi seuraavina vuosina golfiin ja voitti kesällä 2004 miesten avoimen Suomen mestaruusturnauksen ja on sen jälkeen menestynyt hyvin myös kansainvälisillä viheriöillä.

Janne Louhelainen siirtyi kauden jälkeen kesällä opiskelemaan Tampereelle ja pelaamaan Gunnersissa. Syksyllä Suomi pelasi poikien maaottelussa Ruotsia vastaan 2-2 ja Louhelainen teki Suomen molemmat maalit. Nuorten MM-kisoissa Saksassa Suomi sai pronssimitalit. Louhelainen oli joukkueessa, mutta ei kukaan NST:n sen kauden pelaajista.

NST:n C-85 pojat voittivat alkulohkonsa, paras pistemies Tuomas Arponen 21+8. Pojat voittivat myös välikarsintansa ja etenivät loppusarjankin voitokkaasti: SC Blues 5-1, Westend Indians 5-1, Roismalan Ponnistus 2-0 ja ratkaisevassa pelissä Tapanilan Erä 2-1. Erä putosi NST-häviön takia mitalipeleistä. Seuraavina vuosina se hallitsi tämän ikäluokan pelejä aina ratkaisuotteluja myöten (SM-kulta 2002, 2003, 2004 ja 2005), mutta tuolloin Lauri Kapanen ja kumppanit pidettiin kurissa.

SM-välierässä NST hävisi Kirkkonummen Rangersille 0-1 ja jäi pronssiotteluun SC Bluesia vastaan. Peli päättyi 3-3, mutta rankkarikilpailussa maalivahti Mika Hostikka torjui kaikki, Lasse Kurronen ja Ilari Heikkinen tekivät tärkeät maalit ja NST sai SM-pronssimitalit.

Pronssijoukkueessa pelasivat Toni Aapro, Tuomas Arponen (kapteeni), Lauri Ciani, Jyri Eskelinen, Ilari Heikkinen, Antti Hietamies, Mikko Hooman, Aleksi Hupli, Juuso Häkämies, Arttu Ikäheimo, Mikko Kaartinen, Timo Kupsanen, Lasse Kurronen, Simo Maijanen, Mikko Punkkinen, Petri Päivinen, Tuomo Reponen, Teemu Rissanen sekä maalivahdit Mika Hostikka ja Jari Karhu. D-pojista mukana oli loppupeleissä Matti Taurama.

Joukkueen valmentajina olivat Jyri Lammi ja Antti Hyyryläinen ja joukkueenjohtajana Merja Aapro.

NST:n D-86 voitti Itä-Suomen aluemestaruuden. Finaalissa se voitti joutsenolaisen Korven Hongan 6-5.

Tyttöjen sarjoissa NST:n joukkueiden menestys ei vuosiin ollut samaa tasoa kuin pojissa. Kehitystä kuitenkin tapahtui. Esimerkiksi kaudella 2000-2001 NST jäi C-tyttöjen alkusarjassa viimeiseksi hävittyään kaikki 10 ottelua. Kuitenkin jo kolme vuotta myöhemmin tästä joukkueesta Anni Nakari, Taru Kivistö, Aino Moilanen, Johanna Partinen, Viivi Rahkonen ja Karoliina Heikkinen olivat pelaamassa tämän ikäluokan SM-pronssiottelussa.


Kausi 2001-2002, naiset liigaan

NST:n naiset olivat monta vuotta olleet 1. divisioonan kärkipäässä, mutta nousu naisten liigaan onnistui vasta keväällä 2002. Naiset voittivat itälohkon pisteen erolla Tuupovaaran Urheilijoihin. NST:n tehokkain pelaaja oli Marjaana Mäntykivi, 12+4.

Nousijajoukkueessa pelasivat myös Viktoria Nevalainen, Heidi Kiiskinen, Katja Innanen, Nina Rasmussen, Anne Rasmussen, Maiju Torvi, Heli Huhtinen, Tiina Björkholm, Katri Sirola, Viivi Kainlauri ja Jaana Kauranen. Uusia pelaajia olivat Johanna Hellsten (ImVo), Maarit Pietiäinen (Josba), Katja Innanen ja maalivahdit Jonna Mäkelä (ImVo) ja Piia Laakkonen (Josba). Joukkue oli vahvistunut selvästi, sillä edellisestä kaudesta olivat pois jääneet opiskelujen takia vain Marja Hämäläinen ja Marjo Pesu.

Johanna Hellsten oli edellisellä kaudella voittanut 1. divisioonan lohkon pistepörssin ImVon joukkueessa. Maarit Pietiäinen oli pelannut monta vuotta liigassa Josbassa ja edustanut Suomea myös naisten maaotteluissa.

Joukkuetta valmensivat Jarkko Rantala ja Jussi Laukkanen sekä Jouni Kemppi. Joukkueenjohtajana oli Maria Esala. Loppusarjassa NST voitti M-Teamin ja KooVeen ja pelasi tasan SB Vantaan kanssa. Liigakarsinnassa NST voitti Ellit  2-0 ja  4-1 ja nousu oli sillä selvä. Molemmat karsintapelit pelattiin kustannussyistä Helsingissä.

Karsintapeleissä maalissa oli Piia Laakkonen (päästi neljässä ottelussa vain neljä maalia), Jonna Mäkelää peluutettiin kentällä.

Mika Muukkosen ja tietysti koko NST:n tavoitteena oli saada seuran miesten joukkue takaisin liigaan. Lähellä se olikin kolmena keväänä, mutta ei aivan onnistunut. Poissa olivat Antti Ryynänen, Johnny Kotro (Tor), O-P Englund (SamBa myöhemmin PoNoVo), Santeri Oksman (Indians) ja Jura Mäkinen. Omista A-nuorista Muukkonen otti edustukseen Juha Haapalaisen ja Maunu Jääskeläisen (kasvattajaseura Maalihaukat Ristiinasta), kakkosjoukkueesta tuli Hannu Tynkkynen ja Top Teamista Timo Käck. Muukkosen kanssa valmennuksesta vastasivat Teemu Romppanen ja uutena miehenä Sami Sorjonen.


Mika Topra oli keväällä 2002 jo 32-vuotias, NST:n edustusjoukkueen kaikkien aikojen vanhin pelaaja.

NST voitti 1. divisioonan itälohkon (NST 41 pistettä, TPK-Joensuu 39, Erä 35). Liigakarsinnoissa vastassa oli ensin länsilohkon voittaja Rangers. Ottelusarjan voittaja nousi suoraan liigaan. NST aloitti vierasvoitolla Kirkkonummella, vaikka Rangers johtikin reilun 15 minuutin pelin jälkeen jo 5-1. Varsinainen peliaika päättyi 5-5 ja aivan jatkoajan lopussa (69.54) Mikko Laurikainen teki voittomaalin 5-6 Mika Topran syötöstä.

Ilo jäi lyhytaikaiseksi. Seuraavana päivänä Lappeenrannassa NST hävisi 3-4, sitten toinenkin kotiottelu kääntyi tappioksi 7-8 ja Rangersin kotivoitto 4-2 nosti kirkkonummelaiset liigaan.

NST karsi vielä liigan toiseksi viimeisen vantaalaisen AC HaKin kanssa. Hyvästä yrityksestä ja kotiedusta huolimatta tuli pelkkiä tappioita: kotona 4-5, vieraissa tappio 0-6 ja kotona 2-5. Sarjatasona pysyi 1. divisioona.

A-nuoret pelasivat omassa 1. divisioonassaan vain vuoden ja palasivat SM-sarjaan.

B-nuoret voittivat alkulohkonsa. Tehomies Eero Siren keräsi pisteitä 18+15. Välikarsinta oli kuitenkin pettymys. NST hävisi SBS Porille 1-4, HIFK:lle 3-4 ja Gunnersille 2-4 ja putosi jatkosta. Alkulohkossa NST:n taakse jäänyt Raju pelasi lopulta SM-pronssimitalit.

C-nuoret voittivat myös alkulohkonsa, 14 ottelusta maaliero 116-14. Tuomo Reponen sai tehopisteet 10+34, joista syöttöjen määrä on seuran kaikkien aikojen ennätys. Pelissä Kotkan Reipasta vastaan (13-1) Tuomas Arponen sai plus/miinus-tilastossa tuloksen 9/0=+9, mikä on NST:n ennätys. "Bobi" oli siis kentällä yhdeksän kertaa NST:n tehdessä maalin ja hänen ollessaan kentällä vastustaja ei tehnyt maalia.

Välikarsintakin sujui voitollisesti, mutta lopputurnaus oli pettymys. NST hävisi SSV:lle 0-5, porilaiselle FBT Pitulle 6-7, Oilersille 4-9 ja sai tyytyä MäVin kanssa tasapeliin 2-2.

Nuoremmat C-juniorit (C-86) jäivät alkulohkossaan toisiksi riihimäkeläisen SC Topin jälkeen, mutta pääsivät välikarsinnasta jatkoon. Loppusarjassa NST sai jaetun viidennen sijan. Runkosarjassa paras pistemies oli Oskari Kangas, 16+9. Nuorimmista junioreista D-88 voitti Itä-Suomen aluemestaruuden. Aluefinaalissa kukistui Josba 7-6.

NST:n C-tytöt voittivat alkulohkonsa. Loppusarjassa NST voitti Lahden NMKY:n 2-1 ja pelasi SB Pron kanssa 2-2. Tasapeli helsinkiläisen M-Teamin kanssa olisi vienyt mitalipeleihin, mutta NST hävisi 1-2 ja sai tyytyä jaettuun viidenteen sijaan. Runkosarjassa NST:n tehopelaaja oli Marika Kylliäinen, 13+9.


Kausi 2002-2003, miehet cupin finaalissa

Naisten ensimmäiseen liigakauteen NST lähti joukkueella, josta vain Maarit Pietiäisellä ja kahdella uudella pelaajalla Mia Alenilla ja  Marja Pajarisella oli kokemuksia liigapeleistä. Alen oli pelannut Erässä ja SSV:ssä, Pajarinen Josbassa. Uusia pelaajia olivat myös Laura Nokelainen ja Hanna Monto Imatran Voimasta, Ella Seppinen Crackersista, Jenni Massinen Lahden NMKY:stä, Viivi Forsell Kotkan Reippaasta ja Henriikka Peni Porin Salibandykarhuista sekä pienen tauon jälkeen joukkueeseen palannut Tuuli Rantala.

Kesken kauden NST sai myös yllätysvahvistuksen, kun lappeenrantalaislähtöinen Heli Suoreijus liittyi joukkueeseen joulutauolla. Hänen päälajinsa oli ollut jalkapallo (SM-kulta 2002).

Omista tyttöjoukkueista edustukseen nousi Marika Kylliäinen, joka pääsi myös Jonna Mäkelän kanssa tyttöjen maajoukkueeseen. Menetyksiä edellisen kauden nousijajoukkueeseen olivat vain Heli Huhtinen, Maiju Torvi ja Viivi Kainlauri.

NST pelasi naisten liigassa kaksi ensimmäistä pelikautta Sammonlahden hallissa, missä se oli tottunut edellisinäkin vuosina harjoittelemaan ja pelaamaan. Kaupungin suurimmalle kentälle ja suurimman katsomon eteen Urheilutalolle ei haluttu siirtyä, koska kaupunki ei pystynyt järjestämään naisille harjoitusvuoroja Urheilutalosta.

Liigassa ensimmäisellä kaudellaan NST sai 22 ottelusta yhdeksän voittoa ja 13 tappiota. Runkosarjassa tuli kahdeksas sija. Se ratkesi vasta viimeisessä ottelussa Happeeta vastaan, joka oli pakko voittaa. NST voitti jatkoajalla 4-3. Runkosarjassa NST:n tehokkain oli Maarit Pietiäinen, 12+15.

Puolivälierissä vastassa oli runkosarjan voittanut Erä III. Se voitti kotonaan 5-3. Lappeenrannassa NST pakotti Erän jatkoajalle, mutta sen Erä voitti, loppunumerot 3-4. NST:llä oli kyllä unelma-alku: 1-0 Heli Suoreijus ajassa 0.20 ja 2-0 Heidi Kiiskinen ajassa 1.22. Erän pelaajilla oli kauden alkaessa enemmän naisten maaotteluja kuin NST:llä liigapelejä, ja rutiini ratkaisi. Jatkoajan Erä pelasi kuusikolla, jossa oli pelkästään tämän kauden naisten maajoukkueen pelaajia. Kolmannen pelin Erä voitti kotonaan 6-2. NST:n naiset hoitivat kotiottelunsa ja muun toimintansa niin hyvin, että NST palkittiin parhaana naisten liigaseurojen toimintakilpailussa.

Miesten joukkueen valmentajina olivat Mika Muukkonen ja Sami Sorjonen.


Miesten iloisin yllätys oli menestys Suomen cupissa. Ensin seuran A-nuoret yllättivät pääsemällä kolmannelle kierrokselle asti pudotettuaan muiden muassa miesten 1. divisioonan TPK-Joensuun 2-1. Kolmannella kierroksella olivat vastakkain NST:n edustusjoukkue ja A-nuoret. Aikuiset miehet voittivat 4-2.


Neljännellä kierroksella NST voitti Salon Palloilijat 5-4, sitten viidennellä kierroksella Loviisan Torin 4-3 ja välierissä Lopen Laakan 4-3.

Suomen cupin finaali pelattiin 13.12.2002 Helsingissä. NST:n vastustajana televisioidussa ottelussa oli Josba.

Josba oli murskaavan ylivoimainen. Se voitti 19-4. Pahimmin NST:tä pyöritti Janne Tähkä, 8+1. Entisistä NST:n pelaajista voittajajoukkueessa olivat Otto Moilanen ja Aki Seppälä.

NST:n pistemiehet cupin finaalissa olivat: Maunu Jääskeläinen 2+0, Jussi Väänänen 0+2, Mikko Sinkko 1+0, Arto Suokas 0+1, Juha Haapalainen 1+0 ja Sauli Hynynen 0+1.

Ennen kauden alkua vaihto joukkueen sisällä oli melkoinen. Pois lähtivät Mika Topra (Raju), Mikko Laurikainen (Sudet), Manu Laurikainen (Sudet), Juho Moilanen (SBS Eno), Jussi Heikkola, Antti Miettinen, Valtteri Pitko (Gunners), Henri Korhola (Oilers), Timo Käck (Top Team) ja Marko Lallo (PoNoVo). Uusia olivat Josbassa liigassa pelannut Ville Kuusela, Arto Vainikainen (SBS Eno), kakkosjoukkueesta nostettu maalivahti Antti Turunen, muutaman välivuoden jälkeen riveihin palannut
 Aki Kolis ja muut omat juniorikasvatit Aki Saira, Pekka Lensu, Janne Ruippo, Janne Jalovaara ja vasta 16-vuotias C-poika Matti Taurama.

Miesten 1. divisioonan itälohkon voitti Erä ja NST tuli toiseksi. Liigakarsinnassa vastaan tuli Tampereen Ilves.

Ilves voitti kotonaan 8-4, mutta Lappeenrannassa NST venyi jatkoajalle (6-6) ja sitten rankkareihin, missä voitto varmistui. Ratkaisevan maalin teki Mikko Sinkko. Ilves voitti kotonaan 6-5, mutta NST myös kotonaan 7-6. Voittomaali tuli ajassa 59.33, tekijänä Hannu Tynkkynen, syöttäjänä Ville Kuusela.

Ratkaiseva viides peli Tampereella päättyi Ilveksen häviöön 3-4. Tynkkynen toi NST:n tasoihin 3-3 yhdeksän minuuttia ennen loppua ja hetkeä myöhemmin Aki Kolis laukoi voittomaalin Tommi Kourulan syötöstä.

NST:lle tarjottiin liigapaikkaa vielä viimeisessä karsinnassa Rangersia vastaan. Maaliskuun lopussa peli ei kuitenkaan enää kulkenut. Rangers voitti suoraan kolmessa pelissä; 9-5, 13-7 ja 10-5.

NST:n pistemiehiä olivat Jussi Väänänen 22+20 ja Mikko Sinkko 18+10.

A-nuoret tulivat SM-sarjan itälohkossa toisiksi Josban jälkeen. Pisteissä paras oli Jonne Haapasalo, 21+12. Puolivälierissä vastassa oli Ilves. Se voitti kotonaan 8-2, mutta seuraavana päivänä Saimaan Salibandykeskuksessa NST venyi voittoon 7-5. SSBL:n sääntöjen mukaan tilanne oli tasan, pisteet 2-2. Välieriin menijää etsittiin ensin jatkoajalla, mutta se jäi maalittomaksi. Sitten alkoi rangaistuslaukauskilpailu, jonka Ilves voitti ja NST sai tyytyä SM-sarjan jaettuun viidenteen sijaan.

Kymmenkunta A-nuorissa pelannutta pääsi myös B-nuorten peleihin. Alkusarjan NST joutui pelaamaan paljolti ilman A:ssa pelanneita ja jäi lohkossa toiseksi joroislaisen HIF:n jälkeen. Paras pistemies oli Tuomo Reponen, 12+13.

B-nuorten välikarsintaan saatiin paras mahdollinen kokoonpano, mutta jatkoon päästiin vain karsintalohkojen parhaana kolmosena. NST hävisi Ruukin Innolle 3-4, pelasi järvenpääläisen SB-97:n kanssa 3-3 ja voitti SB Porin 8-2.

Loppusarjassa NST voitti Ruukin 8-1 ja Seinäjoen Peli-Veljet 6-0, pelasi HIFK:n kanssa tasan 3-3 ja hävisi Oilersille 1-3 ja meni neljän parhaan loppuhuipentumaan.

Välieräpelissä Gunnersia vastaan NST johti 16 sekuntia ennen loppua 3-2, mutta Gee teki ylivoimalla 3-3 ja 3-4. NST teki kuitenkin protestin, sillä ensimmäisessä erässä toimitsija- ja tuomarivirheen takia Gunnersin pelaaja pääsi liian aikaisin pois jäähyltä ja joukkue teki sinä aikana maalin. SSBL:n kurinpitovaliokunta hyväksyi puhelinkokouksessa protestin ja peli määrättiin pelattavaksi uudestaan. Uusinnan NST voitti 8-4.

SM-finaalipelissä Oilersia vastaan Jesse Silvennoinen vei NST:n 1-0 johtoon. Oilers tasoitti, mutta Mikko Laine teki 2-1. Oilers tasoitti ja meni ohi, mutta viimeisessä erässä Tuomas Arponen tasoitti 3-3:een. Vajaat neljä minuuttia ennen päätösvihellystä Oilersin Oscar Hänninen teki 3-4. Hänninen pelasi sillä kaudella jo miesten A-maajoukkueessa. Oilersin miesten SM-kultajoukkueessa olivat Hännisen lisäksi B-junnut Patrick Wardi ja Jani Malmelin.

NST:n hopeajoukkueessa oli kauden aikana kaikkiaan 33 pelaajaa: Tuomas Arponen (kapteeni), Lauri Ciani, Jyri Eskelinen, Jonne Haapasalo, Ilari Heikkinen, Antti Hietamies, Sampo Holm, Mikko Hooman, Aleksi Hupli, Juuso Häkämies, Arttu Ikäheimo,  Timo Kupsanen, Lasse Kurronen, Mikko Laine, Veli-Matti Lampinen, Kari Liimatainen, Jesse Marttinen, Markus Nikuri, Juha Parviainen, Olli Pursiainen, Petri Päivinen, Jussi Reponen, Tuomo Reponen, Teemu Rissanen, Henry Ropponen, Jussi Selenius, Jesse Silvennoinen, Eero Siren, Aapo Väänänen ja maalivahdit Ossi Lahti, Simo Vartiainen, Jari Karhu ja Mika Hostikka.

Joukkueen valmentajina olivat Ville Hyyryläinen ja Simo Ruuskanen, joukkueenjohtajana Hannu Haapasalo ja huoltajana Heikki Kupsanen.

NST:n C-nuoret voittivat alkulohkonsa ja välikarsintansa tappioitta. Alkusarjassa Oskari Kangas teki pisteet 29+4. Loppusarjassa NST pääsi toiseksi SB Pron jälkeen.

Loppuhuipentumassa välierässä NST voitti edellisen vuoden Suomen mestarin Oilersin 3-2. Maaleja iskivät Oskari Kangas, Matti Taurama ja Teemu Voutilainen. Finaalissa vastassa oli SB Pro Nurmijärveltä. NST johti peliä kolmannen erän alussa 5-2, mutta lopussa Pro tuli kovaa ja meni ohi, 5-6. Se oli NST:n ainoa tappio koko pelikauden aikana. SM-finaalin maaleista Oskari Kangas teki kolme, Matti Taurama ja Ville Pulli molemmat yhden.

C-poikien hopeajoukkueessa pelasivat Juha-Pekka Heiskanen, Tony Hurme, Joonas Härkönen, Oskari Kangas, Eetu Kiljunen, Johannes Kurronen, Petri Naakka, Markus Penttilä, Ville Pulli, Otto Savolainen, Niko Simola, Matti Taurama, Joonas Telkkä, Eero-Pekka Toivanen, Tomi Turunen, Lauri Töllikkö, Teemu Voutilainen ja maalivahdit Jesse Sipiläinen ja Eero Kosonen.

Valmentajina olivat Sauli Hynynen ja Johnny Kotro, joukkueenjohtajana Timo Kiljunen.

NST:n B-tytöt voittivat alkusarjansa, mutta loppusarjassa tuli tappio Erälle ja yllättäen myös Tepsille. Kahden maalin voitto M-Teamista olisi silti vienyt neljän parhaan joukkoon. Tiukka peli päättyi NST:n voittoon 6-5, mutta mitalipelit jäivät yhden maalin päähän: viides sija. B-tyttöjen parhaita olivat Jonna Mäkelä, Viktoria Nevalainen, Aino Moilanen, Jenni Harmanen, Marika Kylliäinen ja Ella Seppinen.

C-tytöt pääsivät myös loppusarjaan, mutta jäivät siinä lohkossaan neljänsiksi hävittyään Classicille, Erälle ja SB Prolle.

Keväällä 2003 NST:n monivuotinen puheenjohtaja Anneli Kiljunen valittiin kansanedustajaksi. Lappeenrantalaista seuraa ei voi johtaa Helsingistä ja Anneli jätti puheenjohtajan tehtävät Antti O. Arposelle.

Anneli Kiljunen valittiin Suomen Salibandyliiton hallituksen jäseneksi.

Keväällä 2003 Lappeenrannassa pelattiin ensimmäisen kerran naisten
maaottelu. Suomi voitti Venäjän 11-0.


Kausi 2003-2004, A-nuorten mestaruus

NST lähti naisten liigaan toiselle pelikaudelle tavoitteenaan sijoituksen parantaminen. Poissa runkopelaajista olivat vain Marjaana Mäntykivi ja Jaana Kauranen, joka siirtyi huoltajaksi. Uusia pelaajia olivat Seinäjoella liigakokemusta saanut Maria Lankoski, 1. divisioonan pistepörssien kärkipäässä pelaillut Anna Tuovinen, parin vuoden tauon jälkeen paluun tehnyt Marja Hämäläinen ja omista tyttöjoukkueista löydetty 16-vuotias Mira Lampinen, joka pääsi myös tyttöjen maajoukkueeseen. Jarkko Rantalan kaverina toisena valmentajana oli Mika Strömberg.

NST sijoittui runkosarjassa kuudenneksi. Se pelasi Suomen mestaria VFT:tä vastaan Vantaalla tasapelin 4-4. Hopeajoukkue Erä III:n NST voitti Mosahallissa 4-3. Pronssijoukkue Classicin NST voitti kotona 1-0 ja pelasi vieraissa 6-6. Classic voitti kauden aikana seurajoukkueiden Euroopan cupin, se oli edellisen kauden Suomen mestari.

Puolivälierässä vastassa oli runkosarjan kolmonen Oilers. NST voitti ensimmäisen pelin Espoossa 3-1 ja toisen pelin Lappeenrannassa 2-1. Jännää oli, Johanna Hellsten teki voittomaalin ajassa 58.04. Mitalipelit olivat yhden voiton päässä, mutta kokeneempi Oilers terästäytyi.

Oilers voitti kotonaan 7-5 ja murskasi sitten NST:n Lappeenrannassa 7-1. Ratkaiseva viides peli Espoossa oli jännittävä. Oilers pääsi heti alussa 2-0 edelle, mutta NST ajoi tiukasti eroa kiinni ja kavensi lopussa 2-1:een, mutta ei päässyt tasoihin.

NST sai ensimmäisen kerran naisiaan Suomen maajoukkueeseen. Ensin sinne valittiin maalivahti Jonna Mäkelä ja vuodenvaihteen jälkeen myös puolustajat Heidi Kiiskinen ja Johanna Hellsten.

NST:n miehet saivat uuden päävalmentajan Ville Hyyryläisestä, joka oli aikaisemmin valmentanut menestyksellisesti juniorijoukkueita. Edellisen kauden joukkueesta olivat poissa Mikko Sinkko (Josba), Sauli Hynynen (Ilves), Tommi Kourula (lopetti), Arto Suokas (Tor), Tuomas Ryynänen (PoNoVo) ja Aki Saira (Barbaarit). Tilalle saatiin maalivahti Petri Tukiainen (Top Team) ja viitosdivarin LuFT:sta löydetty Ville Aapro. NST:n omista B-nuorista Hyyryläinen nosti edustukseen Timo Kupsasen, Jonne Haapasalon ja maalivahti Ossi Lahden. Lisäksi syyskierroksen aikana saatiin Ruotsin liigasta "paluumuuttaja" Johnny Kotro.

Runkosarjassa NST:n tehomies oli Matti Tiilikainen, 25+15.

Miesten joukkue tuli 1. divisioonan itälohkossa toiseksi. Viimeisellä kierroksella se voitti Loviisassa lohkovoittaja Torin 8-7, mutta liigakarsinta alkoi tahmeasti. Vastustajana oli hämeenlinnalainen FT Trackers. NST:llä oli kotietu, mutta kotona hävittiin jatkoajalla 3-4. Toinen peli Hämeenlinnassa päättyi NST:n tappioon 8-4.

Kotona NST ryhdistäytyi voittamaan 8-4 ja ottelusarjasta tuli jännittävä. Neljäs peli Hämeenlinnassa meni jatkoajalle. Sen ratkaisi 3-2 voittomaalilla Juha Kortelainen kun kello näytti 63.45. Viimeisen pelin NST voitti Lappeenrannassa 5-3.

Nousu liigaan ei silti toteutunut vieläkään. Ratkaisevassa karsinnassa liigan hännille jäänyt Erä voitti NST:n kotonaan 6-3 ja 6-1 ja Lappeenrannassakin jatkoajalla 6-5.

Enemmän iloa saatiin A-nuorten peleistä. SM-sarjan itälohkossa NST tosin jäi neljänneksi, kun muutama ottelu oli samaan aikaan kuin miesten edustuksen peli ja sinne tarvittiin parhaita A-nuoria. Runkosarjassa NST:n paras pistemies oli Tuomo Reponen, 18+15.

Puolivälierissä NST voitti Porin Salibandykarhut kotona 9-2 ja vieraissa 8-3. Välierissä vastassa oli itälohkon voittaja SC Blues Jyväskylästä. Bluesin edustusjoukkue oli samaan aikaan karsimassa noususta 1. divisioonaan ja ensimmäiseen osaotteluun Lappeenrantaan se tuli varamiehisellä porukalla. NST voitti 7-2. Seuraavana päivänä Jyväskylässä SC Blues oli parhaalla kokoonpanolla, joka voitti NST:n 11-6.

Sääntöjen mukaan pisteet olivat 2-2 ja karsintaa jatkettiin jatkoajalla. Kellon näyttäessä 63.56 Janne Ruippo laukoi finaaliin oikeuttaneen maalin.

SM-finaalissa pelattiin kahdesta voitosta, vastustajana Helsingin IFK. Ensimmäisen pelin Pasilan Urheilutalossa NST voitti jatkoaikamaalilla 4-3, ratkaisijana Toni Kokkonen. SM-kulta oli katkolla Lappeenrannassa, mutta HIFK voitti vuorostaan täpärästi 3-2.

Ratkaiseva kolmas SM-finaali Pasilan Urheilutalossa. NST johti 72 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä 4-6, mutta HIFK taisteli pelin tasoihin, tasoitus 6-6 ylivoimalla ilman maalivahtia ajassa 59.45. Suomen mestaruus ratkesi jatkoajalla. Matti Taurama teki Ilari Heikkisen syötöstä "kultaisen maalin" 6-7, kello näytti 62.06. Tärkeä pelaaja oli myös maalivahti Ossi Lahti.

NST voitti ensimmäisen kerran A-nuorten mestaruuden. Joukkueessa pelasivat Tuomas Arponen (kapteeni), Juha Haapalainen, Jonne Haapasalo, Ilari Heikkinen, Mikko Hooman, Janne Jalovaara, Oskari Kangas, Tuomo Kinnunen, Jarno Kohonen, Toni Kokkonen, Timo Kupsanen, Lasse Kurronen, Jussi Kytö, Mikko Laine, Kari Liimatainen, Teemu Liira, Petri Päivinen, Ville Pulli, Tuomo Reponen, Janne Ruippo, Jussi Selenius, Eero Siren, Matti Taurama, Teemu Voutilainen ja maalivahdit Ossi Lahti, Juho Meuronen ja Jari Karhu.

Mestarijoukkueen valmentajina olivat Ville Hyyryläinen ja Simo Ruuskanen, joukkueenjohtajana Hannu Haapasalo ja huoltajana Heikki Kupsanen. Joukkueen tilastomiehenä oli Antti O. Arponen.

NST:n nuorista Jonne Haapasalo ja Ilari Heikkinen olivat voittamassa Suomelle nuorten maailmanmestaruutta Prahassa. Finaalissa Suomi voitti Ruotsin 6-2 ja Haapasalo syötti Suomen kaksi ensimmäistä maalia.

NST:n B-nuoret saivat SM-sarjassa yhdeksännen sijan. Pääsy pudotuspeleihin karsiutui tappioon Gunnersille 1-3. Se oli pettymys, sillä kaikilla NST:n pelaajilla oli edellisen kauden hopeamitali joko B:stä tai C:stä ja joukkueessa oli 13 tuoretta A-nuorten mestaria.

NST:n C-88 pojat pääsivät alkusarjastaan jatkoon. Välikarsinnassa NST voitti Porin Salibandykarhut 6-0 ja SB-97:n 4-1, mutta hävisi HIFK:lle 1-2. Loppusarjassa NST voitti Sudet 5-0, hävisi Ilvekselle 1-6 ja pelasi Happeen kanssa 2-2. Tuloksena oli jaettu viides sija. Happee voitti SM-kullan ja Ilves SM-hopean.

NST:n D-poikien ottelussa Susia vastaan Kuutti Aura teki NST:n historian nopeimmat kaksi maalia. Siihen tarvittiin aikaa vain kolme sekuntia (44.56-44.59).

Ennen tätä kautta NST ei ollut saanut tyttöjen sarjassa SM-mitalia. Ensimmäisen sai nyt A-tytöt. Se oli SM-sarjan itälohkossa toinen. Välierissä NST hävisi Erälle 0-1, mutta pronssiottelussa se voitti Oilersin. Peliaika päättyi 2-2, mutta rankkarikilpailussa NST oli parempi 2-1, maalintekijöinä Marika Kylliäinen ja Jonna Luostarinen, maalissa torjui hyvin Jonna Mäkelä.

A-tyttöjen pronssijoukkueessa pelasivat Viivi Forsell, Jenni Harmanen, Minttu Helin, Taru Kivistö, Marika Kylliäinen, Sanna Kärnä, Mira Lampinen, Jonna Luostarinen, Aino Moilanen, Tiina Musto, Anni Nakari, Viktoria Nevalainen, Johanna Partinen, Henriikka Peni, Viivi Rahkonen, Oona Reponen, Ella Seppinen (kapteeni), Anni Töllikkö ja maalivahdit Jonna Mäkelä ja Hanna-Mari Havia.

A-tytöt harjoittelivat naisten joukkueen mukana. Otteluissa valmentajina olivat Mika Strömberg, Marjo Pesu ja Jarkko Rantala ja joukkueenjohtajana Henriikka Peni.

Myös B-tytöt pääsivät SM-sarjassa neljän parhaan joukkoon. Loppusarjassa NST voitti Classicin 2-1 ja LoSB:n 7-0, mutta hävisi Erälle 0-4. Välierissä NST hävisi M-Teamille 1-4 ja pronssiottelussa Porvoon Salibandyseuralle 0-3. Tuloksena oli neljäs sija.

B-tyttöjen parhaita olivat Marika Kylliäinen, Mira Lampinen ja Johanna Partinen. Joukkuetta valmensivat Marjo Pesu ja Olli-Pekka Englund.

NST sai toisen tyttöjen mitalin C-tytöissä. Loppusarjassa NST voitti Kuljunmaan Palloseuran 4-2 ja Porvoon Salibandyseuran 2-1 ja hävisi SB Prolle 0-2. Välierissä NST hävisi TPS:lle 0-1, mutta pronssiottelussa voitettiin SB Vantaa 3-0.

C-tyttöjen pronssijoukkueessa pelasivat Jenni Harmanen, Karoliina Heikkinen (kapteeni), Emmi Hyypiä,  Leena Juusti, Kati Kostiainen, Annika Kylliäinen, Mira Lampinen, Laura Lipsanen, Oona Reponen, Anna-Liisa Sinkko, Anni Töllikkö, Maria Utti ja maalivahdit Päivi Laitinen ja Rebekka Laine.

Joukkueen valmentajina olivat Hannu Harmanen ja Jere Laine, joukkueenjohtajana Ismo Kylliäinen ja huoltajana Aino Moilanen.

Keväällä 2004 NST:n puheenjohtajuus taas vaihtui. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Marja Talikka.

Aikaisemmin NST:n puheenjohtajana 1998-2003 toiminut Anneli Kiljunen valittiin Salibandyliiton ehdokkaana urheilun keskusjärjestön Suomen Liikunnan ja Urheilun (SLU) hallitukseen.


Kausi 2004-2005, naisille SM-pronssi, miehet takaisin liigaan

NST:n naisten liigakausi sujui alusta asti hyvin. Runkosarjassa NST saavutti kolmannen sijan, edelle menivät Tikkurilan Tiikerit Vantaalta ja Erä III Helsingistä.

NST:n uusia pelaajia olivat Ruotsin liigasta siirtyneet ja aikaisemmin Suomessa Josbassa pelanneet Tiia Ukkonen ja Laura Kokko ja Josbasta tullut Virpi Ansio. Omista junioreista joukkueeseen tulivat Sanna Kärnä, Johanna Partinen, kakkosveskari Marianne Swanljung ja muutaman pelin pelannut Anni Töllikkö. Ensimmäisen kauden NST:ssä pelasivat myös Minttu Helin ja kolmosveskari Hanna-Maria Havia.

Heidi Kiiskinen piti kahdeksan peräkkäisen pelikauden jälkeen yhden välivuoden. Joukkueen kapteeni Nina Rasmussen loukkaantui kauden avausottelussa. Edellinenkin kausi oli jäänyt väliin jalkavamman takia.

NST:llä oli koko kauden ajan naisten liigan suurimmat yleisömäärät. Yksi kauden tavoitteista oli ylittää liigan yleisöennätys ja se toteutui 20. helmikuuta 2005 ottelussa Seinäjoen Peliveljiä vastaan. NST voitti 8-2 ja yleisöä oli liigan uusi ennätysmäärä 333.

Puolivälierissä vastaan tuli runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut Oilers. Vuotta aikaisemmin vastaava ottelusarja päättyi Oilersin voittoon. Nytkin Oilers aloitti voittamalla Lappeenrannassa 4-2. Espoossa kuitenkin NST voitti 4-0 ja kolmannen pelin Lappeenrannassa 7-4. Espoolaiset eivät silti luovuttaneet vaan voittivat kotonaan 2-1. Ratkaiseva viides peli Lappeenrannassa päättyi kuitenkin 5-1 ja NST oli neljän parhaan joukossa.

Välierissä vastaan tuli Erä III. Runkosarjassa NST oli hävinnyt molemmat pelit täpärästi, kotona 5-6 ja Helsingissä jatkoajalla 6-7.
Erä voitti nyt kotonaan 6-2 ja Lappeenrannassa 4-3. NST heräsi vielä taistelemaan ja voitti Tapanilan Mosahallissa 4-3 nousten viimeisessä erässä tappioasemasta ensin tasoihin ja sitten edelle. Ratkaisevat maalit tekivät Sari Keskinen ja Mia Alen. Erä III oli rutinoidumpi ja ratkaiseva neljäs peli päättyi Lappeenrannassa 1-7.

NST pääsi kuitenkin pronssiotteluun, jossa vastustajana oli Salibandyseura Viikingit eli SSV. Runkosarjassa NST oli voittanut molemmat keskinäiset pelit: 6-2 ja 7-3. Yleisöä oli NST:n naisten uusi ennätys: 465. Ensimmäinen erä meni SSV: lle 2-3. Toisessa erässä Ella Seppinen tasoitti 3-3:een ja erän viimeisen puolen minuutin aikana hienosti pelannut kaksikko Sari Keskinen viimeistelijänä ja Mia Alen syöttäjänä taituroi 4-3 ja 5-3. Heti kolmannen erän alussa Alen teki 6-3 ja SSV oli lyöty.

NST:n pronssimitalijoukkueessa pelasivat Mia Alen (runkosarjassa 14+13), Virpi Ansio, Viivi Forsell, Hanna-Maria Havia, Minttu Helin, Marja Hämäläinen, Katja Innanen, Sari Keskinen, Laura Kokko, Marika Kylliäinen, Sanna Kärnä, Mira Lampinen, Maria Lankoski, Viktoria Nevalainen, Laura Nokelainen (kapteeni), Johanna Partinen, Tuuli Rantala, Anne Rasmussen, Nina Rasmussen, Ella Seppinen, Heli Suoreijus, Anna Tuovinen (runkosarjassa NST:n ennätys 17+16=33), Anni Töllikkö ja Tiia Ukkonen (runkosarjassa 20+10) sekä maalivahdit Jonna Mäkelä ja Marianne Swanljung.

Liigan lokakuun pelaajana palkittiin NST:n Tiia Ukkonen.

Valmentajina olivat Jarkko Rantala ja Mika Strömberg, joukkueenjohtajana Maria Esala, fysioterapeuttina Marleena Makaroff ja huoltajana Tuuli Rantala.

Kauden päätteeksi Suomen naisten maajoukkue pelasi MM-turnauksen Singaporessa. Suomi sai hopeamitalit hävittyään finaalin Ruotsille. Mitalistien joukossa olivat NST:n maalivahti Jonna Mäkelä ja hyökkääjä Tiia Ukkonen.

NST:n miesten joukkueen uusia nimiä olivat seuran A-nuorista tullut maalivahti Juho Meuronen, Rajusta tulleet Lasse Hatinen, Paavo Haimila, Elias Lavikkala ja Matti Keltanen ja Top Teamista tullut Henri Tolvanen. Yhden kauden Barbaareissa pelannut Aki Saira palasi NST:n puolustukseen ja A-nuorista muutaman miesten pelin pääsivät pelaamaan Teemu Voutilainen, Tuomas Arponen ja Tuomo Reponen.

Miesten ykkösdivisioonassa NST:n kausi oli vaihteleva. Syksyllä joukkue taisteli itälohkon kärkipaikasta Loviisan Torin kanssa, mutta joulu-tammikuussa tuli seitsemän ottelun ketju, joista NST hävisi kuusi. Loviisa pääsi ratkaisevasti karkuun ja liigakarsintaan oikeuttava sarjataulukon kakkossijakin karkasi monen mielestä saavuttamattoman kauas. Tammikuun lopusta maaliskuun alkuun NST otti loppukirin: seitsemästä ottelusta kuusi voittoa ja yksi tasapeli. Ratkaisevin oli kotona 4-2 voitto SB Prosta, joka jäi sarjassa kolmanneksi kaksi pistettä NST:n perässä.

NST tuli itälohkossa toiseksi ja pääsi neljäntenä keväänä peräkkäin liigakarsintaan. Takkuisesti sujuneen kauden jälkeen kovin moni ei osannut odottaa menestystä.

Liigakarsinnan ensimmäisessä vaiheessa kohdattiin länsilohkon kakkonen Turun Palloseura, jolla oli kotikenttäetu. NST voitti Turussa 8-3 ja Lappeenrannassa 7-3, mutta Tepsi venyi toisessa kotiottelussaan pakkovoittoon 5-3. Jatkopaikka oli uudelleen katkolla Lappeenrannassa ja peli päättyi tiukkojen tilanteiden jälkeen 4-4 vielä jatkoajankin jälkeen. Tarvittiin rankkarikilpailu ja sen NST hallitsi: 5-4.

Liigakarsinnan viimeisessä vaiheessa vastassa oli AC HaKi Vantaalta. Sillä oli kotietu ja se oli liigassa taistellut jopa pudotuspelipaikasta viimeisille kierroksille asti, mutta joutunut lopulta putoamiskarsintaan. Ottelusarjan avauksen vantaalaiset voittivat kotonaan 7-3.

Karsinta oli äärimmäisen tasaväkinen. Toinen ottelu Lappeenrannassa päättyi NST:n voittoon. Varsinainen peliaika päättyi 5-5 ja tarvittiin rankkarikilpa. Se ratkesi NST:lle, ratkaisevan rankkarin upotti Maunu Jääskeläinen. HaKin maalissa pelasi A-maajoukkueen Henri Toivoniemi. Kolmas peli Vantaan Tikkurilassa oli yhtä jännittävä. Viimeisen erän alussa tilanne oli 4-4, mutta HaKi teki 5-4.

Liigapaikka oli HaKille katkolla Lappeenrannassa neljännessä pelissä. NST pelasi kuitenkin hurmiossa ja tasoitti sarjan voittamalla 8-3. Ratkaisu siirtyi viidenteen peliin.

AC HaKi voitti ensimmäisen erän Tikkurilassa 4-2, mutta NST tuli toisessa erässä tasoihin 4-4. Vantaalaiset tekivät ylivoimalla 5-4, NST tasoitti 5-5 ja meni jo 5-6 edelle, tekijänä Ilari Heikkinen, syöttäjänä Paavo Haimila. HaKi kuitenkin tasoitti 6-6 ennen varsinaisen peliajan loppua.

NST:n liiganousu ratkesi jatkoajalla kellon näyttäessä 64.03. Vantaalaiset saivat jäähyrangaistuksen ja NST pyöritti ylivoimaa, joka päättyi Jonne Haapasalon syötöstä Johnny Kotron laukaukseen ja voittomaaliin 6-7.

Liigaan nousseessa joukkueessa pelasivat maalivahdit Ossi Lahti, Juho Meuronen ja Petri Tukiainen, puolustajat Juha Kortelainen, Ilari Heikkinen, Timo Kupsanen, Lasse Hatinen, Elias Lavikkala, Henri Tolvanen, Aki Saira ja Teemu Voutilainen ja hyökkääjät Aki Kolis, Jonne Haapasalo, Johnny Kotro, Antti Karttunen, Jussi Väänänen, Matti Tiilikainen (runkosarjassa 26+12), Matti Taurama, Maunu Jääskeläinen, Juha Haapalainen, Ville Aapro (kapteeni), Arto Vainikainen, Matti Keltanen, Paavo Haimila, Tuomas Arponen ja Tuomo Reponen.

Päävalmentajana oli Ville Hyyryläinen, toisena valmentajana muutamassa ottelussa Jari Piiparinen. Joukkueenjohtajina olivat Hannu Haapasalo ja Jani Pöysti, huoltajana ja fysioterapeuttina Jani Laukkarinen.

NST:n A-nuoret puolustivat SM-kultaa. Itälohkossa NST tuli toiseksi ja Tuomo Reponen voitti lohkon pistepörssin: 13+18=31. Oilersia vastaan Reponen syötti viisi maalia - NST:n ennätys. Seuraavalla kaudella hän syötti viisi maalia ottelussa SB Savoa vastaan. NST sai kotiedun puolivälieriin, missä vastassa oli SSV. Saimaan Salibandykeskuksessa kotiedusta ei ollut hyötyä, SSV oli parempi 4-5. Vuosaaressa kuitenkin NST voitti jatkoaikamaalilla 6-5 ja ratkaisu saatiin kotipeliin. Se hävittiin 5-6 ja kausi päättyi siihen: jaettu 5. sija.

A-tytöt pääsivät SM-sarjassa välieriin eli neljän parhaan joukkoon. NST voitti runkosarjan itälohkon häviten vain yhden ottelun, SSV:lle 0-3. Lohkon kakkosen Porvoon Salibandyseuran NST voitti 4-2 ja 4-1. Välierissä vastassa oli TPS. NST hävisi yllättäen 1-2 ja joutui pronssiotteluun. Sen voitti Porvoon Salibandyseura 2-1 ja NST jäi neljänneksi.

Storvreta Cupissa Upsalassa NST:n A-tytöt saivat kolmannen sijan. Alkusarjan ottelussa Tiia Ukkonen teki kuusi maalia, se on NST:n naisten ja tyttöjen ennätys.

B-tytöt voittivat alkusarjassaan kaikki ottelut. Välisarjassa tuli kuitenkin tappioita, eikä joukkue päässyt neljän parhaan loppuhuipentumaan, tuloksena oli SM-sarjan jaettu 7. sija.

NST:n tytöistä Anni Töllikkö ja Mira Lampinen pääsivät tyttöjen maajoukkueeseen, joka pelasi MM-turnauksen Tampereella. Tytöt saivat Suomen joukkueessa MM-hopeamitalit.

C-tytöt voittivat alkulohkonsa ja saivat loppusarjassa jaetun 7. sijan.

B-nuoret eivät täysin onnistuneet alkusarjassa, joka oli karsinta erilliseen kevään SM-sarjaan, NST hävisi yhden pelin Rajulle ja jäi taulukossa toiseksi. Pojat kuitenkin voittivat aluejatkosarjan ja aluekarsinnan ja pääsivät vielä "keittiön kautta" yrittämään mitalipeleihin. Alkusarjojen paras pistemies oli Juha-Pekka Heiskanen, 7+20.

Pudotuspelien karsinnassa NST voitti Hattelmalan Urheilijat 6-1 ja Helsingin IFK:n 2-1.

Lopputurnauksessa NST voitti Westend Indiansin 3-2 ja välierissä Turun Palloseuran 7-5. Finaalissa vastassa oli Espoon Oilers. Teemu Voutilainen laukoi 1-0. Ville Pulli teki Pauli Penttilän syötöstä 2-0 ja lopussa Oskari Kangas tyhjiin 3-0. Finaalin parhaana pelaajana palkittiin nollan pitänyt ja viimeisen maalin syöttänyt maalivahti Eero Kosonen.

B-nuorten kultajoukkueessa pelasivat Juha-Pekka Heiskanen, Matti Heiskanen, Juho Hetemaa, Henri Hovi, Tony Hurme, Topi Hyrkkänen, Joonas Härkönen, Niko Härkönen, Oskari Kangas (kapteeni), Lauri Kirves, Vesa Kokkonen, Joni Koppo, Johannes Kurronen, Perttu Laine, Joonas Luukkanen, Olli Partanen, Markus Penttilä, Pauli Penttilä, Ville Pulli, Vili Rahkonen, Otto Savolainen, Jouko Sumen, Matti Taurama, Joonas Telkkä, Jesse Thomander, Tomi Turunen, Lauri Töllikkö, Teemu Voutilainen ja maalivahdit Eero Kosonen, Jesse Sipiläinen, Mika Pulkkinen ja Ville Vartiainen.

Joukkueen valmentajana oli Anssi Jukka ja joukkueenjohtajana Johnny Kotro.

Kuusi NST:n juniorijoukkuetta oli Suomen kahdeksan parhaan joukossa. C-88 pojat voittivat alkulohkonsa ja pääsivät jatkopeleissä SM-loppusarjaan voittamalla ratkaisevassa ottelussa mestaruutta puolustaneen Happeen. Loppusarjassa tuli jaettu 7. sija. D-pojissa NST voitti Heinolan NMKY:n 25-3. D-pojissa ei ole sääntöä, että ottelu keskeytetään 12 maalin eron jälkeen. Tämä on NST:n kaikkien aikojen suurin voitto. Tatu Könönen teki ennätystehot 5+7=12. Kauden aikana Könönen keräsi noin 80 pistettä (kahden ottelun pöytäkirjat ovat kateissa). D-pojat voittivat aluemestaruuden.

NST:n tilinpäätös osoitti keväällä 2005 enemmän ylijäämää kuin koskaan ennen, 32 569 euroa, ja vuosikymmenen alkupuolelle maksamatta jääneet laskut saatiin maksetuiksi. Seuran puheenjohtaja Marja Talikka valittiin kauden aikana Salibandyliiton valtuustoon ja Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilun (EKLU) hallituksen varapuheenjohtajaksi. Kevään vuosikokouksessa NST:n uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Juha Härkönen.


Kausi 2005-2006, naisille mestaruus

Naisten joukkueesta lopettivat pronssijuhliin Tuuli Rantala, Anne ja Nina Rasmussen, Maria Lankoski, Hanna-Maria Havia, Minttu Helin, Katja Innanen ja Viktoria Nevalainen. Laura Nokelainen oli tämän kauden ulkomailla ja Mira Lampinen keskittyi tyttöjen peleihin. Uusia pelaajia olivat Trombista superykkösestä tullut Carina Kovanen ja Happeesta palannut NST:n kasvatti Anu Skyttä. Happeessa vuoden pelannut Katri Sirola tuli myös takaisin. Heidi Kiiskinen palasi joukkueeseen välivuoden jälkeen ja aloitti yhdeksännen kautensa NST:ssä. Tyttöjunnuista joukkueeseen nostettiin Maria Utti ja Oona Reponen, joka valitettavasti loukkasi polvensa juuri kauden alkajaisiksi. Myös Heli Suoreijuksen kausi päättyi jo lokakuun alussa polvivammaan. Naisten joukkueen uutena päävalmentajana oli Mika Strömberg.

NST aloitti liigakauden voittamalla vieraskentällä hallitsevan Suomen mestarin Tikkurilan Tiikerit 5-2. Runkosarja sujui kohtuullisesti, mutta ei aivan odotusten mukaan. Sarjan päätteeksi sarjataulukossa sijoitus oli neljäs.

Puolivälierissä kaatui Tiikerit suoraan voitoin 3-0. Välierä Erä III:ta vastaan oli sitäkin tiukempi. Erällä oli kotietu runkosarjan perusteella ja se voitti kaksi ensimmäistä peliä ja oli kotonaan jo jatkopaikan tuntumassa. NST kuitenkin taisteli voiton 2-3, voitti sitten myös kotona 4-3 ja ratkaiseva viides välieräpeli Mosahallissa päättyi jatkoajan viimeisellä minuutilla Virpi Ansion kaukolaukaukseen, joka toi voiton ja finaalipaikan 1-2.

Finaalisarjassa vastassa oli Classic. Avauspeli päättyi Tampereella Classicin voittoon 4-2. Kotona kuitenkin tasoitettiin tilanne voittamalla 5-4. Paikalla oli liigan yleisöennätys, 677 katsojaa. NST löysi tarvittavan hurmoksen ja voitti Tampereella kolmannen osaottelun 4-5. Jatkoajan jälkeen jouduttiin rankkareihin: Jonna Mäkelä torjui ja Sari Keskinen teki ratkaisevan maalin.

Neljänteen SM-finaaliin Lappeenrannan Urheilutaloon tuli 1 039 katsojaa, mikä on naisten liigapelien ylivoimainen Suomen ennätys. Yleisö kannusti hienosti ja jännitys säilyi viimeiselle minuutille. Tiia Ukkonen teki voittomaalin 5-4 ja NST:n ensimmäisen aikuisten sarjan Suomen mestaruuden juhlinta alkoi.

Mestarijoukkueessa pelasivat Mia Alen, Virpi Ansio, Viivi Forsell, Marja Hämäläinen (kapteeni), Sari Keskinen, Heidi Kiiskinen, Laura Kokko, Carina Kovanen, Marika Kylliäinen, Sanna Kärnä, Hanna Monto, Johanna Partinen, Ella Seppinen, Katri Sirola, Anu Skyttä, Anna Tuovinen, Anni Töllikkö ja Tiia Ukkonen sekä maalivahdit Jonna Mäkelä ja Marianne Swanljung. Muutamaan peliin pääsivät myös juniorit Annika Kylliäinen, Maria Utti ja Jenni Harmanen.

Valmentajina olivat Mika Strömberg, Aki Saira ja Jussi Laukkanen, joukkueenjohtajana Maria Esala ja fysioterapeuttina Marleena Makaroff. Mia Alenin 24 maalia ja 37 pistettä (24+13) olivat NST:n uusia ennätyksiä liigassa.

Suomen cupissa NST pudotti kotiturnauksessa liigajoukkueet Happeen ja PSS:n ja superykkösen Papasin. Puolivälierissä vastassa oli SPV Seinäjoelta. NST voitti Marika Kylliäisen jatkoaikamaalilla 3-2. Välierissä päästiin helpommalla, SB Pro hävisi 7-4. Cupin finaalissa Helsingin Jäähallissa vastassa oli Classic. Yleisöä oli 1 965. NST piti palloa noin 80 prosenttia otteluajasta, mutta tamperelaiset puolustivat tiiviisti ja hyvin. NST hävisi 1-2.

NST:n hyvästä kevätkaudesta kertoo se, että liigan helmikuun pelaajaksi valittiin Carina Kovanen, maaliskuun pelaajaksi Jonna Mäkelä ja huhtikuun pelaajaksi Mia Alen.

Jonna Mäkelä ja Tiia Ukkonen olivat naisten maajoukkueessa jo kauden alussa. Mia Alen pääsi maajoukkueeseen joulukuussa. Carina Kovanen, Marja Hämäläinen ja Laura Kokko pukivat sinivalkoisen maajoukkuepaidan ensimmäisen kerran helmikuussa 2006. Kovasen maaotteluavaus oli kova: hallitsevaa maailmanmestaria Sveitsiä vastaan tehot 1+2. Kauden päätyttyä Jonna Mäkelä valittiin naisten liigan parhaaksi pelaajaksi ja parhaaksi maalivahdiksi.

Huhtikuussa 2006 Lappeenrannassa pelattiin Suomen, Sveitsin ja Latvian naisten turnaus. Siinä maajoukkueen yksi kentällinen oli NST:n pelaajista. Anni Töllikkö pelasi kauden aikana tyttöjen maajoukkueessa. Maajoukkueringissä oli myös Oona Reponen, mutta hän loukkasi jalkansa maajoukkueen leirillä.

Liigaan nousseesta miesten joukkueesta Aki Saira ja Juho Meuronen siirtyivät Barbaareihin, Matti Keltanen lähti Saksan liigaan, Henri Tolvanen takaisin Top Teamiin, Elias Lavikkala takaisin Rajuun, Johnny Kotro Josbaan ja Petri Tukiainen PoNoVoon. Teemu Voutilainen ja Tuomo Reponen olivat armeijassa ja keskittyivät A-nuorten peleihin. Uusia liigamiehiä olivat Josbasta palannut ja A-maajoukkueessakin pelannut Aki Seppälä, Tampereelta palannut Janne Louhelainen (liigaa Gunnersissa ja Classicissa), SB Troopersista Imatralta löydetty maalivahti Erkki Pasanen, Miehikkälän Vilkkaasta tullut Sami Kiviharju (entinen NST:n juniori) ja PoNoVosta kakkosdivarista NST:hen palannut Olli-Pekka Englund ja Barbaareista palannut Toni Kokkonen. Omista junioreista liigamiehistöön tulivat Eero Siren ja maalivahti Eero Kosonen.

Miesten joukkueen valmentajina olivat Jarkko Rantala ja Simo Ruuskanen, managerina Ville Hyyryläinen, joukkueenjohtajana juuri ennen sarjakauden alkua polvensa satuttanut Matti Tiilikainen ja huoltajana Jani Pöysti.

Kauden jo alettua joukkueeseen liittyivät Loviisan Torissa pelannut Toni Salmi ja valmentajaryhmään tullut Kari Sipiläinen. Top Teamin Tero Astikainen ehti mukaan vain pariin peliin, kun jalkavamma lopetti kauden.

NST aloitti liigan mainiosti. Kolmen kierroksen jälkeen NST oli sarjataulukon kärjessä. Tappioita toki alkoi tulla sarjatulokkaalle, mutta se taisteli viimeisille kierroksille asti pääsystä kahdeksan parhaan pudotuspeleihin. Runkosarjan lopullinen sijoitus oli kymmenes ja sarjapaikka säilyi ilman karsintoja. Arvokkain voitto saatiin kotikentällä Josbasta 7-3, joensuulaiset saivat kauden päätteeksi pronssimitalit.

Maalivahti Ossi Lahti valittiin liigan syyskuun pelaajaksi. NST:n paras pistemies oli Janne Louhelainen, 29+31=60. Hän kilvoitteli koko kauden ajan liigan Tupla-pelaajien (joukkueensa paras pistemies) paremmuudesta ja sai lopulta jaetun toisen sijan. Louhelainen taisteli koko kauden myös Ilta-Sanomien tähtipörssin kärkipäässä. Louhelaisen syöttöjen ja pisteiden määrä olivat NST:n uusia ennätyksiä liigassa.

NST:n A-nuoret voittivat joulukuussa 2005 Ruotsissa Storvretan turnauksen. Finaalissa kaatui useista suomalaisista liigaseuroista kerätty joukkue nimeltä Finnsta IBK 2-1. NST:n maalit tekivät Oskari Kangas ja Tomi Turunen, maalissa Eero Kosonen pelasi hyvän pelin.

SM-sarjassa NST:n A-nuoret voittivat itälohkon. Puolivälierissä vastassa oli Espoon Oilers. Kotona NST voitti vaivoin jatkoaikamaalilla 9-8, mutta seuraavana päivänä Espoon Leppävaarassa NST murskasi Oilersin 12-1.

Välierissä vastassa oli Tampereen Gunners. Kotona NST voitti 7-3, mutta oudolla vieraskentällä Pyynikillä Gee oli parempi 9-6. Kotona Saimaan Salibandykeskuksessa NST voitti 6-2 ja meni finaaliin. Finaalissa vastassa oli tamperelainen IC-Akatemia, Ilveksen ja Classicin yhdistelmä. Se oli voittanut länsilohkon. Ensimmäinen finaali Lappeenrannassa päättyi NST:n voittoon 7-4, mutta seuraavana päivänä Tampereen Metro-Auto Areenalla ICA oli parempi 14-6.

Mestaruus ratkesi kolmannessa finaalissa. NST ei ollut kauden aikana hävinnyt yhtään kotipeliä. Nyt peliaika päättyi 5-5 ja jatkoaika pelattiin maaleitta. Tarvittiin rangaistuslaukauskilpailu - ja siinä ICA oli parempi. Yleisöä oli NST:n junioripelien ennätys, 487 katsojaa.

NST sai A-nuorten SM-hopeaa joukkueella Tuomas Arponen (kapteeni), Jonne Haapasalo, Ilari Heikkinen, Juha-Pekka Heiskanen, Juho Hetemaa, Henri Hovi, Tony Hurme, Juuso Häkämies, Arttu Ikäheimo, Oskari Kangas, Joni Koppo, Timo Kupsanen, Johannes Kurronen, Lasse Kurronen, Tuomas Mikkola, Pauli Penttilä, Henri Pitkänen, Ville Pulli, Vili Rahkonen, Tuomo Reponen, Teemu Salonen, Jouko Sumen, Matti Taurama, Tomi Turunen ja Teemu Voutilainen sekä maalivahdit Eero Kosonen ja Jari Karhu.

SM-hopeajoukkueen valmentajana oli Simo Ruuskanen, huoltajana Heikki Kupsanen ja joukkueenjohtajana Helena Rahkonen.

NST:n A-tytöt olivat SM-sarjan alkulohkossa kolmansia. Kaksi parasta pääsi välieriin eli NST:lle jaettu viides sija.

NST:n B-tytöt olivat SM-sarjan alkulohkossa toisia tasapisteissä lohkovoittaja Top Teamin kanssa. SM-loppusarjassa tuli kolme tappiota ja lopputuloksena jaettu seitsemäs sija.

NST:n B-pojat olivat SM-sarjan alkulohkossa toisia. Alueellisen jatkosarjan ja play off-karsinnan NST voitti ja pääsi yrittämään puolivälieriin. NST voitti OLS:n 5-3, mutta hävisi HIFK:lle 1-10 ja putosi pois puolivälieristä.


Kausi 2006-2007, Eurocupin pronssi

Naisten mestarijoukkue pääsi tammikuun alussa 2007 pelaamaan mestarijoukkueiden Euroopan cupia Ruotsin Varbergissa. Tuloksena oli pronssimitalit.

Alkulohkossa NST hävisi Sveitsin mestarille UHC Dietlikonille 1-4. Sveitsiläiset voittivat lopulta koko cupin. NST voitti Venäjän mestarin Nizhny Novgorodin 8-1 ja Latvian mestarin Rybene/Rentsin 4-2. Välierissä NST hävisi Ruotsin mestarille IKSU:lle 2-7.

Pronssiottelussa voitettiin Tshekin mestari FBC Liberec 7-2. Heli Suoreijus teki kolme maalia. Maalivahti Jonna Mäkelä valittiin turnauksen all stars -joukkueen maalivahdiksi.

Ennen kauden alkua NST menetti mestarijoukkueestaan Mia Alenin, Marika Kylliäisen (TuuU) Sanna Kärnän (Sudet), Ella Seppisen (Crackers), Anu Skytän, Katri Sirolan ja Marianne Swanljungin alempiin sarjoihin.

Laura Nokelainen palasi riviin välivuoden jälkeen. Oilersista saatiin maajoukkuekokemusta omannut Laura Ristimäki. Omista A- ja B-tytöistä pääsivät liigapeleihin Marjukka Mäkinen, Juuli Hakkarainen (Josba), Annika Kylliäinen, Mira Lampinen, Aino Jokela, Satu Sinkko, Taru Vaartaja (StU), Sikke Korhonen (Trombi-98), Kristiina Simolin (TPS) ja Riina Markku (StU).

NST:n mestarijoukkueen päävalmentaja Mika Strömberg muutti loppukesästä 2006 pois Lappeenrannasta ja jätti NST:n valmentamisen. Tilalle tuli Jyrki Paajanen, mutta hänkin luopui liigan avauksen tienoilla päävalmentajan pestistä. Kauden aikana valmennuksesta vastasi kolmikko Jouni Kemppi, Aki Saira ja Jussi Laukkanen.

Liigassa NST pelasi runkosarjan paremmin kuin edellisenä vuonna ja nousi lopussa runkosarjan voittoon. Maalivahti Jonna Mäkelä palkittiin liigan helmikuun pelaajana. Tasaisesta joukkueesta paras pisteissä oli liigan 18. sijalla Laura Ristimäki 10+10=20.

Pudotuspeleissä NST voitti puolivälierissä Oilersin suoraan kolmella voitolla. Tiia Ukkonen teki Oilersia vastaan neljä maalia yhdessä ottelussa, joka on NST:n naisten ennätys liigatasolla. Välierissä vastassa oli Porvoon Salibandyseura, joka pudotettiin otteluvoitoin 3-1. Finaalivastustajakasi tuli Tapanilan Erä.

Ensimmäisen finaalipelin Lappeenrannassa NST hävisi 1-5. Tapanilassa NST hävisi viime sekuntien maalilla 3-4. Kolmas finaalipeli Lappeenrannassa oli NST:n hallintaa 57 minuuttia, mutta viimeisten minuuttien romahdus auttoi Erän voittoon 5-6. Kauden tuloksen oli SM- hopeaa.

SM-hopeajoukkueessa pelasivat Virpi Ansio, Viivi Forsell, Juuli Hakkarainen, Jenni Harmanen, Marja Hämäläinen (kapteeni), Aino Jokela, Sari Keskinen, Heidi Kiiskinen, Laura Kokko, Sikke Korhonen, Carina Kovanen, Annika Kylliäinen, Mira Lampinen, Riina Markku, Hanna Monto, Laura Nokelainen, Johanna Partinen, Laura Ristimäki, Kristiina Simolin, Satu Sinkko, Heli Suoreijus, Anna Tuovinen, Anni Töllikkö, Tiia Ukkonen ja Taru Vaartaja sekä maalivahdit Jonna Mäkelä ja Marjukka Mäkinen.

Valmentajina olivat Jouni Kemppi, Jussi Laukkanen ja Aki Saira, joukkueenjohtajina Maria Esala ja Kari Hämäläinen, huoltajana Elina Käkelä ja fysioterapeuttina Katti Holopainen.

Jonna Mäkelä, Tiia Ukkonen, Heli Suoreijus, Carina Kovanen ja Laura Ristimäki kuuluivat Suomen A-maajoukkueeseen. Kovanen ja Ristimäki jäivät MM-kisajoukkueen varapelaajiksi.

MM-turnauksessa Tanskassa toukokuussa 2007 Mäkelä, Ukkonen ja Suoreijus saivat Suomen joukkueessa MM-hopean. Suomi hävisi finaalin 3-7 Ruotsille, mutta Jonna Mäkelä palkittiin Suomen parhaana. Alkusarjan lohkonsa Suomi voitti kaatamalla ratkaisevassa pelissä Ruotsin 2-1. Siinäkin ottelussa Mäkelä palkittiin Suomen parhaana ja hän pääsi myös MM-kisojen all stars -joukkueen maalivahdiksi.

Miesten liigassa NST:stä lähtivät kesän aikana pois Erkki Pasanen (Norjaan), Tuomas Arponen (Josba), Olli-Pekka Englund (Pirkat), Paavo Haimila (Raju), Lasse Hatinen (Raju), Toni Kokkonen (Barbaarit), Aki Kolis (Kataja), Toni Salmi (Sudet), Eero Siren (Barbaarit) ja Jussi Väänänen (Barbaarit). Lisäksi Sami Kiviharju (AC HaKi) ja Juha Kortelainen lähtivät kesken kauden muualle.

Uusia pelaajia saatiin kakkosveskariksi Tuomas Repo SB Vantaalta, Petri Ikonen Josbasta, Tuomo Reponen A-nuorista ja Lasse Kosonen, joka oli pelannut edellisen kauden UC Heidelbergissä Saksan liigassa, mutta oli alkuaan NST:n kakkosjoukkueen kasvatteja. Omista A-nuorista edustuksen peleihin pääsivät Vili Rahkonen, Henri Pitkänen, Tomi Turunen, Jyri Hyypiä, Jouko Sumen, Juha.Pekka Heiskanen, Joonas Puhakka ja Oskari Kangas. NST:llä oli liigan nuorin joukkue.

Kausi alkoi heikosti ja kahdeksan ensimmäisen ottelun jälkeen NST:llä oli vain kaksi pistettä. Liigan joukkuemäärä oli lisätty 14:ään. NST paransi kauden mittaan ja oli lopulta 11:s. Sarjapaikka säilyi ilman karsintoja, mutta pudotuspeleihin jäi matkaa viisi pistettä.

Janne Louhelainen oli NST:n paras pistemies, 12+34=46. Syöttöjen määrä oli NST:n ennätys. OLS:ia vastaan hän syötti ennätykselliset viisi maalia. Valmennusjohdossa olivat Jarkko Rantala ja Simo Ruuskanen. NST:n paras pelaaja ja kapteeni Aki Seppälä pelasi Suomen A-maajoukkueessa.

A-nuoret sijoittuivat SM-sarjan itälohkossa neljänsiksi. Puolivälierissä vastaan tuli Seinäjoen Peli-Veljet, joka voitti kotonaan jatkoaikamaalilla, mutta hävisi Lappeenrannassa samoin yhdellä maalilla. Ratkaisupeli Seinäjoella päätti NST:n kauden ja tuloksena oli jaettu 5. sija.

A-nuorten ottelussa Porvoon Salibandyseuraa vastaan (9-4) kolmikko Risto Kailio, Tommi Mäkinen ja Oskari Kangas oli kentällä kaikkien NST:n tekemien maalien aikana ja sai plus/miinus-tilastoon ennätyksen 9/0=+9.

A-tytöt pelasivat NST Futuren nimellä hyvän SM-runkosarjan, mutta välieräpaikka jäi kahden pisteen päähän. Mitalipeleihin menivät SB-Pro ja PSS, jotka lopulta ottivat kultaa ja hopeaa. PSS:lle NST hävisi ratkaisevat keskinäiset pelit 1-2 ja 2-3. Kolmas sija lohkossa toi SM-sarjassa jaetun 5. sijan.

B-pojat olivat SM-sarjan itälohkossa kuudensia. Se tarkoittaa SM-sarjan jaettua 11. sijaa.

D-94-pojat voittivat Itä-Suomen aluemestaruuden. Finaalissa voitettiin BB-88 maalein 7-3.

C-poikien ottelussa Sbandy - NST nähtiin NST:n kaikkien aikojen nopein maali ajassa 0.03. Maalin syötti Joel Kirjavainen ja teki Atte Ronkanen.

C-tytöt pääsivät SM-loppusarjaan kahdeksaan parhaan joukkoon. Sammonlahden hallissa voitettiin TPS 4-2, pelattiin Classicin kanssa 3-3, mutta hävittiin Erälle 0-3. Lopputuloksena oli SM-sarjan jaettu 5. sija.

Tyttöjen MM-turnauksessa Saksassa marraskuussa 2006 pelasivat Anni Töllikkö, Juuli Hakkarainen ja Kristiina Simolin. Suomi sai MM-hopean hävittyään finaalin Ruotsille. Anni Töllikkö sai jo toisen MM-hopeansa ja hänestä tuli kauden aikana ensimmäinen suomalainen tyttöpelaaja, joka pääsi yli 20:n maaottelun rajan. Kauden päätyttyä NST:n hallitus valitsi seuran ensimmäiseksi päätoimiseksi valmennuspäälliköksi Mika Strömbergin.

Kausi 2007-2008, A-tytöt SM-finaalissa

NST:n A-tytöt yltivät seuran historian parhaaseen tyttöjuniorien saavutukseen. NST Future voitti runkosarjan lohkonsa. Joukkue kärsi 14 ottelussa vain kaksi pistemenetystä; tasapeli Tiikerien kanssa 1-1 ja tappio Erälle 1-2. SM-välierässä Helsingissä NST voitti SB-Pron 4-3. Maria Utti teki kolme maalia, jotka kaikki syötti Anni Töllikkö. Voittomaalin teki Mira Lampinen Juuli Hakkaraisen syötöstä.

Finaalissa Mosahallissa Classic voitti ensimmäisen erän 0-4 ja NST hävisi lopulta 1-4. Tuloksena saatiin kuitenkin SM-hopeamitalit. Finaalin maalin teki Juuli Hakkarainen Anni Töllikön syötöstä. SM-hopeajoukkueessa pelasivat Juuli Hakkarainen (kapteeni), Hilkka Jalkanen, Aino Jokela, Sikke Korhonen, Annika Kukkonen, Annika Kylliäinen, Inka Lampinen, Mira Lampinen, Anna-Sofia Lassila, Aino Partinen, Veera Pietikäinen, Janna Pöntinen, Riina Markku, Jenni Saalasti, Satu Sinkko, Anni Töllikkö, Maria Utti, Elli Vaartaja ja Taru Vaartaja sekä maalivahteina Marjukka Mäkinen, Anni-Maija Seppänen ja Heini Peräkylä. Valmentajina olivat Marjo Pesu, Mika Strömberg ja Jussi Vaartaja, joukkueenjohtajina Tuula Vaartaja ja Maria Esala.

Toinen SM-tason mitali tuli naisten liigasta. Edellisen kauden jälkeen NST oli menettänyt Jonna Mäkelän (PSS), Virpi Ansion (Happee), Laura Nokelaisen (NST/2) ja kilpapelaamisen lopettaneen Marja Hämäläisen. Heidi Härkönen (o.s. Kiiskinen) lopetti kevään 2007 SM-finaalin jälkeen, mutta tuli ennen joulua takaisin joukkueeseen. Marika Kylliäinen palasi TuuU:sta, Maria Utti tuli takaisin Tanskan-vuoden jälkeen ja Joutsenon Katajan B-tytöistä saatiin lahjakkaat Anni-Maija Seppänen ja Inka Lampinen. Liigan runkosarjassa NST sai neljännen sijan. Puolivälierissä uusittiin edellisen kevään finaalia. Nyt NST oli Erä III:ta parempi.

Kahden ottelun jälkeen voitot olivat 2-2, mutta ratkaisevan viidennen pelin NST voitti kotona 5-0. Välierissä vastassa oli Porvoon Salibandyseura. Sekin meni viidenteen peliin. PSS:llä oli kotietu runkosarjan perusteella ja se voitti ratkaisevan pelin Porvoossa 3-2. Pronssiottelussa NST:n vastustaja oli Oilers, joka kaatui komeasti 11-1.

NST:n tehokkain pelaaja oli Tiia Ukkonen niin runkosarjassa (15+10) kuin pudotuspeleissäkin (8+9). Ottelussa Korson Kaikua vastaan Carina Kovanen teki NST:n liigaennätyksen: neljä maalisyöttöä. Suomen cupissa NST putosi välierissä PSS:lle 1-2. PSS voitti cupin.

Naisten pronssijoukkueessa pelasivat Viivi Forsell, Juuli Hakkarainen, Heidi Härkönen, Aino Jokela, Sari Keskinen, Laura Kokko, Sikke Korhonen, Carina Kovanen, Annika Kylliäinen, Marika Kylliäinen, Inka Lampinen, Mira Lampinen, Riina Markku, Hanna Monto, Johanna Partinen, Heli Suoreijus (kapteeni), Anna Tuovinen, Anni Töllikkö, Tiia Ukkonen, Maria Utti ja Taru Vaartaja sekä maalivahdit Marjukka Mäkinen ja Anni-Maija Seppänen. Naisten päävalmentajana oli Mika Strömberg ja valmentajina Jouni
Kemppi, Jussi Laukkanen ja Aki Saira, joukkueenjohtajina Maria Esala ja Kari Lassila sekä fysioterapeutteina Katti Hämäläinen ja Aki Kolis.

NST:n naisten kakkosjoukkue pelasi ensimmäisen kautensa ykkösdivisioonassa ja pääsi tavoitteeseensa eli säilytti sarjapaikan. Joukkueen tehopelaaja oli Marjaana Mäntykivi (13+10).

Laura Kokko, Heli Suoreijus ja Tiia Ukkonen kuuluivat kauden aikana naisten maajoukkueeseen. Keväällä naisten maajoukkueleirillä kutsuttiin myös Marjukka Mäkinen ja Heidi Härkönen.

Tyttöjen MM-turnauksessa toukokuussa 2008 Suomen maajoukkueen kapteenina oli Juuli Hakkarainen (5 ottelua 3+4) ja joukkueessa pelasivat myös Riina Markku, Anni-Maija Seppänen, Aino Jokela ja Inka Lampinen. Tytöt saivat MM-pronssin. Joukkueen  valmennusjohtoon kuului Mika Strömberg ja fysioterapeuttina oli NST:n C-tyttöjen valmentaja Minna Korja.

Juuli Hakkarainen palkittiin Suomen parhaana avausottelussa tulevaa maailmanmestaria Sveitsiä vastaan (1-8). Toisessa ottelussa Suomi voitti Norja 7-2 ja parhaana palkittiin Anni-Maija Seppänen. Finaalissa Hakkarainen pelasi 24. tyttöjen maaottelunsa, mikä on Suomen ennätys.

NST:n B-tytöt voittivat alkusarjansa suvereenisti: 12 ottelua, 12 voittoa, maaliero 65-10. SM-loppusarja meni sekin ilman tappioita: Jeppis FBC kaatui 5-0, SB-Pro 4-3 ja RuPu 6-1, Oilersin kanssa pelattiin 1-1. Välierissä tuli kauden ensimmäinen tappio. Erä oli selkeästi parempi: 7-1. Pronssiottelussa toivottiin vielä mitalia, mutta Oilers voitti 3-2 ja NST:n loppusijoitus oli neljäs. Valmentajina olivat Pette Nousiainen ja Harri Saalasti.

Miesten liigassa kaudella 2007-2008 NST ei ollut enää nuorin ja kokemattomin joukkue. Jarkko Rantalan valmentama NST eteni ensimmäisen kerran liigan puolivälieriin. Runkosarjassa tuli kahdeksas sija. Edellisen kauden jälkeen NST oli menettänyt Janne Louhelaisen (TPS), Maunu Jääskeläisen (Barbaarit), Tuomo Reposen (Sveitsiin) ja Tuomas Revon (Raju), mutta saanut tilalle Timo Kettusen (Josba), Sauli Hynysen (Pirkat), Lasse Hatisen (Raju) ja Tuomas Mikkolan (PoNoVo).

Pudotuspeleihin pääsy ratkesi vasta viimeisellä kierroksella, kun NST voitti Iittalassa Trackersin 8-9. Kehityksestä kertoo se, että runkosarjassa NST voitti kotonaan Josban 6-5, Classicin 8-6 (kolmas erä 6-0) ja Erän 10-3 (NST:n suurin kotivoitto liigassa). Classic sai kauden päätteeksi hopeaa ja Erä pronssia.

Puolivälierissä vastassa oli runkosarjan voittanut SSV. Avausottelu Pasilan Urheiluhallissa päättyi varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen 3-3. NST voitti rangaistuslaukauskilpailun ja liigakauden ehkä suurin yllätys oli tapahtunut. SSV pudotti kuitenkin lappeenrantalaiset jatkosta voittamalla Lappeenrannassa 3-6 (NST:n miesten yleisöennätys 952 katsojaa), Helsingissä 10-3 ja uudelleen Lappeenrannassa 4-10.

Runkosarjassa NST:n tehokkain pelaaja oli Arto Vainikainen (23+15). Aki Seppälä pelasi kauden aikana A-maajoukkueessa ja helmikuussa hänet valittiin liigan kuukauden pelaajaksi. Suomen cupissa NST putosi puolivälierissä Seinäjoen Peliveljille 4-6.

A-nuoret olivat SM-runkosarjan itälohkossa neljänsiä. Tuloksellisesti paras peli oli voitto kotona Happeesta 10-6. Kauden päätteeksi Happee voitti Suomen mestaruuden. NST:n paras pistemies runkosarjan 21 ottelussa oli Joonas Puhakka (14+18), mutta lähes samaan ylti 16 ottelussa Tommi Mäkelä (17+12). Puolivälierissä NST:n vastustaja oli tamperelainen IC Alatemia. Se voitti kotonaan 5-3 ja Lappeenrannassa 7-8. Jälkimmäinen peli ratkesi vasta jatkoajalla (64.22). NST:n A-nuoret pelasivat syyskaudella miesten Suomen cupissa 16 parhaan joukkoon kaatamalla alkuotteluissa muiden mukana kauden jälkeen ykkösdivisioonaan nousseen Barbaarit 6-2.  Pudotuspeleissä kaatui kakkosdivisioonan Kouvolan Sudet 7-6 ja ykkösdivisioonan tamperelainen Koo-Vee 6-5. Sitten vastaan tuli liigajoukkue Josba, joka haki Lappeenrannasta jatkopaikan numeroin 16-3.

B-nuorissa NST B-91 selvisi pudotuspelikarsintaan eli tavoittelemaan paikkaa kahdeksan parhaan loppupeleihin. Salba voitettiin 6-5, mutta porilaiselle FBT Karhuille hävittiin 1-6.


Kausi 2008-2009, Naisille viides mitali

Kausi 2008-09 oli NST:n 15:s pelikausi. SM-tason mitali tuli jälleen. NST on vain kahdella pelikaudella historiansa aikana jäänyt ilman SM-mitaleja. Nyt naiset saivat SM-pronssimitalit ja pääsivät sen lisäksi Suomen cupin finaaliin.

Edellisen kauden pronssijoukkueesta lopettivat Carina Kovanen, Hanna Monto ja Sari Keskinen sekä lähtivät pois Anna Tuovinen (Sveitsi), Marjukka Mäkinen (PSS), Mira Lampinen (KooVee), Janna Pöntinen (KooVee), Annika Kylliäinen (KSS) ja Satu Sinkko. Taru Vaartaja pelasi NST Futuressa.

Tilalle tuli NST:n kakkosjoukkueesta Marjaana Mäntykivi sekä lisäksi nuoria lupauksia Anu Forsback (Oilers), Essimari Suni (Oilers), Kaisa Simola (Tiikerit), maalivahdit Tiltu Siltanen (PSS) ja Mia Rinta-Valkama (Oilers) sekä omista junioreista Veera Pietikäinen, Maiju Sepponen ja Hilkka Jalkanen.

Joukkue nuortui huomattavasti, eivätkä niin sanotut asiantuntijat odottaneet mitalia. NST taisteli kuitenkin runkosarjan kolmanneksi ja sai puolivälieriin kotiedun. TPS kaatui puolivälierissä otteluvoitoin 3-0. Välierissä kuitenkin hävittiin Happeelle 0-3.

Kausi huipentui pronssiotteluun Lappeenrannassa. NST voitti PSS:n jännitysnäytelmässä, joka oli vielä jatkoajan jälkeenkin 2-2. Ratkaisu saatiin rankkareissa, lopullisena ratkaisijana Heli Suoreijus ja kaikki rankkarit torjunut maalivahti Anni-Maija Seppänen. Varsinaisella peliajalla molemmat maalit teki Tiia Ukkonen.

Sari Keskinen palasi joukkueeseen joulukuussa. Edellisen kauden pelaajalistaan oli myös sellainen muutos, että avioitunut Viivi Forsell pelasi nyt sukunimellä Kurkaa.

Pronssijoukkueen valmennusjohdossa olivat Mika Strömberg, Petri Heino ja Teemu Romppanen. Joukkueenjohtajina olivat Maria Esala ja Kari Lassila.

Runkosarjassa NST:n tehokkain pelaaja oli Tiia Ukkonen: 16+18=34. Pudotuspeleissä tehopelaaja oli puolustaja Laura Kokko 6+4=10.

Suomen cupissa NST voitti puolivälierissä Classicin kakkosjoukkueen 4-3 ja välierissä Classicin ykkösjoukkueen 3-1. Classic voitti kauden päätteeksi Suomen mestaruuden, mutta ei siis päässyt cupissa finaaliin. Liigan runkosarjassakin NST voitti kotonaan tammikuun lopussa Classicin 4-3, eikä hävinnyt marraskuussa tuleville mestareille Tampereella kuin 4-3.

Cupin finaali pelattiin Lappeenrannassa. NST hävisi finaalin PSS:lle 2-5. Yleisöä oli 791.

NST:n miehet menettivät ennen kauden alkua muihin seuroihin paljon pelaajia: Ossi Lahti (Nokian Krp), Jonne Haapasalo (Nokian Krp), Timo Kettunen (Nokian Krp), Petri Ikonen (Ruotsi), Eero Kosonen (Happee), Lasse Hatinen (Barbaarit) ja Sauli Hynynen (Heartbreakers).

Tilalle saatiin maalivahdit Jarkko Monthan (TelU) ja Pyry Luukkonen (Raju), omat kasvatit Tuomo Reponen (Barbaarit) ja Oskari Kangas (Sbandy), muualta tulleina Jari Aromaa (Top Team) ja Timo Tahvanainen (KSS) sekä omista junioreista Mikko Niiva, Risto Töllikkö ja Jani Leivo.

Pelaajalistojen muutoksiin kuului se, että Janne Ruippo pelasi avioiduttuaan nyt sukunimellä Kytösalmi. NST:n tavoite oli pääsy puolivälieriin, mutta se ei toteutunut. Runkosarjassa sijoitus oli kymmenes. Suomen cupissa NST oli puolivälierissä, mutta hävisi Josballe 4-6. Aki Seppälä pelasi syksyllä maajoukkueessa, mutta pudotettiin viime hetkellä pois joukkueesta ennen MM-turnausta, jonka Suomi voitti.

Miesten kauden arvokkain voitto saatiin lokakuun lopussa SSV:stä kotona 6-5. Keväällä SSV voitti runkosarjan ja otti kolmannen peräkkäisen mestaruutensa voittamalla kaikki yhdeksän pudotuspeliään.

Juniorijoukkueista menestyi parhaiten tyttöjen NST Future. Se oli SM-sarjan itälohkossa kolmas. Puolivälierissä kuitenkin tuli tappio SB Naantalille 2-7 ja 4-5.

Pojista A-nuoret jäivät SM-sarjan itälohkossa täpärästi viidensiksi ja pois jatkopeleistä. B-nuoret (B91) olivat SM-sarjan itälohkossa neljänsiä, mutta hävisivät pudotuspelien karsinnoissa M-Teamille 4-8 ja jäivät jaetulle 11. sijalle.

Nuoremmista junioreista D95 selvisi Itä-Suomen aluefinaaliin, mutta hävisi sen HU-46:lle 4-11.

Kausi 2009-2010, Naisille cupin mestaruus


Kaudella 2009-2010 NST:n naiset voittivat ensimmäisen kerran liigan runkosarjan, mutta jäivät pudotuspeleissä pronssille. Lohtua toi ensimmäisen kerran saavutettu Suomen cupin voitto.

Edellisen kauden joukkueesta olivat poissa Sari Keskinen, Riina Markku, Kaisa Simola, Essimari Suni, Maria Utti, välivuoden pitänyt Anni Töllikkö ja valmennusryhmään siirtynyt Heidi Härkönen. Uusia pelaajia olivat Porvoosta takaisin tullut maajoukkuemaalivahti Jonna Mäkelä, välivuodelta palannut Hanna Monto, Sveitsistä palannut Anna Tuovinen, kakkosjoukkueesta siirtynyt Lotta Vesterinen, Elina Sinisalo (Happee), Hely Heikkinen (Tiikerit) ja NST:n ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus Matilda Rotevall Ruotsista.

Valmennuksessa olivat Mika Strömbergin ja maajoukkuetasoltakin kokemusta saaneen Petri Heinon lisäksi Heidi Härkönen ja Lasse Kurronen. Joukkueenjohto oli entinen: Maria Esala ja Kari Lassila.

Cupin puolivälierissä kahdeksan parhaan joukossa NST pudotti Espoon Indiansin 13-0 (Tiia Ukkonen teki tämän tason peleissä harvinaiset viisi maalia) ja välierissä SB Naantalin 9-0. Finaalivastustaja oli Porvoon Salibandyseura. NST voitti 6-1. Matilda Rotevall teki kaksi maalia, Heli Suoreijus, Viivi Kurkaa, Marjaana Mäntykivi ja Juuli Hakkarainen jokainen yhden, Tiia Ukkonen syötti kolme maalia.

Liigan runkosarjan 22 ottelusta NST hävisi vain kolme ja voitti sarjan ennen Classicia. Tiia Ukkonen voitti liigan pistepörssin (34+22=56). NST:llä oli peleissä eniten yleisöä, keskiarvo kotipeleissä 307. Liigan lokakuun pelaajaksi valittiin Tiia Ukkonen, joulukuun pelaajaksi Laura Kokko ja tammikuun pelaajaksi Matilda Rotevall.

Puolivälierissä NST pudotti Turun Palloseuran suoraan kolmessa ottelussa. Välierissä vastassa oli SB Pro Nurmijärveltä. NST voitti kotona 5-4, mutta romahti vieraissa tappioon 11-1. Kotona hävittiin kolmas peli jatkoajalla 1-2 ja ratkaisevan neljännen pelin SB Pro voitti 3-2. NST jäi pronssiotteluun, jossa se voitti Tiikerit 7-2.

Suomen maajoukkueessa pelasivat MM-turnauksessa Ruotsissa pronssimitaleille Jonna Mäkelä, Anni-Maija Seppänen, Tiia Ukkonen, Laura Kokko ja Heli Suoreijus. Maajoukkueen maalivahtivalmentajana oli Juho Meuronen, joka oli myös tyttöjen maajoukkueessa samassa tehtävässä kun Suomi sai Tshekissä MM-hopean.

NST:n miesten liigajoukkue menetti ennen kauden alkua jäähdyttelemään siirtyneen kapteeninsa Aki Seppälän (Kataja), Matti Tauraman (SPV), Antti Karttusen (Heartbreakers), Tuomas Mikkolan (Trackers), Jouko Sumenin (Sveitsi), Juha-Pekka Heiskasen (Barbaarit), Jari Aromaan ja Timo Tahvanaisen.

Uusia pelaajia olivat Sveitsistä kotikaupunkiinsa palannut Janne Louhelainen, Barbaareista palannut divarin edellisen kauden pistekuningas Toni Kokkonen, divarin maalitykki Petri Pyysing, Ruotsista palannut Petri Ikonen ja A-nuorista siirtynyt Ville Suni.

NST:n kausi oli sekava. Joukkueen kapteeni Vili Rahkonen loukkaantui kuudennessa ottelussa, Pyysin muutti työn takia Keravalle viiden ottelun jälkeen, Tuomo Reponen loukkaantui kuudennessa pelissään ja tammikuussa joukkueeseen hankittiin kolmosdivarin Katajasta entinen NST-tähti Ville Kuusela, joka 31-vuotiaana seuran vanhimpana liigapelaajana ehti pelata kahdeksan ottelua.

NST aloitti ihan hyvin ja esimerkiksi toisessa ottelussa lokakuun alussa hävisi Pasilassa moninkertaiselle mestarille SSV:lle vain jatkoajalla 5-4. Kauden aikana kuitenkin täpäriä tappioita sekä jatkoajalla että varsinaisella peliajalla tuli liikaa, ja joukkue juuttui sarjataulukon hännille. Ratkaiseva peli toiseksi viimeisellä kierroksella kotona Oulun Luistinseuraa vastaan hävittiin jatkoajalla 3-4 ja kun viimeinen peli kotona hävittiin Josballe, oli edessä suora putoaminen ykkösdivisioonaan.

A-nuoret olivat SM-sarjan runkosarjassa lohkossaan neljänsiä ja pääsivät puolivälieriin, mutta hävisivät Turun Palloseuralle 4-7 ja 5-9. Runkosarjassa NST voitti kotonaan Suomen mestarin Happeen 7-4, Happee tosin ei ollut aivan parhaassa kokoonpanossaan. Risto Töllikkö ja Samuli Hulkkonen pelasivat poikien maajoukkueessa, jota valmensi NST:n liigavalmentaja Jarkko Rantala. Ikäluokkansa SM-sarjassa pelasivat myös B-nuoret ja A-tytöt eli NST Future.


NST:n puheenjohtajat

1994-1996 Tuomo Sinkko
1996-1997 Reijo Moilanen
1997-1998 Ari Tuomikoski
1998-2003 Anneli Kiljunen
2003-2004 Antti O. Arponen
2004-2005 Marja Talikka
2005-2010 Juha Härkönen
2011-        Mari Kiljunen

25 mitalia SM-sarjoissa

1995: C-pojat SM-kulta
1996: B-pojat SM-hopea, D-pojat SM-hopea
1997: C-pojat SM-hopea
1998: C-pojat SM-kulta, B-pojat SM-hopea
1999: ei mitaleja
2000: A-pojat SM-hopea, B-pojat SM-hopea
2001: C-pojat (vanhemmat) SM-hopea, C-pojat (nuoremmat) SM-pronssi
2002: ei mitaleja
2003: B-pojat SM-hopea, C-pojat SM-hopea
2004: A-pojat SM-kulta, A-tytöt SM-pronssi, C-tytöt SM-pronssi
2005: Naiset SM-pronssi, B-pojat SM-kulta
2006: Naiset SM-kulta, A-pojat SM-hopea
2007: Naiset SM-hopea
2008: A-tytöt SM-hopea, naiset SM-pronssi
2009: Naiset SM-pronssi
2010: Naiset SM-pronssi
2011: Naiset SM-hopea

Maajoukkue-edustukset

NST:ssä pelanneiden miesten, naisten, poikien ja tyttöjen maaottelumäärät, maalit, syötöt, pisteet ja rangaistusminuutit maaotteluissa. Mukana ovat pelaajan kaikki maaottelut, myös muita seuroja kuin NST:tä edustettaessa pelatut.

Miehet (24.8.2010):

Pelaaja

Ottelut

Pisteet

Jäähyt

Aki

Seppälä

25

5+3=8

12

Jarno

Heiskanen

15

3+3=6

4

Otto

Moilanen

10

3+1=4

0

Henri

Korhola(mv)

4

0+0=0

0



Naiset (24.8.2010):

Pelaaja Ottelut Pisteet Jäähyt
Tiia Ukkonen 61 24+17=41 2
Jonna Mäkelä(mv) 52 0+1=1 2
Laura Ristimäki 38 4+7=11 0
Laura Kokko 33 2+9=11 2
Johanna Hellsten 32 2+4=6 6
Heli Suoreijus 31 7+5=12 2
Mia Alen 19 6+5=11 2
Anni-Maija Seppänen(mv) 13 0+0=0 0
Carina Kovanen 5 3+6=9 0
Marja Hämäläinen 5 0+1=1 0
Anne Toivanen 4 0+0=0 0
Heidi Härkönen 4 0+1=1 0
Marika Kylliäinen 4 0+0=0 0
Maria Lankoski 3 0+0=0 2
Maarit Pietiäinen 2 0+0=0 0

Pojat (24.8.2010):

Pelaaja Pelit Pisteet Jäähyt
Johnny Kotro 9 3+2=5 0
Ilari Heikkinen 8 1+1=2 0
Janne Louhelainen 8 9+3=12 2
Risto Töllikkö 8 1+1=2 2
Lasse Hatinen 7 1+1=2 8
Jonne Haapasalo 6 5+5=10 2
Valtteri Pitko 5 2+3=5 2
Juho Moilanen 4 0+2=2 2
Jura Mäkinen 4 0+0=0 0
Henri Korhola(mv) 3 0+0=0 0
Matti Keltanen 3 1+0=1 0
Otto Moilanen 3 3+1=4 0
Sauli Hynynen 3 0+0=0 0
Aki Seppälä 2 0+0=0 0
Matti Taurama 2 0+1=1 0
Petri Ikonen 2 0+0=0 0
Sami Sinkko(mv) 2 0+0=0 0
Samuli Hulkkonen 2 0+0=0 0
Tommi Kourula 2 0+0=0 0
Pyry Luukkonen(mv) 1 0+0=0 0


Tytöt (24.8.2010):

Pelaaja Ottelut Pisteet Jäähyt
Juuli Hakkarainen 27 13+9=22 2
Anni Töllikkö 21 4+8=12 6
Kristiina Simolin 16 5+2=7 2
Anni-Maija Seppänen(mv) 14 0+0=0 0
Riina Markku 14 3+3=6 2
Aino Jokela 14 1+2=3 2
Mira Lampinen 10 1+1=2 0
Mia Rinta-Valkama(mv) 8 0+0=0 0
Tiia Ukkonen 6 1+2=3 0
Virpi Ansio 6 2+2=2 0
Veera Pietikäinen 4 0+1=1 2
Inka Lampinen 9 2+1=3 2
Jonna Mäkelä(mv) 3 0+0=0 0
Laura Kokko 3 0+0=0 0
Marika Kylliäinen 2 0+1=1 2
Ella Seppinen 1 0+0=0 0
Anu Forsback 1 0+0=0 0




NST miehet, tilastot

Ykkösdivisioonassa 1997-1998
Liigassa 1998-2000
Ykkösdivisioonassa 2000-2005
Liigassa 2005-2010
Ykkösdivisioonassa 2010-2011

Tilastoitu runkosarjan pelit (ottelut, maalit, syötöt, pisteet, jäähyminuutit)
Salibandyn vuosikirjassa on parin kauden kohdalla puutteita ottelumääristä ja jäähyistä.


MAALIVAHDIT
Juvonen, Antti
2003-04 4 0 0 0 0
Kareinen, Pauli
1998-99 21 0 1 1 0
1999-00 14 0 1 1 0
2000-01 ? 0 0 0 0
2001-02 22 0 0 0 0
2002-03 22 0 2 2 12
2003-04 6 0 0 0 0
Yhteensä 85 0 4 4 12
Karhu, Jari
2004-2005 1 0 0 0 0
2007-08 3 0 0 0 0
Yhteensä 4 0 0 0 0
Korhola, Henri
2000-01 ? 0 1 1 ?
2001-02 ? 0 1 1 0
Yhteensä ? 0 2 2 0
Kosonen, Eero
2004-05 1 0 0 0 0
2005-06 4 0 0 0 0
2006-07 3 0 0 0 0
2007-08 23 0 0 0 0
Yhteensä 31 0 0 0 0
Pudotuspeleissä
2007-08 4 0 0 0 0
Lahti, Ossi
2003-04 16 0 0 0 0
2004-05 16 0 1 1 2
2005-06 31 0 2 2 0
2006-07 24 0 1 1 0
2007-08 26 0 0 0 0
Yhteensä 103 0 3 4 2
Pudotuspeleissä
2007-08 4 0 0 0 0
Luukkonen Pyry
2008-09 26 0 0 0 0
2009-10 26 0 0 0 0
Meuronen, Juho
2004-05 20 0 0 0 0
Monthan Jarkko
2008-09 25 0 0 0 0
2009-10 25 0 0 0 2
Pasanen, Erkki
2005-06 29 0 0 0 0
Repo, Tuomas
2006-07 25 0 0 0 2
Ryynänen, Antti
1998-99 14 0 0 0 0
1999-00 24 0 2 2 0
Yhteensä 38 0 2 2 0
Sinkko, Sami
1999-00 18 0 0 0 0
Tiainen Jarkko
2009-10 1 0 0 0 0
Tukiainen, Petri
2003-04 22 0 1 1 0
2004-05 14 0 0 0 2
Yhteensä 36 0 1 1 2
Turunen, Antti
2002-03 27 0 2 2 4
2003-04 11 0 0 0 0
Yhteensä 38 0 2 2 4
KENTTÄPELAAJAT
Aapro, Ville
2003-04 23 10 10 20 4
2004-05 24 14 6 20 2
2005-06 33 25 10 35 2
2006-07 4 2 0 2 0
2007-08 21 3 1 4 0
2008-09 26 16 7 23 0
2009-10 25 12 15 27 4
Yhteensä 156 82 49 131 12
Pudotuspeleissä
2007-08 4 1 0 1 0
Anttila, Mikko
1997-98 8 0 1 1 0
1998-99 A-jun.
1999-00 A-jun.
2000-01 ? 2 0 2 ?
Yhteensä 8+ 2 1 3 0
Arponen, Jarno
1997-98 17 1 1 2 4
1998-99 18 2 1 3 4
1999-00 17 1 2 3 8
Yhteensä 52 4 4 8 16
Aromaa Jari
2008-09 24 0 4 4 2
Arponen, Tuomas
2004-05 7 0 0 0 0
2005-06 20 1 0 1 2
Yhteensä 27 1 0 1 2
Astikainen, Tero
2005-06 2 0 0 0 0
Englund, Olli-Pekka
1999-00 20 1 2 3 10
2000-01 ? 1 0 1 ?
Välillä PoNoVossa
2005-06 18 2 2 4 14
Yhteensä 38+ 4 4 8 24
Haapalainen, Juha
2001-02 20 0 1 1 2
2002-03 14 4 2 6 4
2003-04 14 2 4 6 4
2004-05 18 1 1 2 2
Yhteensä 66 7 8 15 12
Haapasalo, Jonne
2003-04 24 14 12 26 2
2004-05 27 21 13 34 4
2005-06 31 13 9 22 4
2006-07 23 22 8 30 2
2007-08 26 21 15 36 12
Yhteensä 137 91 57 148 24
Pudotuspeleissä
2007-08 4 1 1 2 4
Haimila, Paavo
2004-05 27 10 16 26 4
2005-06 30 4 3 7 4
Yhteensä 57 14 19 33 8
Hatinen, Lasse
2004-05 26 4 10 14 14
2005-06 27 3 3 6 16
2007-08 24 4 0 4 8
Yhteensä 77 1 13 24 38
Pudotuspeleissä
2007-08 4 1 0 1 0
Heikkinen, Ilari
2002-03 4 0 1 1 0
2003-04 25 3 6 9 18
2004-05 24 3 2 5 14
2005-06 31 4 4 8 28
2006-07 25 5 5 10 14
2007-08 23 2 4 6 12
2008-09 19 7 12 19 4
2009-2010 25 13 9 22 24
Yhteensä 176 37 43 80 114
Pudotuspeleissä
2007-08 4 0 1 1 2
Heikkola, Jussi
1999-00 19 3 0 3 0
2000-01 A-jun.
2001-02 ? 0 1 1 0
Yhteensä 19+ 3 1 4 0
Heiskanen, Jarno
1997-98 18 15 19 34 12
1998-99 21 19 9 28 29
1999-00 27 31 13 44 14
Yhteensä 66 65 41 106 55
Heiskanen, Juha-Pekka
2006-07 14 0 2 2 0
2007-08 9 1 1 2 2
2008-09 18 1 0 1 0
Yhteensä 41 2 3 5 2
Hirvonen, Antti
1999-00 26 4 6 10 2
Hynynen, Sauli
1998-99 1 0 0 0 0
1999-00 A-jun.
2000-01 ? 2 2 4 ?
2001-02 ? 2 1 3 2
2002-03 14 7 1 8 6
2007-08 23 1 0 1 2
Yhteensä 38+ 12 4 16 10
Hyypiä, Jyri
2006-07 2 0 0 0 0
2007-08 1 0 0 0 0
Yhteensä 3 0 0 0 0
Ikonen, Petri
2006-07 25 2 0 2 4
2007-08 24 3 4 7 2
2009-10 26 0 1 1 12
Yhteensä 75 5 5 10 18
Pudotuspeleissä
2007-08 4 1 2 3 0
Inkinen, Jani
1997-98 18 23 13 36 40
1998-99 20 7 8 15 39
Yhteensä 38 30 21 51 79
Jalovaara, Janne
2002-03 14 1 3 4 6
Jyrkinen, Juuso
2004-05 1 1 0 1 0
Jääskeläinen, Maunu
2001-02 ? 3 0 3 0
2002-03 25 11 4 15 0
2003-04 25 8 6 14 2
2004-05 26 13 2 15 2
2005-06 20 4 0 4 0
2006-07 23 5 5 10 2
Yhteensä 119+ 44 17 61 6
Kangas, Oskari
2006-07 1 1 0 1 0
2007-08 Sbandy
2008-09 26 6 3 9 2
2009-2010 25 0 1 1 4
Karttunen, Antti
1998-99 4 0 0 0 0
1999-00 1 0 0 0 2
2000-01 ? 5 3 8 ?
2001-02 25 3 7 10 10
2002-03 26 11 13 24 8
2003-04 26 19 10 29 14
2004-05 21 3 10 13 2
2005-06 31 4 3 7 22
2006-07 24 2 1 3 4
2007-08 26 2 4 6 6
2008-09 23 6 2 8 6
Yhteensä 207 55 53 108 74
Pudotuspeleissä
2007-08 4 1 1 2 0
Kautonen, Jukka
1999-00 27 2 3 5 2
Keltanen, Matti
2004-05 16 1 3 4 6
Kemppainen, Jarkko
1998-99 14 2 2 4 10
Kettunen Timo
2007-08 25 15 13 28 4
Pudotuspeleissä
2007-08 4 1 1 2 2
Kiviharju, Sami
2005-06 29 1 3 4 15
2006-07 8 0 3 3 6
Yhteensä 37 1 6 7 21
Kokkonen, Toni
2003-04 4 1 2 3 0
2004-05 Barbaarit
2005-06 27 5 7 12 4
2006-09 Barbaarit
2009-10 17 15 12 27 8
Yhteensä 48 21 21 42 12
Kolis, Aki
1998-99 14 2 5 7 0
1999-00 loukkaantunut
2000-01 SSV
2001-02 SSV
2002-03 20 5 4 9 0
2003-04 25 21 5 26 0
2004-05 6 5 2 7 0
2005-06 31 8 1 9 0
Yhteensä 96 41 17 58 0
Kontio, Timo
1997-98 17 4 0 4 11
1998-99 16 0 1 1 0
Yhteensä 33 4 1 5 11
Kortelainen, Juha
2000-01 ? 7 0 7 ?
2001-02 20 7 3 10 4
2002-03 19 8 5 13 6
2003-04 24 9 8 17 10
2004-05 21 4 2 6 12
2005-06 31 2 1 3 8
2006-07 ? 0 0 0 0
Yhteensä 115+ 37 19 56 40
Kosonen, Lasse
2006-07 24 18 10 28 4
2007-08 26 17 19 36 2
2008-09 22 16 14 30 2
2009-10 22 8 10 18 4
Yhteensä 94 59 53 112 12
Pudotuspeleissä
2007-08 4 1 2 3 0
Kotro, Johnny
1997-98 18 1 3 4 12
1998-99 21 3 2 5 8
1999-00 25 3 4 7 16
2000-01 ? 5 4 9 ?
2001-02 Tor
2002-03 Tor
2003-04 14 8 8 16 4
2004-05 25 15 13 28 18
Yhteensä 103+ 35 34 69 58
Kourula, Tommi
1998-99 11 0 0 0 2
1999-00 22 4 3 7 2
2000-01 ? 3 3 6 ?
2001-02 ? 2 10 12 6
2002-03 ? 6 13 19 ?
Yhteensä ? 15 29 44 10
Kuisma, Janne
1997-98 17 2 6 8 8
1998-99 22 4 4 8 12
Yhteensä 39 6 10 16 20
Kupsanen, Timo
2003-04 25 1 10 11 24
2004-05 20 2 6 8 8
2005-06 30 4 6 10 20
2006-07 23 1 9 10 28
2007-08 25 3 4 7 18
2008-09 18 1 3 4 14
2009-2010 19 0 5 5 21
Yhteensä 160 12 43 55 133
Pudotuspeleissä
2007-08 3 0 0 0 2
Kuusela, Ville
1998-99 17 0 1 1 2
1999-00 27 9 13 22 10
2000-01 Josba
2001-02 Josba
2002-03 22 7 14 21 16
2003-04 26 4 12 16 18
2009-10 8 1 2 3 12
Yhteensä 100 21 42 63 58
Kytösalmi (ex Ruippo) Janne
2002-03 19 0 2 2 2
2003-04 26 0 5 5 6
2004-05 Happee
2005-06 Happee
2006-07 26 13 6 19 8
2007-08 26 8 13 21 2
2008-09 26 11 9 20 9
2009-10 13 5 8 13 2
Yhteensä 136 37 43 80 29
Pudotuspeleissä
2007-08 4 0 0 0 0
Käck, Timo
2001-02 ? 1 1 2 4
Lallo, Marko
2000-01 ? 1 5 6 ?
2001-02 ? 2 6 8 8
Yhteensä ? 3 11 14 8
Laurikainen, Manu
2000-01 ? 14 6 20 ?
2001-02 ? 17 11 28 26
Yhteensä ? 31 17 48 26
Laurikainen, Mikko
1997-98 17 2 6 8 6
1998-99 20 4 3 7 14
1999-00 6 1 2 3 0
2000-01 ? 8 4 12 ?
2001-02 ? 11 23 34 6
Yhteensä 43+ 26 38 64 26
Lavikkala, Elias
2004-05 22 1 1 2 8
Leivo Jani
2008-09 2 1 0 1 0
2009-10 25 4 5 9 8
Yhteensä 27 5 5 10 8
Lensu, Pekka
2002-03 25 0 1 1 4
2003-04 16 0 1 1 2
Yhteensä 41 0 2 2 6
Louhelainen, Janne
2005-06 29 29 31 60 4
2006-07 20 12 34 46 18
2009-10 13 11 6 17 4
Yhteensä 62 52 71 123 26
Lyijynen, Pekka
1997-98 17 3 2 5 0
1998-99 22 3 2 5 29
Yhteensä 39 6 4 10 29
Miettinen, Antti
1999-00 20 4 2 6 8
2000-01 ? 4 2 6 ?
2001-02 ? 0 1 1 0
Yhteensä ? 8 5 13 8
Mikkola Tuomas
2007-08 25 0 3 3 4
2008-09 26 3 7 10 12
Pudotuspeleissä
2007-08 4 0 1 1 0
Mikkonen, Juuso
2000-01 ? 3 12 15 ?
2001-02 26 3 4 7 6
2002-03 25 19 4 23 4
2003-04 27 14 14 28 4
Yhteensä 78+ 39 34 73 14
Moilanen, Juho
1998-99 6 2 1 3 2
1999-00 25 0 2 2 6
2000-01 ? 2 2 4 ?
2001-02 ? 2 3 5 4
Yhteensä ? 6 8 14 12
Moilanen, Otto
1997-98 15 4 4 8 10
1998-99 17 0 0 0 12
1999-00 27 13 7 20 12
Yhteensä 59 17 11 28 34
Mäenpää, Tero
2002-03 8 1 1 2 2
2003-04 6 0 0 0 0
Yhteensä 14 1 1 2 2
Mäkelä Tommi
2009-10 26 13 1 14 10
Mäkinen, Jura
1999-00 24 3 2 5 16
2000-01 ? 1 2 3 ?
Yhteensä 24+ 4 4 8 16
Niiva Mikko
2008-09 8 0 1 1 2
Nurmela Jarkko
2009-10 1 0 0 0 0
Oksman, Santeri
2000-01 ? 1 4 5 ?
Pitko, Valtteri
1998-99 1 0 0 0 2
1999-00 17 0 1 1 6
2000-01 ? 1 1 2 ?
2001-02 ? 0 0 0 4
Yhteensä 18+ 1 2 3 12
Pitkänen, Henri
2006-07 7 1 1 2 2
2007-08 2 0 0 0 0
Yhteensä 9 1 1 2 2
Pitkänen, Kari
1997-98 18 12 8 20 8
1998-99 6 0 1 1 0
Yhteensä 24 12 9 21 8
Prieto, Nicolas
2003-04 11 0 1 1 0
Puhakainen, Tuomo
2000-01 ? 1 2 3 ?
Puhakka, Joonas
2006-07 4 0 0 0 0
2008-09 12 2 0 2 0
2009-10 19 0 0 0 2
Yhteensä 35 2 0 2 2
Pulli Ville
2007-08 2 0 0 0 0
2008-09 22 3 2 5 4
2009-10 23 1 0 1 0
Pudotuspeleissä
2007-08 4 0 0 0 0
Pyysing Petri
2009-10 5 1 1 2 2
Rahkonen, Vili
2006-07 23 6 2 8 10
2007-08 16 2 2 4 4
2008-09 25 24 7 31 8
2009-10 6 4 2 6 2
Yhteensä 70 36 13 49 24
Pudotuspeleissä
2007-08 4 1 0 1 0
Reponen, Tuomo
2004-05 5 0 0 0 0
2005-06 A-nuorissa
2006-07 26 8 10 18 4
2007-08 Barbaareissa
2008-09 26 4 21 25 20
2009-10 6 1 2 3 6
Yhteensä 63 13 33 46 30
Ryynänen, Tuomas
1999-00 24 0 0 0 2
2000-01 ? 7 2 9 ?
2001-02 ? 13 6 19 10
2002-03 26 8 6 14 12
Yhteensä 50+ 28 14 42 24
Saira, Aki
2002-03 14 1 0 1 0
2003-04 Barbaarit
2004-05 26 2 1 3 8
Yhteensä 40 3 1 4 8
Salmi, Toni
2005-06 24 13 7 20 15
Selenius, Jussi
2003-04 1 1 0 1 0
2004-05 3 0 1 1 0
Yhteensä 4 1 1 2 0
Seppälä, Aki
1997-98 17 5 6 11 20
1998-99 21 4 9 13 10
1999-00 27 3 8 11 16
2000-05 Josba
2005-06 29 11 7 18 8
2006-07 26 18 9 37 22
2007-08 21 6 13 19 8
2008-09 25 6 15 21 10
Yhteensä 166 53 67 130 94
Pudotuspeleissä
2007-08 4 0 0 0 6
Seppälä, Antti
1997-98 15 1 0 1 6
Sinkko, Mikko
1997-98 18 5 2 7 8
1998-99 17 2 0 2 6
1999-00 24 0 2 2 10
2000-01 ? 5 4 19 ?
2001-02 ? 17 12 29 12
2002-03 22 18 10 28 14
Yhteensä ? 47 40 87 50
Siren, Eero
2004-05 1 0 1 1 0
2005-06 26 2 3 5 2
Yhteensä 27 2 4 6 2
Sumen, Julle
2006-07 20 4 2 6 0
2007-08 25 11 5 16 2
2008-09 20 8 2 10 2
Yhteensä 65 23 9 32 4
Pudotuspeleissä
2007-08 4 3 0 3 2
Suni Ville
2009-10 25 0 0 0 2
Suokas, Arto
2000-01 ? 0 3 3 ?
2001-02 ? 2 4 6 0
2002-03 22 0 6 6 0
Yhteensä ? 2 13 15 ?
Tahvanainen Timo
2008-09 15 1 0 1 0
Taurama, Matti
2002-03 21 5 4 9 2
2003-04 19 2 3 5 0
2004-05 21 3 10 13 0
2005-06 20 0 3 3 0
2006-07 20 8 8 16 0
2007-08 26 14 12 26 6
2008-09 23 5 17 22 0
Yhteensä 127 32 40 72 8
Pudotuspeleissä
2007-08 1 0 1 1 2
Tiilikainen, Matti
1999-00 14 1 1 2 0
2000-01 ? 7 2 9 ?
2001-02 26 11 4 15 10
2002-03 27 7 6 13 8
2003-04 27 25 15 40 4
2004-05 27 26 12 38 14
2005-06 1 1 0 1 0
2006-07 14 5 4 9 0
2007-08 10 6 2 8 2
Yhteensä 146+ 89 46 135 38
Tolvanen, Henri
2004-05 15 4 0 4 0
Topra, Mika
1997-98 18 8 4 12 20
1998-99 20 1 0 1 8
1999-00 27 7 6 13 20
2000-01 ? 7 6 13 ?
2001-02 ? 20 5 25 12
Yhteensä 65+ 43 21 64 60
Turunen, Mikko
1998-99 9 0 0 0 2
Turunen, Tomi
2006-07 22 1 2 3 4
2007-08 26 3 2 5 12
2008-09 26 2 8 10 12
2009-10 26 2 9 11 8
Yhteensä 100 8 21 29 36
Pudotuspeleissä
2007-08 4 0 1 1 0
Tynkkynen, Hannu
2001-02 22 5 3 8 6
2002-03 27 14 8 22 14
2003-04 26 7 5 12 10
Yhteensä 75 26 16 42 30
Töllikkö Risto
2008-09 2 0 0 0 0
2009-10 26 6 7 13 6
Yhteensä 28 6 7 13 6
Vainikainen, Arto
2002-03 17 1 0 1 0
2003-04 26 9 5 14 10
2004-05 27 19 8 27 23
2005-06 33 10 8 18 24
2006-07 25 16 11 27 18
2007-08 26 23 15 38 23
2008-09 25 21 9 30 8
2009-10 24 18 9 27 14
Yhteensä 203 117 65 182 120
Pudotuspeleissä
2007-08 4 2 2 4 2
Valtonen, Mika
1997-98 17 0 3 3 2
1998-99 19 1 0 1 2
Yhteensä 36 1 3 4 4
Varis, Teemu
1997-98 19 1 6 7 4
Voutilainen, Teemu
2004-05 11 2 1 3 6
Vänttinen, Simo
1998-99 21 12 3 15 8
Väänänen, Jussi
1999-00 22 4 6 10 0
2000-01 ? 8 5 13 ?
2001-02 27 16 19 35 2
2002-03 27 22 20 42 20
2003-04 27 17 17 34 10
2004-05 27 11 19 30 12
2005-06 30 9 10 19 6
Yhteensä 160+ 87 96 183 50



NST naiset, tilastot

Ykkösdivisioonassa 1996-2002
Liigassa 2002-2010

Salibandyliiton vuosikirjasta puuttuu monelta vuodelta naisten
ykkösdivisioonan ottelumäärät ja jäähyminuutit, siksi niitä ei ole
kerätty tähän. Kauden 1998-1999 tilastot puuttuvat kokonaan!

Ottelut, maalit, syötöt, pisteet, jäähyminuutit
K = kulta, H = hopea, P = pronssi

MAALIVAHDIT
Kärmeniemi, Jenni
2000-01 0+2=2
Laakkonen, Piia
2001-02 0+2=2
2002-03 22 0 0 0 0
2003-04 19 0 0 0 0
Yhteensä 41 0 0 0 0
Pudotuspeleissä:
2002-03 3 0 0 0 0
2003-04 5 0 0 0 0
Yhteensä 8 0 0 0 0
Lehtoranta, Anna-Mari
1999-00 0+1=1
Mäkelä, Jonna
2001-02 4+1=5
2002-03 21 3 6 9 2
2003-04 20 0 6 6 10
2004-05 17 0 3 3 0
2005-06 22 0 4 4 2
2006-07 17 0 0 0 0
2007-09 PSS
2009-10 21 0 0 0 2
Yhteensä 118 3 19 22 16
Pudotuspeleissä:
2002-03 3 0 0 0 0
2003-04 5 0 1 1 0
2004-05 10 0 0 0 0 P
2005-06 12 0 2 2 0 K
2006-07 10 0 0 0 0 H
2009-10 7 0 0 0 0 P
Yhteensä 47 0 3 3 0
Mäkinen, Marjukka
2006-07 18 0 2 2 0
2007-08 17 0 1 1 0
Yhteensä 35 0 3 3 0
Pudotuspeleissä:
2006-07 10 0 0 0 0 H
2007-08 11 0 0 0 0 P
Yhteensä 21 0 0 0 0
Rinta-Valkama Mia
2008-09 9 0 0 0 0 P
Seppänen Anni-Maija
2007-08 18 0 0 0 0
2008-09 20 0 0 0 0
2009-10 22 0 0 0 0
Yhteensä 60 0 0 0 0
Pudotuspeleissä:
2007-08 11 0 0 0 0 P
2008-09 7 0 0 0 0 P
2009-10 6 0 0 0 0 P
Yhteensä 24 0 0 0 0
Siltanen Tiltu
2008-09 15 0 0 0 0
Pudotuspeleissä:
2008-09 7 0 0 0 0 P
2009-10 1 0 0 0 0 P
Swanljung, Marianne
2002-03 1 0 0 0 0
2003-04 2 0 0 0 0
2004-05 13 0 0 0 0 P
2005-06 21 0 0 0 0 K
Yhteensä 37 0 0 0 0
Vahvanen, Piia
1996-97 0+0=0
1997-98 0+1=1
1998-99 0+0=0
Yhteensä 0+1=1
KENTTÄPELAAJAT
Aalto, Piia
1997-98 0+2=2
Alen, Mia
2002-03 21 19 5 24 14
2003-04 12 5 8 13 4
2004-05 18 14 13 27 4
2005-06 19 24 13 37 2
Yhteensä 70 62 39 101 24
Pudotuspeleissä:
2002-03 3 3 2 5 0
2003-04 5 2 2 4 0
2004-05 8 6 5 11 2 P
2005-06 12 12 4 16 0 K
Yhteensä 28 23 13 36 2
Ansio, Virpi
2004-05 22 5 5 10 0
2005-06 22 3 2 5 2
2006-07 18 7 3 10 0
Yhteensä 62 15 10 25 2
Pudotuspeleissä:
2004-05 10 3 3 6 0 P
2005-06 12 2 0 2 0 K
2006-07 10 3 3 6 0 H
Yhteensä 32 8 6 14 0
Björkholm, Tiina
1999-00 2+0=2
2000-01 0+1=1
2001-02 2+1=3
2002-03 18 0 0 0 4
Pudotuspeleissä:
2002-03 3 0 0 0 0
Forsback Anu
2008-09 19 5 8 13 0
2009-10 21 2 3 5 2
Yhteensä 40 7 11 18 2
Pudotuspeleissä
2008-09 7 0 2 2 0 P
2009-10 7 0 1 1 0 P
Yhteensä 14 0 3 3 0
Hakkarainen, Juuli
2006-07 13 1 1 2 0
2007-08 15 4 3 7 0
2008-09 22 10 7 17 4
2009-10 22 15 9 24 2
Yhteensä 72 30 20 50 6
Pudotuspeleissä:
2006-07 9 0 0 0 0 H
2007-08 11 1 1 2 0 P
2008-09 7 4 2 6 2 P
2009-10 7 4 0 4 2 P
Yhteensä 34 9 3 12 4
Halonen, Tiina
1999-2000 0+2=2
Harmainen, Jenni
2005-06 2 0 0 0 0 K
2006-07 2 0 0 0 0 H
Yhteensä 4 0 0 0 0
Havia, Hanna-Mari
2004-05 11 0 0 0 0 P
Heikkinen Hely
2009-10 14 1 3 4 0
Helin, Minttu
2002-03 8 0 0 0 0
2003-04 1 0 0 0 0
2004-05 10 0 2 2 0
Yhteensä 19 0 2 2 0
Pudotuspeleissä:
2004-05 8 1 0 1 0 P
Hellsten, Johanna
2001-02 8+3=11
2002-03 22 14 3 17 16
2003-04 20 5 0 5 2
Yhteensä 42 19 3 22 18
Pudotuspeleissä:
2002-03 3 0 0 0 2
2003-04 5 2 0 2 0
Yhteensä 8 2 0 2 2
Huhtinen, Heli
1996-97 3+0=3
1997-98 1+4=5
1998-99 ei tietoa
1999-00 ei pelannut
2000-01 6+3=9
2001-02 3+1=4
Yhteensä 13+8=21
Hämäläinen, Marja
1997-98 5+4=9
1998-99 ei tietoa
1999-00 4+4=8
2000-01 1+0=1
2001-02 ei pelannut
2002-03 ei pelannut
2003-04 18 2 1 3 4
2004-05 19 1 5 6 4
2005-06 21 7 12 19 10
2006-07 14 1 4 5 4
Yhteensä 72 11 22 33 22
Pudotuspeleissä:
2003-04 5 0 0 0 0
2004-05 10 0 3 3 0 P
2005-06 11 0 4 4 3 K
2006-07 10 0 1 1 2 H
Yhteensä 36 0 8 8 5
Härkönen Heidi
1996-97 4+3=7
1997-98 14+5=19
1998-99 ei tietoa
1999-00 10+3=13
2000-01 7+5=12
2001-02 3+9=12
2002-03 22 3 6 9 18
2003-04 16 0 2 2 4
2004-05 ei pelannut
2005-06 20 1 7 8 6
2006-07 18 6 5 11 12
2007-08 11 1 4 5 4
2008-09 10 1 0 1 2 P
Yhteensä 97 12 24 36 46
Pudotuspeleissä:
2002-03 3 2 0 2 2
2003-04 5 0 1 1 2
2004-05 ei pelannut
2005-06 12 0 3 3 10 K
2006-07 8 1 1 2 0 H
2007-08 11 0 4 4 2 P
Yhteensä 39 3 9 12 16
Innanen, Katja
2001-02 6+4=10
2002-03 19 5 3 8 0
2003-04 17 2 5 7 2
2004-05 22 7 5 12 2
Yhteensä 58 14 13 27 4
Pudotuspeleissä:
2002-03 2 1 0 1 0
2003-04 5 0 0 0 2
2004-05 9 1 0 1 12 P
Yhteensä 16 2 0 2 14
Jalkanen Hilkka
2008-09 12 0 0 0 0
Pudotuspeleissä
2008-09 2 0 0 0 0 P
Jokela, Aino
2006-07 3 1 1 2 0 H
2007-08 10 0 1 1 0
2008-09 16 1 3 4 4
2009-10 18 0 0 0 0
Yhteensä 47 2 5 7 4
Pudotuspeleissä
2007-08 11 1 0 1 0 P
2008-09 3 0 0 0 0 P
2009-10 7 1 0 1 0 P
Yhteensä 21 2 0 2 0
Kainlauri, Viivi
2000-01 0+1=1
2001-02 1+0=1
Yhteensä 1+1=2
Kauranen, Jaana
2001-02 0+1=1
2002-03 21 0 0 0 2
Pudotuspeleissä:
2002-03 3 0 0 0 0
Kautto, Päivi
1996-97 1+1=2
1997-98 ei pelannut
1998-99 ei pelannut
1999-00 ei pelannut
2000-01 1+0=1
Yhteensä 2+1=3
Keskinen (os. Särkkä) Sari
1999-00 3+6=9
2000-01 ImVo
2001-02 ei pelannut
2002-03 22 9 6 15 6
2003-04 20 5 5 10 6
2004-05 21 9 6 15 0
2005-06 21 10 5 15 2
2006-07 18 8 1 9 0
2007-08 18 12 3 15 0
2008-09 9 3 0 3 0
Yhteensä 129 56 26 82 14
Pudotuspeleissä:
2002-03 3 0 1 1 2
2003-04 5 2 2 4 0
2004-05 9 6 3 9 0 P
2005-06 12 2 3 5 2 K
2006-07 10 8 1 9 0 H
2007-08 9 1 0 1 0 P
2008-09 7 4 2 6 0 P
Yhteensä 55 23 12 35 4
Kettunen, Anne
1996-97 2+0=2
1997-98 1+0=1
1998-99 ei pelannut
1999-00 ei pelannut
2000-01 2+1=3
Yhteensä 5+1=6
Kokko, Laura
2004-05 22 4 8 12 8
2005-06 22 3 4 7 4
2006-07 17 5 5 10 4
2007-08 18 8 9 17 4
2008-09 22 7 8 15 35
2009-10 22 7 7 14 4
Yhteensä 123 34 41 75 59
Pudotuspeleissä:
2004-05 10 1 5 6 10 P
2005-06 12 4 2 6 2 K
2006-07 10 1 5 6 2 H
2007-08 11 2 4 6 6 P
2008-09 7 6 4 10 2 P
2009-10 7 1 5 6 2 P
Yhteensä 57 15 25 40 24
Kontto (o.s. Hakulinen) Jutta
1996-97 4+4=8
1997-98 4+3=7
1998-99 ei tietoa
1999-00 1+2=3
2000-01 2+3=5
Yhteensä 11+12=23
Korhonen, Sikke
2006-07 11 2 0 2 0
2007-08 4 0 0 0 0
2008-09 7 0 0 0 0 P
2009-10 20 0 2 2 2
Yhteensä 15 2 0 2 0
Pudotuspeleissä:
2006-07 10 0 0 0 0 H
2007-08 1 0 0 0 0 P
2009-10 7 0 0 0 0 P
Yhteensä 11 0 0 0 0
Kovanen, Carina
2005-06 21 14 5 19 4
2006-07 12 4 7 11 4
2007-08 18 4 12 16 4
Yhteensä 51 22 24 46 12
Pudotuspeleissä:
2005-06 10 4 1 5 2 K
2006-07 10 6 4 10 6 H
2007-08 11 2 6 8 2 P
Yhteensä 31 12 11 23 10
Kupsanen, Hanna
1996-97 0+1=1
1997-98 3+3=6
1998-99 ei tietoa
1999-00 2+3=5
Yhteensä 5+7=12
Kurkaa (os. Forsell) Viivi
2002-03 3 0 0 0 0
2003-04 20 2 1 3 0
2004-05 21 4 5 9 0
2005-06 20 3 5 8 6
2006-07 18 7 5 12 4
2007-08 17 3 2 5 0
2008-09 16 1 0 1 0
Yhteensä 115 20 18 38 10
Pudotuspeleissä:
2003-04 5 0 0 0 4
2004-05 9 0 3 3 2 P
2005-06 12 3 1 4 8 K
2006-07 10 1 2 3 8 H
2007-08 11 1 2 3 2 P
2008-09 7 3 0 3 2 P
Yhteensä 54 8 8 16 26
Kylliäinen, Annika
2006-07 9 1 0 1 0
2007-08 5 0 0 0 0
Yhteensä 14 1 0 1 0
Pudotuspeleissä:
2005-06 1 0 0 0 0 K
2006-07 10 0 0 0 0 H
2007-08 4 0 0 0 0 P
Yhteensä 15 0 0 0 0
Kylliäinen, Marika
2002-03 9 0 0 0 4
2003-04 12 2 3 5 8
2004-05 22 1 8 9 0
2005-06 19 4 6 10 14
2006-07 TuuU
2007-08 17 3 4 7 16
2008-09 20 2 4 6 18
2009-10 22 2 5 7 16
Yhteensä 121 14 30 44 76
Pudotuspeleissä:
2003-04 3 0 0 0 0
2004-05 10 1 0 1 2 P
2005-06 12 2 1 3 12 K
2007-08 11 2 1 3 6 P
2008-09 7 0 1 1 2 P
2009-10 7 0 0 0 2 P
Yhteensä 50 5 3 8 24
Kähö, Jaana
1997-98 5+4=9
1998-99 ei tietoa
1999-00 5+1=6
Yhteensä 10+15=15
Kärnä, Sanna
2004-05 12 0 3 3 0
2005-06 20 0 1 1 0
Yhteensä 32 0 4 4 0
Pudotuspeleissä:
2004-05 1 0 0 0 0 P
2005-06 11 0 0 0 0 K
Yhteensä 12 0 0 0 0
Laine, Suvi
1997-98 0+1=1
Lampinen Inka
2007-08 11 0 0 0 2
2008-09 16 1 4 5 2
2009-10 22 0 7 7 2
Yhteensä: 49 1 11 12 6
Pudotuspeleissä:
2007-08 8 0 0 0 0 P
2008-09 6 0 0 0 0 P
2009-10 7 1 0 1 0 P
Yhteensä: 21 1 0 1 0
Lampinen, Mira
2003-04 7 0 0 0 0
2004-05 7 0 0 0 0
2005-06 A-tytöissä
2006-07 11 0 1 1 0 H
2007-08 18 1 2 3 2
Yhteensä 43 1 3 4 2
Pudotuspeleissä:
2004-05 6 0 0 0 0 P
2007-08 10 0 0 0 0 P
Yhteensä 16 0 0 0 0
Lankoski, Maria
2003-04 19 0 3 3 4
2004-05 22 2 3 5 4
Yhteensä 41 2 6 8 8
Pudotuspeleissä:
2003-04 5 0 0 0 0
2004-05 1 0 0 0 0 P
Yhteensä 6 0 0 0 0
Lindblom, Kaisa
1997-98 0+1=1
Markku, Riina
2006-07 5 0 1 1 0 H
2007-08 10 2 0 2 0
2008-09 17 6 0 6 2
Yhteensä 32 8 1 9 2
Pudotuspeleissä:
2007-08 11 0 1 1 0 P
2008-09 7 0 0 0 0 P
Yhteensä 18 0 1 1 0
Massinen, Jenni
2002-03 16 0 1 1 4
Monto, Hanna
2002-03 11 0 3 3 0
2003-04 20 7 3 10 2
2004-05 ei pelannut
2005-06 21 3 6 9 6
2006-07 18 8 6 14 4
2007-08 18 4 1 5 0
2008-09 ei pelannut
2009-10 22 7 2 9 2
Yhteensä 110 29 21 50 14
Pudotuspeleissä:
2003-04 5 0 0 0 0
2004-05 ei pelannut
2005-06 12 3 0 3 2 K
2006-07 9 1 0 1 0 H
2007-08 11 0 0 0 2 P
2008-09 ei pelannut
2009-10 7 0 0 0 0 P
Yhteensä 44 4 0 4 4
Musto, Tiina
2000-01 2+1=3
2001-02 ei pelannut
2002-03 2 0 0 0 0
Mähönen, Seija
1996-97 11+8=19
Mäntykivi, Marjaana
2000-01 10+1=11
2001-02 12+4=16
2002-03 18 6 0 6 6
2008-09 22 3 2 5 2
2009-10 20 2 3 5 0
Yhteensä 60 11 5 16 8
Pudotuspeleissä:
2002-03 3 0 0 0 0
2008-09 7 0 0 0 0 P
2009-10 7 1 1 2 2 P
Yhteensä 17 1 1 2 2
Naumanen, Terhi
1997-98 0+1=1
Nevalainen, Viktoria
2000-01 4+5=9
2001-02 7+6=13
2002-03 22 2 2 4 12
2003-04 14 0 1 1 2
2004-05 9 0 0 0 0
Yhteensä 45 2 3 5 14
Pudotuspeleissä:
2002-03 3 0 0 0 0
2003-04 3 0 0 0 0
2004-05 1 0 0 0 0 P
Yhteensä 7 0 0 0 0
Nokelainen, Laura
2002-03 22 2 6 8 2
2003-04 20 11 6 17 2
2004-05 11 4 2 6 0
2005-06 ei pelannut
2006-07 17 4 6 10 2
Yhteensä 70 21 20 41 6
Pudotuspeleissä:
2002-03 3 0 0 0 0
2003-04 5 1 0 1 2
2004-05 10 5 3 8 0 P
2005-06 ei pelannut
2006-07 10 2 0 2 0 H
Yhteensä 28 8 3 11 2
Paarma, Tuija
1997-98 0+4=4
1998-99 ei tietoa
1999-00 1+0=1
Yhteensä 1+4=5
Pajarinen, Marja
2002-03 9 4 1 5 2
Partinen, Johanna
2004-05 15 0 1 1 4
2005-06 21 1 1 2 0
2006-07 18 0 3 3 8
2007-08 15 3 3 6 2
2008-09 21 1 4 5 0
2009-10 18 1 1 2 0
Yhteensä 108 6 13 19 14
Pudotuspeleissä:
2004-05 10 0 0 0 0 P
2005-06 11 0 0 0 0 K
2006-07 10 1 0 1 0 H
2007-08 11 0 1 1 2 P
2008-09 7 0 0 0 0 P
2009-10 7 0 0 0 0 P
Yhteensä 56 1 1 2 2
Peltola, Hanna
1997-98 0+1=1
Peni, Henriikka
2002-03 1 0 0 0 0
2003-04 19 0 1 1 2
Yhteensä 20 0 1 1 2
Pudotuspeleissä:
2003-04 4 0 0 0 0
Pesu, Marjo
1999-00 1+1=2
2000-01 4+7=11
Yhteensä 5+8=13
Pietikäinen Veera
2008-09 3 0 0 0 0
2009-10 5 2 0 2 0
Yhteensä 8 2 0 2 0
Pudotuspeleissä:
2009-10 5 0 0 0 0 P
Pietiäinen, Maarit
2001-02 3+5=8
2002-03 21 12 15 27 4
Pudotuspeleissä:
2002-03 3 0 1 1 0
Piiparinen, Eeva-Mari
2000-01 0+1=1
Piipponen, Liisa
1996-97 1+0=1
Pöntinen Janna
2007-08 1 0 0 0 0
Rantala, Tuuli
1996-97 4+2=6
1997-98 6+9=15
1998-99 ei tietoa
1999-00 3+0=3
2000-01 ei pelannut
2001-02 ei pelannut
2002-03 17 2 2 4 4
2003-04 16 0 1 1 0
2004-05 2 0 0 0 0 P
Yhteensä 35 2 3 5 4
Pudotuspeleissä:
2002-03 x
2003-04 x
2004-05 x
Rasmussen, Anne
2000-01 2+0=2
2001-02 1+1=2
2002-03 22 0 1 1 6
2003-04 20 0 1 1 4
2004-05 21 0 3 3 2 P
Yhteensä 63 0 5 5 12
Pudotuspeleissä:
2002-03 x
2003-04 x
2004-05 x
Rasmussen, Nina
2001-02 2+6=8
2002-03 22 2 2 4 8
2003-04 1 0 1 1 0
Yhteensä 23 2 3 5 8
Pudotuspeleissä:
2002-03 x
Ristimäki, Laura
2006-07 18 10 10 20 0
Pudotuspeleissä:
2006-07 10 3 6 9 0 H
Rotevall Matilda
2009-10 22 20 20 40 6
Pudotuspeleissä:
2009-10 7 2 5 7 0 P
Seppinen, Ella
2002-03 18 2 3 5 0
2003-04 17 1 2 3 0
2004-05 19 4 3 7 2
2005-06 18 5 1 6 0
Yhteensä 72 12 9 21 2
Pudotuspeleissä:
2002-03 2 0 0 0 0
2003-04 5 0 0 0 0
2004-05 10 4 0 4 0 P
2005-06 12 1 1 2 0 K
Yhteensä 29 5 1 6 0
Sepponen Maiju
2008-09 3 0 0 0 0 P
Simola Kaisa
2008-09 20 2 1 3 2
Pudotuspeleissä
2008-09 7 0 0 0 0 P
Simolin, Kristiina
2006-07 6 0 0 0 0 H
Sinisalo Elina
2009-10 18 1 4 5 4
Pudotuspeleissä
2009-10 7 0 2 0 0 P
Sinkko, Satu
2006-07 3 1 1 2 0
2007-08 1 0 0 0 0
Yhteensä 4 1 1 2 0
Pudotuspeleissä:
2006-07 4 0 0 0 0 H
Sirola, Katri
1999-00 0+1=1
2000-01 4+7=11
2001-02 1+2=3
2002-03 13 0 0 0 0
2003-04 19 0 0 0 2
2004-05 Happee
2005-06 22 1 0 1 2
Yhteensä 54 1 0 1 4
Pudotuspeleissä:
2002-03 3 0 0 0 0
2003-04 5 0 0 0 0
2004-05 Happee
2005-06 12 0 0 0 0 K
Yhteensä 20 0 0 0 0
Skyttä, Anu
1997-98 13+3=16
1998-99 ei tietoa
1999-00 2+3=5
2000-05 Happee
2005-06 18 6 1 7 8
Pudotuspeleissä:
2005-06 10 4 1 5 2 K
Suni Essimari
2008-09 21 3 1 4 4
Pudotuspeleissä:
2008-09 7 1 2 3 4 P
Suoreijus, Heli
2002-03 9 1 1 2 2
2003-04 19 12 4 16 2
2004-05 22 13 5 18 9
2005-06 1 0 0 0 0
2006-07 14 8 7 15 4
2007-08 17 15 6 21 8
2008-09 22 23 9 32 2
2009-10 21 20 11 31 4
Yhteensä 125 92 43 135 31
Pudotuspeleissä:
2002-03 3 2 0 2 0
2003-04 5 2 2 4 2
2004-05 1 0 0 0 0 P
2005-06 ei pelannut K
2006-07 8 3 5 8 0 H
2007-08 11 10 2 12 4 P
2008-09 7 2 5 7 4 P
2009-10 7 6 0 6 0 P
Yhteensä 42 25 14 39 10
Starck, Heli
1996-97 5+7=12
1997-98 6+3=9
Yhteensä 11+10=21
Torvi, Maiju
2000-01 2+0=2
2001-02 4+1=5
Yhteensä 6+1=7
Tuovinen, Anna
2003-04 19 12 6 18 10
2004-05 21 17 16 33 6
2005-06 22 11 14 25 10
2006-07 15 9 4 13 8
2007-08 16 6 9 15 6
2008-09 ei pelannut
2009-10 19 5 5 10 6
Yhteensä 112 60 54 114 46
Pudotuspeleissä:
2003-04 5 3 3 6 0
2004-05 10 3 3 6 0 P
2005-06 12 3 8 11 6 K
2006-07 10 4 1 5 2 H
2007-08 11 6 3 9 2 P
2008-09 ei pelannut
2009-10 7 1 0 1 0 P
Yhteensä 55 20 18 38 10
Tuuri (o.s. Karhu), Terhi
1996-97 4+3=7
1997-98 1+0=1
1998-99 ei tietoa
1999-00 1+0=1
Yhteensä 6+3=9
Töllikkö, Anni
2004-05 2 0 0 0 0
2005-06 15 4 2 6 4
2006-07 15 1 3 4 2
2007-08 18 0 2 2 0
2008-09 17 3 6 9 0
2009-10 1 0 0 0 0
Yhteensä 68 8 13 21 6
Pudotuspeleissä:
2005-06 11 0 2 2 2 K
2006-07 9 1 1 2 0 H
2007-08 11 2 1 3 0 P
2008-09 7 0 0 0 0 P
Yhteensä 38 3 4 7 2
Ukkonen, Tiia
2004-05 22 20 10 30 0
2005-06 22 16 8 24 0
2006-07 12 6 2 8 0
2007-08 18 15 10 25 4
2008-09 21 16 18 34 6
2009-10 22 34 22 56 0
Yhteensä 117 107 70 177 10
Pudotuspeleissä:
2004-05 10 2 2 4 0 P
2005-06 12 8 7 15 2 K
2006-07 10 12 3 15 0 H
2007-08 11 8 9 17 4 P
2008-09 5 3 2 5 0 P
2009-10 7 5 7 12 0 P
Yhteensä 55 38 30 68 6
Utti, Maria
2005-06 5 0 0 0 0
2007-08 17 3 2 5 0
2008-09 16 0 0 0 0
Yhteensä 38 3 2 5 0
Pudotuspeleissä:
2005-06 4 0 0 0 0 K
2007-08 10 3 2 5 0 P
2008-09 7 1 0 1 4 P
Yhteensä 21 4 2 6 4
Vaartaja, Taru
2006-07 5 0 0 0 0 H
2007-08 9 0 1 1 0
Yhteensä 14 0 1 1 0
Pudotuspeleissä:
2007-08 1 0 0 0 0 P
Vesterinen Lotta
2009-10 21 1 1 2 0
Pudotuspeleissä
2009-10 7 0 0 0 0 P