Itsenäisyysrallin säännöt

Rallilomake
1§ Joukkueen koko
Joukkueen kokoonapano on vapaa. Ainoa rajoitus on, että joukkueessa on oltava ainakin kaksi jäsentä.
2§ Pinnojen laskemnen
Jokaisen joukkueen jäsenen pitää havaita sama lintuyksilö, ennenkuin sen saa laskea pinnaksi. Havainto on tehtävä rallialueelta ja määritys on tehtävä ralliaikana.
3§ Havaintovälineet
Sallittuja ovat kiikarit ja kaukoputket. Valaisimina saa käyttää taskulamppua ja auton valoja. Kuuntelulaitteiden käyttö on kielletty.
4§ Puhelimen käyttö
 Puhelimen käyttö on sallittu. Lintujen äänen siirto puhelimen välityksellä on kuitenkin kielletty.
5§ Piipparin käyttö
Piipparin käyttö on sallittu. Rallin aikana tai pohjustuksessa bongariliiton jäsenten on ilmoitettava lajit bongariliiton ohjeiden mukaan.
6§ Atrappien käyttö
 Mekaanisten ja elektronisten apuvälineiden käyttö lintujen äänten tuottamiseen on kielletty. Matkinta on sallittu.
7§ Avustajien käyttö
Avustajien käyttö on kielletty rallin aikana. Hyvän hengen mukaisesti ulkopuolisten ilmottamat lajit pitää pyrkiä saattamaan valmistelu aikana kaikkien tietoon esimerkiksi Corvusverkon välityksellä. Tämä tarkoittaa erityisesti aluevastaava tms., jolle ilmoituksia saattaa tulla myös ei-lintumiehiltä.
8§ Liikkuminen
Kaikki kulkuvälineet ovat sallittuja. Yhdistyksen veneiden käyttö on kuitenkin kielletty.
9§ Alue
Alue on PSLY:n toimialue. Huomaa! Artjärvi ei kuulu toimialueeseemme 1999 alkaen.  Porvoon kaatopaikan ja Pellingin lounaiskärjen osalta liikkumisrajoitteista ilmoitetaan ajoissa.
10§ Ralliaika
Ralliin saa laskea 6.12. havaitut lajit kuitenkin niin, että rallin purkutilaisuudessa (paikka ??) on oltava 6.12. klo 18:00.
11§ Tuomaristo
Mahdollisissa epäselvyyksiä yritetään ratkaista enemmistön mielipiteen mukaan. Epäselvissä tapauksissa purun vetäjän ääni ratkaisee. Tuomiosta ei voi valittaa.
11§ Sijoitusten ratkaisu
Tasapelitilanteessa voitto ratkaistaan viimeisen/-ten lajien havaintoaikojen perusteella.