Mun sydämeni tänne jää

Olen asunut 8 vuotta Malmilla. Olen saanut olla monessa mukana: Mannerheimin lastensuojeluliiton paikallisyhdistyksen puheenjohtajana käynnistämässä Malmin ala-asteen iltapäiväryhmää, seurakunnan Yökki -kahvilan nuorisotyön vapaaehtoisena, perustamassa Koillis-Helsingin Vihreitä sen ensimmäisenä puheenjohtajana, Koillisen kestävän kehityksen työryhmän puheenjohtajana, seurakuntaneuvoston jäsenenä ja Kasvetaan yhdessä -projektin ohjausryhmässä.

Lasten harrastusten myötä olin koris-, soitto- ja tanssituntien reunamilla seurailemassa ja muiden äitien kanssa tuttavuutta tekemässä. niin Tapanilan Erällä, Malmin palloiluhallilla kuin Malmitalollakin. Päiväkodit Viskuri ja Naapuri sekä Malmin ala-aste tulivat tutuiksi omien lasteni kautta. Elämänmakuista aikaa.

Erityisopettajana ja kahden lapsen äitinä tiedän, että tärkeintä elämässä on hyvä arki. Siihen tarvitaan turvallinen ja viihtyisä asuinympäristö. Melualueella asuminen on terveysriski. Liian kovalle melulle altistuminen lisää elimistön stressireaktioita ja tätä kautta mm. verenpainetta.

Apua tarvitsevien lasten ongelmiin tulee puuttua ajoissa. Jo neuvolatarkastusten yhteydessä voidaan löytää tuen tarve, johon kannattaa heti vastata. Hoitotakuun toteutumista ovat kaikenikäiset odottaneet. Kodin läheltä löytyvä iltapäivä- ja päivähoitopaikka ovat tärkeitä sekä yhteisöön liittymisen että perheiden jaksamisen tukena. Myös yksinhuoltajien kouluikäisille lapsille tulee varmistaa hyvä hoitaja vanhemman ilta- ja yövuorojen aikana perheen ja työn yhdistämisen mahdollistamiseksi.

Koulusäästöt ovat ongelma. Kosteusvaurioisessa koulussa tai päiväkodissa ei kenenkään pitäisi työskennellä. Inhimillisen kokoiset ryhmät ja pätevät opettajat takaavat parhaiten opiskelun onnistumisen ja kasvun.

Tarpeen mukainen ja varma iltapäivätoimintaryhmä on lapsuuden arvostamista. Nuorille tulee löytyä harrastuspaikkojen lisäksi sopivia päihteettömiä kokoontumispaikkoja ilman kalliita pääsymaksuja. Nuorisokahviloita tarvitaan

Nuorten ja lapsiperheiden asioiden puolustajia on valtuustossa vähän. Siksi tarkkaan harkittuani ja lapsiani kuultuani olen suostumassa kunnallisvaaliehdokkaaksi. Koillis-Helsingin Vihreät ry:stä on lisäkseni kaksi ehdokasta: Pekka Sormunen Tapanilasta ja Galina Villonen Malmilta.

Olen kiitollinen Malmin vuosistani. Lasten harrastusten ja ystävien takia aion käydä Käpylästä viikoittain Malmilla. Pidetään yhteyttä. Nähdään!

Sirkku Ingervo (vihr.)