Valtuustoaloite 9.6.2004

Raitiovaunu 1:n linja muutettava monipuolisemmaksi

Raitiovaunu 1 reitin muutokset, ilta- ja viikonlopun aikataulut toisivat sille mahdollisuuden toimia useampien työ- ja opiskelu- ja vapaa-ajan matkojen joukkoliikennevälineenä. Reitti voitaisiin muuttaa siten, että se kulkisi Pohjolan kadulta Oulunkylän asemalle ja palaisi sieltä Oulunkylän tielle ja Käpylän tien kautta Koskelantietä pitkin Mäkelänkadulle Näin saataisiin kunnolliset vaihtoyhteydet poikittaisliikenteeseen ja paikallisjuniin. Yhteydet paranisivat myös ammattikouluun, Koskelan sairaalaan ja Koskelan, Olympiakylän ja Kisakylän asukkaat pääsisivät raitiovaunureitille. Tästä asiasta myös Käpylä-Seura on tehnyt aloitteen.

Matkustajat oppisivat tuntemaan Helsingin nähtävyyksiä paremmin, jos ykkösen vaunuihin sisältyisi asianmukaiset kuulutukset. Matkustajamäärät lisääntyisivät, jos linja kulkisi Oulunkylään asti.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että

1. Raitiovaunu 1 kulkisi myös iltaisin ja viikonloppuisin.

2. Ykkösen reittiä muutettaisiin siten, että se kulkisi Pohjolankatua edelleen Oulunkylän asemalle ja sieltä Koskelan tietä Mäkelänkadulle. Samalla voitaisiin tutkia toisena vaihtoehtona lenkkimäinen kierto kahteen suuntaan Hakaniemen torilta siten, että: toinen reitti menisi Kallion kautta ja toinen Hämeentietä ja vastaavasti loppupäässä Mäkelänkadun ja Koskelantien risteyksestä toinen Oulunkylän asemalle ja palaisi Koskelan tietä ja toinen Koskelan teitä Oulunkylän asemalle ja palaisi Pohjolankatua.

3. Raitiovaunu ykkösen linjalle tulisi kuulutukset, jotta se voisi toimia samalla kulttuuri- ja matkailuvalttina reitin varrella oleville nähtävyyksille.

Sirkku Ingervo (vihr.)