Talousarvioaloite 10.2.2004

Viikin väliaikaiselle terveysasemalle riittävät resurssit

Viikin sosiaali- ja terveysaseman rakentaminen on viivästynyt kaupungin säästöjen seurauksena. Sen piti valmistua v. 2004-05 laajemman yhteishankkeen myötä. Yhteishanke, johon tulee myös nuorisotalo, vaarantuu sosiaali- ja terveystoimen hankkeen siirtymisen myötä. Palveluja tarvitaan silti kipeästi.

Viikin väliaikaisen terveysaseman lakkauttaminen ja sen toiminnan siirtäminen Pihlajamäkeen ei ole mielekästä vauhdilla kasvavan alueen näkökulmasta. Siirto edellyttäisi kallista remonttia Pihlajamäen terveysaseman tiloissa.

Viikissä asuu paljon pienten lasten perheitä. Perhekoko on 1.3 henkeä suurempi kuin Suomessa perhekoko keskimäärin. Joukkoliikenneyhteydet ovat huonot eikä rattaiden kanssa läheskään aina mahdu bussiin edes nyt. Viikin ainoa kaikkien väestöryhmien yhteinen lakisääteinen peruspalvelu on syytä säilyttää Viikissä. Viikkiläiset ovat olleet tyytyväisiä Viikin terveysaseman palveluihin.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että valmisteltaessa talousarviota vuodelle 2005 ja taloussuunnitelmakaudelle Viikin väliaikaisen terveysaseman toiminnalle varataan riittävät resurssit kasvavalla uudella alueella siihen asti, kunnes alueelle saadaan pysyvä terveysasema.

Sirkku Ingervo (vihr.)