Talousarvioaloite koulumatkojen liikenneturvallisuuden lisäämisestä 10.2.2004

Lasten koulumatkat turvallisemmiksi

Arabiaan rakennetaan kasvavalla vauhdilla myös perheasuntoja. Hämeentien liikenne Arabiassa on vilkasta ja ajonopeudet suuria. Pienten koululaisten vanhempien huolena on Hämeentien ylittäminen Arabian peruskouluun mennessä raitiovaunu numero 6:den ja Kokkosaarenkadun lähistöllä. Liikennevalot ovat kaukana eivätkä autot useinkaan pysähdy suojatietä tietä ylittämään lähtevää varten.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että

1. jalankulkijoiden ylitysturvallisuutta Hämeentiellä parannetaan rakenteellisesti Arabian peruskoulun lähistöllä erityisesti raitiovaunu 6:den nykyisen päätepysäkin ja Kokkosaarenkadun yhteydessä ja tähän varataan riittävät määrärahat vuodelle 2005 sekä taloussuunnitelmakaudelle.

Esitämme myös, että

2. myös muiden uusien peruskoulujen lähistöjen kulkuyhteyksien turvallisuutta parannetaan pientenkin oppilaiden näkökulmasta riittävällä tavalla esim. nappiliikennevaloja lisäämällä tai muutoin rakenteellisesti ja nopeusrajoituksin. Tähän tulee varata taloussuunnitelmakaudella ja talousarviossa 2005 kahden miljoonan euron lisämäärärahat.

Sirkku Ingervo (vihr.)