Talousarvioaloite 12.3.2003

Nuorisokahvila Itä-Helsinkiin

Malmilla on helmikuussa 2003 avattu nuorisokahvila 15-20 vuotiaille. Se on auki ke,to,pe ja su -iltapäivisin ja iltaisin. Nuorisokahvila on toteutettu nuorisotoimen, järjestöjen ja nuorten kanssa yhteistyössä.. Kahvilaan on palkattu yksi työntekijä ja muut ovat nuoria vapaaehtoisoimijoita Hyvä nuorisotyöntekijöden pohjatyö takasi hyvän alun kahvilatoiminnalle, jolle on paljon kysyntää nuorten määrän kasvaessa Helsingissä.

Erityisesti 15- 18 –vuotiaat ovat väliinputoajia nuorisotoiminnassa Helsingissä. Heille ei ole kohtuuhintaisia kahviloita eikä iltaisin alkoholia myyviä kahvilaravintoloita voida pitää heidän kannaltaan toimivana ratkaisuna toisten nuorten tapaamispaikkana. Katutason lounasravintolat ovat lähes tyhjillään iltaisin. Kahvila puolijulkisen a tilana on itsessään hyvää järjestystä tukeva. Malmilla nuorisokahvilalle sopiva tila löytyi Ylä-Malmin torilla sijaitsevasta lounasravintolasta, jossa oli hiljaista iltaisin.

Vastaavanlaiselle kahvilatoiminnalle olisi tarvetta ja kysyntää myös Itä-Helsingissä. Kohtuuhintaisista kahviloista, joissa voi istua iltaisin vähälläkin rahalla toisen nuorten kanssa, on pulaa. Nuorisotilat sopivat paremmin peruskouluikäisille ja käyttäjiä riittää. Nuorten Ääni kampanjan aikana tuli esille, että myös Itä-Helsingissä nuorisokahvilatoiminnalle olisi kysyntää.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että talousarviota vuodelle 2004 ja taloussuunnitelma-kaudelle v. 2005-v. 2007 valmisteltaessa budjettiin varataan riittävästi rahaa toisen nuorisokahvilan perustamiseksi, Malmilla toimivan kahvilan mukaisesti. Esitämme myös, että toinen nuorisokahvila sijoitetaan Itä-Helsinkiin esim. Itäkeskukseen talousarviovuonna 2004 tai viimeistään taloussuunnitelmakauden aikana.

Sirkku Ingervo (vihr.)