29.8.2007

Valtuustoaloite agilitykenttien saamiseksi

Agility eli koirien esterataharrastus on yksi huiman suosion saanut koiraharrastemuoto, johon mukaan pääseminen on vaikeaa eikä edes vuosien jonotuksen jälkeen alkeiskursseille mahdu mukaan pääkaupunkiseudun harjoittelukenttien vähäisyyden vuoksi. Koko pääkaupunkiseudulla on sama tilanne ja Järvenpäätä lähempää eikä edes sieltä välttämättä saa harjoittelupaikkaa.

Monien koirapuistojen yhteyteen /läheisyydessä voisi olla agilityyn/koirankoulutukseen varattu erillinen alue, jonka tulisi olla riittävän tasainen ja vähintään 40x60m2. Tällaista aluetta voisi käyttää ohjattuun agility- ja tottelevaisuuskoulutusharjoitteluun. Kilpailutoimintaa varten tarvitaan isompi kenttä. Lajikilpailuihin voisi osallistua myös muissakin paikoissa, mutta ei ilman perusharjoittelumahdollisuutta.

Käpylän koirapuisto on Tuusulan tien ja junanradan välisellä alueella, johon ei kuitenkaan voida asuntoja rakentaa. Koirapuiston aitauksen tuntumasta varmaan voisi tasoittaa harjoituskentäksi kelpaavan vähintään 40-60m2 alueen, jota toki voisi käyttää myös muuhun koirien koulutukseen. Käpylän agility ja koulutus-kentällä olisi varmasti enemmän kuin kysyntää.

Koirien määrä on kasvussa ja on tärkeää, että kaupunkiympäristössä koirien koulutuksesta ja koulutuspaikoista huolehditaan. Tottelevaiset koirat ovat kaikkien etu.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että helsinkiläisten lisääntyvän agility-harrastuksen mahdollistamiseksi lisätään uusia agility-harjoitusalueita Helsinkiin. Näistä yksi voisi sijaita Käpylän koirapuiston tuntumassa.

Esitämme myös, että samalla kartoitetaan koirapuistojen yhteydessä olevia pieniäkin joutomaa-alueita, jotka sopisivat koirien koulutus ja agility-harjoittelukentiksi eri puolella kaupunkia

Sirkku Ingervo (vihr.)